Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak jest z lekarzem w innym miescie

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie jak zaieszkam z dzieckiem w innym miescie a bede zameldowana w miescie gdzie sie urodzilam to jak bedzie z opieka zdrowotna? chodzi mi glownie o dziecko czy przyjma mnie bez problemu w przychodni ?

Gość gość
nie bede sie przemeldowywala przeciez bo niewiem jak dlugo tam pomieszkam..wiec jak to bedzie z opieka zdrowotna jesli ktos mial podobna sytuacje to poprosze o odpowiedzi

Gość gość
:(

Gość gość
Idz do przychodni i zapytaj teraz sie to pozmieniało

Gość gość
Ja się przeniosłem z Wa-wy do małego miasteczka i bez problemu przyjmowali mnie w przychodni.Nie byłem długi czas zameldowany tutaj.

Gość gość
bez problemu serio? kurcze boje sie bo wiadomo dziecko czeto choruje i potrzeba jest lekarza

Gość gość
moze ktos wie mnie tez ten temat zainteresowal,dzieki z gory

Gość gość
Wystarczy w przychodni w miejscu obecnego zamieszkania zlozyc deklaracje wyboru lekarza poz. Bodajże dwa razy w roku można to zrobić bezpłatnie. Najlepiej zrobić to zawczasu, kiedy jest się zdrowym. Co do specjalistów to można chodzić w całej Polsce gdzie się chce.

Gość gość
Bez problemu możesz chodzić do przychodni w innym miejscu niż jesteś zameldowana. Z tym, że w ciągu roku możesz 2 razy zmieniać przychodnię inaczej płaci się jakąś karę. Odnośnie dziecka będziesz musiała przenieść kartę szczepień do nowej przychodni (przychodnie listownie wysyłają sobie jeżeli nie masz możliwości osobistego odbioru)

Gość gość
To nie kara, bo nie jest to nielegalne, tylko opłata.

Gość gość
moje dziecko juz szczepienia mialo wiec chyba nie potrzeba..a gdzie wypelnia sie ze zmienia sie przychodnie w tym nowym miescie?

Gość gość
to inaczej "kara" - boże czepiacie się jakiś głupot. W nowej przychodni wypełniasz nową deklaracje wyboru lekarza POZ dla siebie i pediatrę dla dziecka. A karta szczepień musi być, żeby nowy lekarz wiedział jakie szczepienia miało już dziecko

Gość gość
Karta szczepien musi byc w karcie do 18r.z. Kara a oplata to ogromna różnica. :o 🖐️

Gość gość
I nie jakiś głupot tylko jakichś głupot. To oczywiście też jest według Ciebie głupota. :) 🖐️