Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocencie cene

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o dekoratorke. My placimy 1500 .zl ale w tym jest dekoracjal sali 800 zl, kosciok 150 zl, bukiety butonierki kwiaty we wlosy 200 zl, . Warnik 50, zywe kwiaty na sale 100 zl, luk z balonow nad brame 100 zl, kosze( takie na slodycze, same kosze bo my kupujemy prodjukty) 100 zl, serwetki i swiece 50 .zl, i gratisy : dekoracja samochodu, dkekoracja stolu wiejsjkiego, kieliszki na potluczenie, ubranka na wodke. Czy wedlug Was to drogo?

Gość gość
Wydaje mi sie ze to nie jest drogo,bo jakbys pochodzila i wszystko osobno zalatwiala to bys chyba wiecej wydala. Mozesz wstepnie sia z ta dekoratorka umowic i zaklepac termin a w miedzyczasie wlasnie pochodzic i popytac o koszta a potem wszystko zsumowac i wtedy bedziesz wiedziala co i jak;)

Gość gość
Dekoracja kościoła za 150 zł ? Wątpliwa sprawa jak ci udekoruje ten kościół i czym ? Ile kwiatów ci wstawi. Sam bukiet przed ołtarz kosztuje ok 200 zł a gdzie reszta dekoracji ? Gdzie dekoracja krzeseł pary młodej, kwiaty przy ławkach. U mnie w mieście skromna dekoracja kościoła kosztuje 600 zł. Zaznaczam SKROMNA bo jak ktoś chce więcej to i może zapłacić 800 i 1000. Warnik ? Kieliszki na potłuczenie ? Świece ? Serwetki ? Gdzie robisz wesele bo takie rzeczy to już restauracje mają na stanie i nie trzeba ich wypożyczać. Łuk z balonów na bramę ? To było modne z 10 lat temu ale nie teraz. Nie rozumiem co masz na myśli pisząc "dekoracja sali 800 zł" a później "żywe kwiaty na salę 100 zł" . Na sali teraz tylko robi się dekoracje z żywych kwiatów i to kosztuje ok 800-1000 zł a nie 100. Za 100 zł nawet przy parze młodej nie zrobią dekoracji bo to kosztuje ok 200-250 zł. Jakieś dziwne te obliczenia i to wszystko co piszesz. Mnie za dekoracje kościoła, samochodu, bukietu ślubnego, sali ok 2700 z tym że wszystko to były kwiaty prawdziwe

Gość gość
dekoracja kosciola a i owszem za 150 zl. widzialam ws,ystko jak to bedzie a brzydko nie bedzie tylko ze kwiatami sztucznymi plus bukiet przed oltarz zywymi. nie robimy wesela w restauracji ale tes nie w remizie. to jest sala weselna bez zadnych dekoracji. sufit trzeba udekorowac materialami, na stoly obrusy i dekoracja na stoly. za mlodymi tez beda materialy plus lampki za materialem. a te kwiaty zywe to na stoly. bo moglismy wziac sztuczne i by byly w cenie sali. nie wim skad Ty jestes ale u nas dalej sie ubiera bramy

Gość gość
Na wsiach widziałam jeszcze balony. U nas bramy dekoruje się delikatnymi wstążkami i przypina delikatne prawdziwe kwiatki. Nie tworzy się takich łuków z balonów ani też nie przypina się ich do bram. Na salach też już nie ma balonów a jak są to wskazują na tandetę albo bal dla dzieci. Urodziny dla dzieci jeszcze robią z balonami. A sztucznych kwiatów w kościele to u nas nawet ksiądz zabrania. Poza tym jak można dawać sztuczne kwiaty w kościele. Nie wyobrażam sobie tego. Kwiaty na stoły za 100 zł ? Kompozycja kwiatowa najtańsza to 30 zł na jeden stolik a taka większa 50-60 . Sufit z materiału ? :( o Boże! Nie miałam pojęcia że ludzie jeszcze takie wesela robią. Z balonami, sufitami z materiału. Wieś tańczy i śpiewa. Całe szczęście że nikt mnie nie zaprasza na takie wesela tylko do restauracji bo już na sam widok by mi się odbiło

Gość gość
Zastanów się czy chcesz takie tandetne wesele. Chyba że u was wszyscy takie robią i są przyzwyczajeni

Gość gość
Jeśli cię uraziłam to przepraszam ale to co piszesz to dla mnie cofnięcie się w czasie o jakieś 10 a nawet 15 lat. Może trochę za ostro napisałam ale to było to co od razu mi przyszło na myśl. Jeszcze raz przepraszam

Gość gość
no u nas tak jest. nie urazilas mnie :) u nas kazdy tak dekoruje nawet w miastach. i nie uwazam ze takie cos to wies i tandeta. jest skromnie i elegancko. chociaz slobie pomyslicie ze tak nie jest. ta sala w ktorej bedziemy miec wesele jest zbyt .pusta zeby jej nie dekorowac a tez nie wiem jak mozna ja inaczej udekorowac niz materialem. kwiaty zywe wieszac u sufitu?:)

Gość KokoSzalen
Zrezygnuj z tego łuku z balonów bo to wygląda na prawdę tandetnie. Ja nie chciałam żadnej dekoracji, jednak w końcu po namowie zdecydowałam się na przybranie wstążką balustrady przy schodach prowadzących do domu.

Gość rybeczka911
Planujecie wesele? Nie macie jeszcze zaproszeń, winietek czy podziękowań? Zapraszam do kontaktu ze mną hanna.dziwoki@onet.pl , 535006900 Robię ręcznie zaproszenia, winietki itp. niedrogo i profesjonalnie.

Gość gość
Moje dekoracje: - papierowe pompony 20 szt - sama robiłam, kupiłam tylko bibułę 6 rolek po 7,50 zł - 45 zł. - kupiłam też paczkę kolorowego papieru do ksero - 500 arkuszy w 5 kolorach, kosztowało mnie to chyba 27 zł, plus 21 zł za rolkę mocnego, cienkiego sznurka - zrobiłam z tego 100 metrów girlandy i 20 papierowych rozet - kwiaty zamówiłam u jednej babki, która sprzedaje bukieciki na ryneczku :) będzie mnie to kosztowało 100 zł. - wazoniki i lampiony na stół z IKEA - 180 zł. - girlandę z napisem "NOWOŻEŃCY" uszyłam sama z resztek materiałów, które miałam w domu - dekorację samochodu też uszyłam sama, będą to "zakochane kury" które mamy na zaproszeniach :) - kościół nam odpada, bo ślub będzie w USC :P Cała dekoracja wyniesie nas około 4 stów. A ja się zastanawiałam, skąd się biorą takie wysokie koszty wesela, jak czytam, że ludzie wydają 40 czy 50 tysięcy.