Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uśmiechtobieślę

mało romantyczna historia

Polecane posty

Gość uśmiechtobieślę

był sobie mężczyzna, który całe życie szukał miłości swojego życia, ale tylko takiej, która będzie miała podobną wrażliwość. osobę, która w miłości potrafię się zatracić dając jej ponieść. po kilku nieudanych próbach - a był bardzo łatwo choć gorąco i szczerze kochliwy - spotkał kobietę i został z nią na szereg lat. wydawała mu się spełnieniem marzeń i ukojeniem wiecznie głodnego i rozedrganego serca. wydawało się, że jest jego ideałem intelektualnym, duchowym i ucieleśnieniem piękna, spełniającym jego namiętności. mimo to wszystko, on nadal gdzieś w głębi swego jestestwa, czuł pustkę, której już nie liczył zapełnić, bo stwierdził, że jest to niemożliwe, a może nawet nawet pustka ta jest subiektywna. tak było kilka lat aż pewnego dnia, mężczyzna spotkał na swojej drodze inną kobietę. kobietę tak skrajnie inną od tamtej aczkolwiek taką samą - brzmi dziwne. ima bardziej się do niej zbliżał i im lepiej ja poznawał, tym mocniej i boleśniej zdawał sobie sprawę, że los zrobił mu podły żart, że to na nią czekał a tamta była tylko do niej podobna. :)

Gość Darth Misiek
Niestety większość ludzi ogarnia (często ledwo ledwo ) w przeciwieństwie do autora tekstu jeno swój czas teraźniejszy ... Wszechwiedzący narrator takich problemów nie ma ,choć nudzić się chyba musi okrutnie :classic_cool:

Gość silene
jakie to smutne i straszne i piękne co napisałaś :). Co do poprzedniego topiku, on na razie nie chce ze mną utrzymywać kontaktu, ja wciąż mam nadzieję...

Gość uśmiechtobieślę
to taki a'la prolog silene :) historia rozwinie się dopiero zimą, teraz nie mam czasu. takiego tłustego pełnego w refleksji. co do ciebie: piszesz o mężu czy koledze ? :)

Gość uśmiechtobieślę
i sprzęt piszący czas wymienić bo odmawia posłuchu :)

Gość silene
nie mam męża. Narobiłaś smaku i mam czekać do zimy?????

Gość gość
i zmien forum

Gość gość
Nie mogłeś prosto z mostu napisać, że za dobrze w d***e miałeś, a że się znudziłeś to znalazłeś inną. Los Ci zagra na nosie i żeby tylko się nie okazało, że ta druga to marna podróbka tej pierwszej :D Skoro była taka super to trzeba było jej pilnować, a nie oczami za innymi wywracać. Po jakimś czasie to samo z drugą będzie.

Chyba nie sądzisz że te smutne pierdzenie to dzieło jakiegoś faceta :O

Gość _sky_is_the_limit_
Ja poznałam chłopaka i zaczęłam z nim być, on opowiedział mi o chłopaku ze swojej klasy, jak mi opowiadał o nim to miałam uczucie jakby mi się coś w środku poruszyło kiedy wymienił jego imię i nazwisko, ale to było bardzo dziwne, bo zawsze nadstawiałam ucha kiedy padało imię tego chłopaka, którego nawet na oczy nie widziałam. Byłam sobie przez kilka lat z tym moim i kiedyś doszło do spotkania z tamtym o którym mi opowiadał, jak go zobaczyłam coś się znowu we mnie ruszyło, miałam uczucie, że skądś go znam. Nadal byłam z tym moim, poprosił mnie o rękę i coś dziwnego się działo ze mną noc przed ślubem...nie wiem dlaczego, skąd, po co i czemu, ale popłakałam się z żalu, że już nigdy przenigdy nie będę miała szansy być z tamtym, bo będe żoną tego....nie wiem skąd sie to wzięło...wzięłam ślub i nie myślałam o tym, ale zawsze chętnie nadstawiałam uszu jak ktoś o tamtym coś mówił i zawsze czułam ulgę, ze nikogo nie ma...ja byłam nawet bardzo szczęśliwa, gdyby nie te uczucie pustki i tęsknoty za czymś ulotnym... Mąż mnie zdradził małżeństwo się rozpadło. Spotkałam po miesiącu tamtego, zamieszkałam z nim w ciągu następnego miesiąca a po roku byliśmy po ślubie....uczucie tęsknoty zniknęło i przepadło :)

Gość silene
ja ale nie jesteśmy małżeństwem

Gość uśmiechtobieślę
dziewczynki, trochę więcej dystansu, luzu i szczerego uśmiechu. :) :) zwłaszcza cuprze, najwybitniejszemu krytykowi literackiemu kefaterii :D

A dziękuję :D Zadziałało, uśmiech był. Ale przyznasz że można by to napisać lepiej! Zdania zbyt długie i zbyt złożone, i styl zbyt uniesiony.

Gość silene
cupra, ale to nie konkurs pisarski, a ten tekst ma w sobie melancholię, jakiś taki mglisty klimacik. Chciałabym go móc więcej przeczytać...

Gość uśmiechtobieślę
silena dam ci znać jak zacznę na swojej stronie. słowo! :) *

Gość silene
o tak daj znać, bardzo chętnie przeczytam :)

Gość gość
co to znaczy skrajnie inna a jednak taka sama?

Gość uśmiechtobieślę
silene. w takim razie jeśli to nie mąż. odeszłabym :)

Gość uśmiechtobieślę
to znaczy że różnią się od siebie w pewnych aspektach a w innych sa do siebie bardzo podobne. przykład: jedna jest wrażliwa i lubiana druga zimna i nielubiana. :)

Gość gość
kim jestes autorko kochanką czy dziewczyną? jak wyglada ciag dalszy tej histori??

Gość uśmiechtobieślę
jestem początkująca pisarką :)