Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o kontrole podczas l4 Pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Czy kontroluja tez pracodawce?jestem na l4 ale mamy teraz taki z.a.p.i.e.r.d.o.l w robocie ze przydalabym sie tam do pomocy, zastanawiam sie czy nie chodzic pomoc kolezanka np raz w tyg. L4 mam chodzace, praca lekka wiec ok ale boje sie ze moze przyjsc do pracy kontrol i jak mnie tam zobacza to mam przerabane. Powiedzcie mi czy ciezarne kontroluja tylko w domu czy sprawdzaja tez w miejscu pracy? Co wy o tym myslicie.?

Gość gość
kto to sprawdza, nie bądz śmeszna, kto cię skontroluje,

Gość gość
Owszem sprawdzają ciężarne -czasem jeśli komputer wylosuje albo jeśli ktoś uprzejmie doniesie. Czy w pracy sprawdzają to nie wiem ale najgorzej jeśli się trafi ktoś kto w pracy na ciebie doniesie że na L4 pracujesz.

Gość gość
pracuje w kadrach. oczywiscie ze w pracy tez kontroluja. nie badz naiwana. poza tym skoro masz ZLA (czasy L4 dawno za nami) to znaczy ze NIE MOŻESZ PRACOWAC ! A SKORO MOZESZ TO BEZCZELNIE OKRADASZ PANSTWO!

Gość gość
Tak wiem jestem zlodziejka ale wiesz co?- dobrze mi z tym

Gość gość
nie mozna pracowac na L4, pracodawca ma prawo wywalic Cie dyscyplinarnie jesli bedziesz pracowac w czasie zwolnienia

Gość gość
No to wróć do pracy a potem pójdziesz z powrotem na chorobowe.

Gość gość
Czytajcie dokladnie- pracodawca to akurat by sie ucieszyl ze pomagam, obawiam sie tylko kontroli z zusu

Gość gość
ja bym wykorzystała takiego pracownika do cna a potem wywalila. Oszustki i kombinatorki bym w firmie nie trzymała. Skoro innych oszukuje że potrzebuje zwolnienia to i mnie pewnie też oszukuje. Straciłabym zaufanie. Potem przez to inne kobiety mają przechlapane bo nawet jak L4 jest zasadne to wszyscy gadają, że każda oszukuje .