Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuuutnaa

czyraki

Polecane posty

Gość smuuutnaa

Witajcie! :) mam pewien problem... z czyrakami :c czasem robią mi się one na pośladku :c ostatnio własnie zagościł na moim pośladku czyrak :c ropa zbierala się chya około miesiąca, lub nawet dłużej. ale wtedy mnie jeszcze nie bolał. kilka dni temu zaczal bolec i zrobil sie czerwwony, zapuchniety plac wokol niego :/ nie moglam siedziec! :c ale na szczescie juz pekl i ropa zeszla :) opuchlizna jednak jeszcze troche zostala i zrobil sie strup. nie wiem, czy zostanie po nim slad? a kiedy zejdzie opuchlizna? nie mam jeszcze wprawy w obchodzeniu sie z czyrakami, wiec troche sie tym zapuchnieciem martwie :/ tym bardziej, ze za kilka dni wyjezdzam i boje sie, ze bedzie go widac spod stroju kapielowego :C prosze, powiedzcie mi, czy zostanie po nim duzy brazowy slad, czy tylko mala blizna? :)

Gość gość
Wyrażnie masz gtonkowca złocistego,wiecz czyraki beda nawracac co jakis czas

Gość smuuutnaa
a czy po czyraku zostanie slad? :)

Gość gość
wiele osob jest nosicielem gronkowca, warto zrobic badanie, ty masz wyrazne aktywnego, blizna zostanie, przynajmniej na poczatku, ale jak bedziesz smarowac- wazelina etc to powinno byc dobrze, moj przyjaciel mial i zostal mu czerwony slad ale jemu sie nie chcialo smarowac, troszczyc o slad

Gość gość
miałam czytaka w wieku 6 lat, męczyłam się w samorności i strachu, coś strasznego, smaruj a bylas u lekarza?

Gość gość
Kup sobie maść na blizny (cepan, contractubex) i nakładaj szczodrze, to nie powinien zostać wielki ślad.