Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość gosia8905
Hej Kobietki. Kolejny dzień leżę w domku. Nadal dokucza mi ból pleców a reszta... o dziwo zniknęła. Ale nie dopuszczam czarnych myśli... po prostu 9 tydzień się kończy, więc może i objawy się kończą. Organizm przyzwyczaił się do "nowego stanu" ? ;) 11 września kolejne usg. A jak u Was brzuchatki? Pozdrawiam

Gość mamaMichala
papssi85 ---- pojechalam po jego przedszkolaka a on nie chciał do domu wracać:) mam nadzieje że kolejne dni bedą takie same....

Gość kasiagosc
dziewczyny, a powiedzcie mi kiedy zaczynaja sie takie objawy jak mdlosci, wymioty, drazliwosc na zapachy czy wrazliwe piersi?

Gość gosia8905
kasiagosc możesz wcale ich nie mieć. Mi się zaczęły koło 5 tygodnia, ale nie były jakoś mega męczące. Dziś kończy się 9 tydzień a czuję się wyśmienicie ;) nie ma więc reguły. Na zapachy nadal jestem czuła

Gość kasiagosc
Ja od wczoraj czuje ze jest mi troche niedobrze, ale nie wiem czy to bardziej z nerwow czy wynik ciazy :P Ohh ogolnie nic nie ogarniam jeszcze :( a na dodatek ide wlasnie na rozmowe o prace, moja wymarzona prace.

Gość mama Aleksia
czeszc dziewczyny jednak wszystko wporzadku dzidzius ma 9mm jest 7 tydz i 3 dni termin mam na 20 kwieciemn :D

dziewczyny nie wiem czemu zadna mi nie odpisala na moje pytanie (chodzi o osoby ktore juz maja pociechy), co moga mi "robic" na usg na ktore ide w czwartek? To bedzie to usg na lepszym sprzecie...to bedzie poczatek 11 tygodnia

Gość gość
Dziewczyny, ale soe dzisiaj objadlam. Sniadanie tosty, potem rozek z szynka w piekarni, u mamusi 3 nalesniki z serem i smietana, pomidorowa z ryzem, wypilam jogurt pitny, i zkadlam gruszle. Teraz wlasnie skonczylam gotowac szczawiowa z jajkiem i ziemniaczkami polanymi skwarami. Mniam, ciekawe kiedy mnie zemdli po tym wszystkim hehehe

Gość Mirabell83
To wyzej pisalam ja :-) Fionamy idziemy prawie leb w leb. Ja jestem dokladnie w 10tyg i 3 dniu ciazy. W czwartek ide na moje 3 usg ale to bedzie takie normalne badanie czy rosnie dzidzia i czy serduszko bije nadal. Na to prenatalne- dokladne ide 10 wrzesnia. USG prenatalne + badanie krwi tez prenatalne czy jak to sie tam nazywa.

Gość kasiagosc
Dziewczyny, wlasnie dostalam moja wymarzona prace!:) Od piatku zaczynam prace w polskiej szkole za granica, strasznie sie ciesze!

Mirabell ja mam usg (pisze ciagle ze lepsze bo mi specjalne skierowanie na nie dala ginka, bo u niej jest starszy sprzet), a wizyte u niej mam 9 wrzesnia. A to usg prenatalne to platne jest? Mi sie ciagle to myli

Gość walabia
Mirabell83, u mnie dziś 10t 2d, więc dołączam do Was:) Ja 3 USG będę miała 14 września. I oczywiście nie mogę się doczekać:)

Gość walabia
kasiagosc, gratuluje:) Ja też pracuję w szkole. A czego uczysz?

Gość kasiagosc
walabia Bede uczyc pisac i czytac oraz kultury jezyka polskiego dzieci w wieku 4-6 lat:)

Gość walabia
wow, no to super z takimi dzieciaczkami się pracuje! Ja najbardziej lubię właśnie te do 7 roku życia, potem to coraz bardziej wymagające są...;)

Kasiagosc- gratuluję pracy :) Fiona- jeśli chodzisz na nfz to i te usg prenatalne też są bezpłatne. W ciąży przeprowadza sie 3 takie usg, w każdym trymestrze po jednym. Na tych usg lekarz bardzo szczegółowo ogląda i mierzy dziecko, sprawdza łożysko i przepływy ale to już później. Ogólnie trwa ono dłużej niż normalne usg. Na tym pierwszym prenatalnym sprawdzają długość kości nosowej i obecność mózgu oraz czaszki o ile dobrze pamiętam. Gosia- ja pamiętam że w 8 i 9 miesiącu mnie najbardziej męczyło i doszła zgaga. Teraz zaczełam niby 8tydzień ale ta ciąża jest dużo młodsza niż wskazuje kalendarz i puki co mam lekkie zawroty głowy i niechęć do jedzenia ale i głód sie pojawia w tym samym czasie wiec wciskam na chama ale to wszystko mi rosnie w ustach... :/ Mamol Aleksa- bardzo dobre wiadomości, oby takich więcej! :)

Neli, dziekuje za szczegolowe wytlumaczenie;) pewnie w czwartek wszystkiego sie dowiem, no i w poniedzialek:)

Gość gosia8905
Ojej mi się marzy praca z dzieciakami. W trakcie studiów pracowałam tylko rok, potem wróciłam do rodzinnego miasteczka i nie mogłam znaleźć nic i siedzę w biurze tzn teraz w domku ;) Ja już nie mogę doczekać się kolejnego USG, a miałam w środę he, następne 11 września i będzie to prawie 11 tydzień. Tyle czekania, ale dla chwili słuchania serduszka warto ;) Na szczęście już mnie tak nie mdli...tylko ten krzyż eh...

