Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poradzcie mamy co robic z dwulatka

Polecane posty

Gość gość

coreczka skonczy we wrzesniu dwa latka i od niedawna zrobila sie wprost nie do wytrzymania ... Placze co chwila, od paru dni wrecz potrafi rzucic sie i wyc az sie zanosi Wszystko jest na nie To pewnie ten slynny bunt dwulatka ale powiedzcie mamy, co robilysie w takich przypadkach? ignorowac, karac? mam ktore maja swiete dzieci nie pytam :P ja osobiscie juz powoli wychodze z siebie no bo ile mozna zniesc rykow bez powodu

Gość gość
bunt dwulatka, bunt trzylatka, bunt szesciolatka, ale chowacie lewizny

Gość gość
ja mam 4 ,5 latke i tez tak ma.

Gość gość
jak ma histerie i płacze to ją zostawiam ale mam ja na widoku. Popłacze 20-30 min i sama przyjdzie i się przytuli. Jak jest wyjątkowo niegrzeczna to idzie do swojego pokoju i ma tam zostac az się uspokoi. Jezlei nie chce tam byc , przychodzi i znowu wariuje itp to ją znowu tam prowadze, prowadze aż w końcu sie uspokoi. Uważam, że jeżeli dziekco płaczem chce coś wymusić to trzeba je zostawić w spokoju. A jeżlei np. krzyczy na Ciebie, albo chce Cie bić to trzeba reagować. Często widze jak 4 letni syn sąsiadki mówi do niej, że jest głupia , albo idzie za nia i ją bije a ona nic...i sytuacja jest bardzo częsta. Natomiast jej mąz od razu reaguje, krzyknie albo da mu karę i wobec niego sie tak ten chłopiec już nie zachowuje

Gość fufufijara
Dobrze kolezanka prawi. Jak dziecko po prostu stroi fochy I histryzuje, to je zostaw I niech sie wyhisteyzuje ile mu potrzeba. Olej to. Jesli natomiast jest atakujace, pobuje ci przywalic albo cos, to trzeba opieprzyc I wymierzyc jakas kare. Bunt - no jest takie pojecie. Wczesni dziecko nie podskakuje, a potem podskakuje, bo odkrywa, ze ma inny koncpt niz rodzice. Normalna sprawa, ze chce postawic na swoim. Ale to nie oznacza, ze rodzice sa bezsilni