Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DyLeMaT Co robić

Polecane posty

Gość gość

Witam Państwa słuchajcie jak myślicie czy to jest możliwe? Rok temu zaczęły wystepowac u mnie problemy z oddychaniem tzn problem ze złapaniem głębokiego oddechu. Zrobiłam większość badań na które zostałam skierowana przez lekarza i przy okazji wyszło mi że mam niedoczynnosc tarczycy. Norma do 4.0 ja miałam 6.29. Zapisałam się do endokrynologa ale terminy były strasznie odległe. Jak juz dostałam sie do niego okazało sie że kieruje mnie na dodatkowe badania tzn współczynniki F itd ale nie mozna sie juz do niego zapisac bo niewiadomo czy poradnia przedłuży mu umowe. Więc zmieniłam endokrynologa. Miesiąc temu miałam wizyte i skierował mnie równiez na badania jak i powtórne tsh bo wynik poprzedni miał już prawie rok. I słuchajcie w tamtym tygodniu zrobiłam badania dzis byłam na wizycie i lekarz mówi ze badania są okazem zdrowia idealne wyniki . Wynik tsh miałam 1.840. Lekarz powiedział ze wszystko w normie nie mam tarczycy . Więc pytam go jak to mozliwe jak nawet nie brałam zadnych leków a on powiedział ze widocznie wczesniejsze badanie było wykonane moze niedokładnie . Co wy na to?? kazał mi juz sie nie zapisywac do siebie bo powiedział ze skoro wszystko ok to nie ma potrzeby

Gość gość
Tylko że wczesniejsze tsh robiłam 2 razy i wtedy za kazdym razem tarczyca - niedoczynnosc - wychodziła wiecraczej sie nie pomylili jak to lekarz powiedział

Gość fgsdhdh
moze mialas wyrzut niedoczynnosci, czy jak oni to nazywaja... czyli skaczace tsh ktore kiedys skonczy sie niedoczynnoscia 4 to za duzo, to sa stare normy, kobieta powinna miec 0,5- 1,5 max a jak chce zajsc w ciazy to najlepiej do 1 teraz masz ladne tsh, ja mam 3,1 i chyba niedoczynnosc, wlasnie wbieram sie na dalsza diagnostyke zrob jeszcze usg tarczycy, dokladne, niech okresla mase, moze byc tak ze tarczyca zjedzona a ty nawet nie wiesz o tym

Gość gość
no ale on po wyniku stwierdził że nic mi nie jest nie ma co robic więcej badan bo jasno na białym jest wynik idealnny tak powiedzial ...Kurcze ...a przeciez na usg moze wysłac tylko endokrynolog

Gość gość
??? i co mam robic moi drodzy ????

Gość gość
czy tarczyca moze sie jakos ukryc?

Gość gość
Tarczyce to masz cały czas !! Nie znika i sie nie pojawia !!!

Gość gość
????

Gość gość
nbo co ty nie powiesz przeciez o tym ja wiem tylko uaktywnia sie lub nie poprzez za duża produkcję lub tez brak hormonów

Gość Badania są okazem zdrowia
? jasne na białym? Ja pierdziele, masz 4 lata? :O A usg prywtanie możesz zrobić bez skierowania