Gość kasiagosc
Co ja napisalam, juz mi sie w glowe miesza ;p kultury i jezyka polskiego ;p

Gość walabia
kultura języka polskiego też przydałaby się w szkole;)

Gość walabia
Dziewczyny, też tak macie, że o tej porze najchętniej poszłybyście spać? Jak wczoraj wieczorem o 20:00 zapakowałam się do łóżka, to mój mąż zapytał czy muszę gdzieś rano iść, że tak już do spania się zabieram;) ale to po prostu silniejsze ode mnie:(

Gość gosia8905
Ja tak mam. Koło 18-19 już chce mi się spać. A potem w nocy się budzę i włączam tv. Nad ranem znów zasypiam i śpię do 10 ;) teraz mogę sobie na to pozwolić bo do pracy wstawać nie trzeba ;) dziewczyny a czy Wasi partnerzy interesują się jak się czujecie czy rośnie dzidzia dopytuje itp? bo mój jakby nic... aż mi smutno czasem. ;(

Gość walabia
Mój mąż codziennie pyta jak dziecię spało:) Nie ukrywam, że bardzo to miłe. Gosiu, myślę, że jak będziemy miały większe brzuchy, to mężczyźni zrozumieją, że w nas naprawdę siedzą małe brzdące!

moj sie wcale nie pyta i ogolnie wku.... mnie. Dzisiaj mam ochote na igraszki to nie. W ogole wkurza mnie. Juz dawno mnie nawet nie pocalowal. Smutno mi

zazdrosze Wam ze juz mialyscie usg ja pierwsze w ciazy bede miala we srode - jeszcze 2 dni :) tak to tylko jak bylam na monitoringu widzialam pecherzyk :) teraz czekam od jutro bede miala 8 tydzien i 1 dzien a jak dzidzia rosnie to nie iwem- strasznie sie boje czy ona tam jest i rosnie.... ale jeszcze 2 dni i bede wiedziec

cześć Dziewczyny, ja już się szykuje do spania ;-) Część z Was z tego co czytam już pewnie he he ;-) Co do zwiększonej czułości i troski wobec nas to powiem Wam, że w 1 ciąży było zero takich reakcji ze strony męża za to w obecnej chwili całuje mój ,,niby'' brzuch, gada do niego i pyta się co u jego dziecka słychać i jak się czuje ;-) Więc faceci chyba długo do tego dojrzewają ...;-( mamo Michała moje dziecko mówi że jutro nie idzie, chociaż podobało mu się nawet dzisiaj. W zaprowadzanie jutro wrobiłam męża więc trochę mi lżej....

asiek nic sie nie martw napewno rosnie, ja tez na poczatku poszlam i bylo za wczesnie - pusta macica a testy i beta pozytyw. 2 sierpnia powtorka i widzia tylko pecherzyk, a 19 sierpnia bylam i juz byla dzidzia;-) miala 18.6mm. Usg mam w czwartek, a wizyte 9 wrzesnia , tez sie troche martwie ale bedzie ok. Trzeba pozytywnie myslec. A tak pozatym to juz w niektore spodnie sie nie mieszcze a przytylam tylko 1kg, a zaczelam 3 miesiac;-)

Gość Mirabell83
Fiona nie smuc sie. Moze Twoj samiec potrzebuje czasu zeby sie oswoic z panujaca sytuacja. A co do prenatalnych badan to one akurat sa platne. Bezplatnie maja kobiety po 35 roku zyciu lub z jakims obciazeniem genetycznym. Na takie badania musisz miec skierowanie id gina jesli ma byc darmowe i musi byc napisane z jakiego powodu. Ja tak mam bynajmniej. Moja ginekolozka mnie umowila do szpitala, za darmo na usg i badania z krwi, ale ja jestem po kilku przejsciach. Moze u Was dziewczyny jest inaczej? Sama nie wiem.

Gość Mirabell83
No wlasnie ja tez sie dzis nie zmiescilam w poje spodnie. Kupilam nowe jeansy i sie chcialam wystroic do szkoly z synem a tu psikus. Nie dopinam sie. Dziwne bo jestem doslownie patyczakiem i nie mam brzucha a juz sir nie mieszcze. Jak sie najem to mnie troche wywala a tak to nie widac nic.