Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ATX22

Srebrny garnitur kwiecista sukienka a jaka koszula i krawat na ślub

Polecane posty

Witam wszystkich Forumowiczów! Za trzy tygodnie idziemy na ślub mojej siostry i pojawił się mały dylemat ;) otóż moja partnerka założy kwiecistą, malinową sukienkę: bonprix.pl/produkt/sukienka-916346/?catalogueNumber=922985&category=114&return=ref do tego białe/kremowe sandałki, ja natomiast srebrny, gładki garnitur (chyba nawet identyczny) http://z5.kowbojki.pl/b44b700beacce1a6ecc74c3b39b6f75f/garnitur_lubny_malibu_20120203_1009232177.jpg i czarne buty. Tylko nie mam pojęcia jaką do tego wrzucić koszulę i krawat aby było elegancko, ale jednocześnie abyśmy pasowali do siebie... Myślałem o koszuli malinowej, tylko jaki krawat aby nie było zbyt "pstrokato"; lub szafirowej tylko nie mam pojęcia jaki do niej dopasować krawat. Z kolei siostra nalega na białą, bo to w końcu jej ślub, ale mam nieco jasną karnację i podejrzewam iż nie będę wyglądał w niej dobrze, i czy nie za jasna do garnituru? A jeśli to ma znaczenie - mam 22 lata Proszę wszystkich o sugestie :)

Gość gość
Nie lubie tego typu garniturow, takie blyszczace juz dawno sa nie modne, ale jak juz taki garnitur masz to chociaz nie bierz koszuli w kolorze, ktory wspominales, bo bedzie wies tanczy i spiewa. Dla mnie najbardziej uniwersalnym kolorem i zaraz pasujacym do kazdego jest blekitny. Do tego moze byc fioletowy krawat.

Gość gość
Sukienka niestety malo elegancka. Domyslam sie ze elastycznej bawelny jest, takie sukienki nadaja sie co najwyzej na wyjscie do knajpy, ale nie na przyjecie weselne

Gość gość
jeśli chodziło o garnitur miałem na myśli identyczny kolor, mój nie jest błyszczący ;) nie zwróciłem uwagi na to odbicie światła. Sukienka może być inna, ale na pewno będzie w podobnym kolorze. sukienka jest z: 95% wiskozy, 5% elastanu.

Gość gość
krawat dopasuj do garnituru, jakiś popielaty z mocniejszymi kolorami i zastanawia mnie zawsze, po co dobierać swoje ubranie pod kolor ubrania dziewczyny, wiadomo że dobrze się ubrać w tym samym stylu (mam na myśli różne okazje), ale w podobnym kolorze? no po co? weźcie mnie oświećcie :-)

Cóż, myślałem że w podobnym kolorze będzie wyglądać po prostu dobrze ;) tylko jaki kolor koszuli do popielatego krawata? ;)

Gość gość
krawat dobiera się albo do koszuli albo do garnituru, do malinowej i szafirowej pasuje przecież popielaty połączony z kolorem koszuli a jak masz problem z deseniem to stawiaj na klasykę- ukośne pasy, klasyka jest zawsze elegancka

Gość gość
Jeśli w białej koszuli wyglądasz blado, to powinieneś przymierzyć ecru, a krawat dobrać do całości.

Gość gość
A sukienka rzeczywiście byle jaka.

Gość gość
sukienka okropna, wies tańczy i śpiewa

Gość gość
kiecka do wymiany, koszmar