Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki to rozmiar stanika

Polecane posty

Gość gość

niektóre staniki mają numerację np 34/75 jaki to jest rozmiar na numerację np 70 A Mam 70 A a czasami spotykam rozmiar określany takim ukośnikiem i nie mam pojęcia jaki to rozmiar czy mój 70 A czy jaki?

Gość gość
jeśłi masz 70A to po co nosisz stanik?

Gość gość
Jak to po co? A 34/75 to rozmiar 75B

Gość gość
70 A wyszło mi z obliczenia na necie normalnie nosiłam do tej pory 80 B i pasowało ale nie do końca. Mam piersi i uwierz mi że są fajne i kształtne. Po prostu mam bardzo mały obwód pod Biustem 69 a w biuście 81. Też się zdziwiłam tym obliczeniem ale ponieważ mam mnóstwo staników z rozmiarami 34/75 muszę wiedzieć jaki to rozmiar w przeliczeniu na miseczkę A, B.. Byłabym wdzięczna za wypowiedzi na temat.

Gość gość
A z 70 A to jaki jest odpowiednik rozmiaru z ukośnikiem??

Gość gość
Skoro masz 69 pod biustem to powinnaś nosić stanik o obwodzie 65. Nosisz źle dobrany stanik.

Gość gość
32/70

Gość gość
Skoro nosiła zbyt duży obwód (70-75, jak wynika z tego, co pisze), to i w miseczkę A się zmieściła ;)

Gość gość
tak noszę źle dobrane staniki. Mierzyłam w sklepie i jak było w miarę ok to kupowałam ale...Postanowiłam to zmienić. wiec się zmierzyłam ( 69 pod biustem, 81 w biuście) przeliczyłam sobie w necie wyszło mi 70 A czyli to jest 32/70 tak?? tyle chciałam wiedzieć

Gość gość
Nie, Twój obwód to 65, a nie 70.

Gość gość
Tak mi w necie przeliczyło i też jestem zaskoczona.

Gość gość
www.rozmiarstanika.pl/

Gość gość
Na 99% powinnaś nosić 95 C. Zresztą... podejdź do lustra i z lusterkiem w ręku spójrz na plecy... Jeśli ta część stanika, która opina Ci żebra na plecach podjeżdża do góry i jest wyżej niż z przodu to znaczy, że masz za duży obwód- jest za luźno. A jak masz 69 pod biustem i 81 w biuście, to to już jest miseczka C.

Gość gość
W poście wyżej 65*- literówka. ;)

Gość gość
Poważnie 65 C? Zgłupiałam teraz. To czemu wychodzi mi w kalkulatorach 70 A?? Też mi się to dziwne wydawało. Teraz przepatrzyłam swoje rozmiary staników. Kupuję zawsze po mierzeniu. Mam jeden 75 C W sumie jest ok ale nie idealny. Często mam rozmiar staników 34/75 co jak się dowiedziałam = 75 B - nie są idealne. XX A nie mam żadnego.

Gość gość
Biust masz fajny, ale czytać ze zrozumieniem nie umiesz. ;) Od 69 odejmujesz 5, to już jest 64. Czyli obwód nawet 60, ale niech już będzie 65. Teraz od 81 odejmujesz 65 i wychodzi Ci 16, czyli C :) Nie wiem, jak Ty liczyłaś. :D

Gość gość
Biust masz fajny, ale czytać ze zrozumieniem nie umiesz. oczko.gif Od 69 odejmujesz 5, to już jest 64. Czyli obwód nawet 60, ale niech już będzie 65. Teraz od 81 odejmujesz 65 i wychodzi Ci 16, czyli C usmiech.gif Nie wiem, jak Ty liczyłaś no sorry przecież 10 raz piszę że to nie ja liczyłam a postawiłam na KALKULATOR internetowy ( patrz strona internetowa - rozmiar stanika - oblicz) Ja osobiście nie liczyłam nic. Zmierzyłam się jedynie. Do tej pory kupowałam staniki nie na zasadzie rozmiaru ale który dobrze leży. I to też piszę po raz 10. A z tym serio 65 C pisałam do Smutnej w odpowiedzi na jej post - wyrażam zdziwienie bo nie spodziewałam się takiej rozbieżności w tym co piszecie a tym co mi wyliczyło. Także nie bój się bo zrozumiałam. Zauważyłam jedynie jakie do tej pory staniki kupowałam i tyle.

Gość gość
OK, sądziłam, że używałaś tej strony, bo żadnego kalkulatora nie było. ;) W każdym razie kupuj 65C, na pewno będą dobrze leżeć. ;)

Gość gość
Nie, użyłam pierwszej strony internetowej z przelicznikiem. Uznałam że wynik jest wiarygodny. Dziwny ale jednak wiarygodny. Przyznaję też, ze mam dziwnym trafem stanik 75 C i był prawie idealny. PRAWIE. Myślę że 65 C może być faktycznie strzałem w dziesiątkę. Dzieki. A w przeliczeniu na ten rozmiar z ukośnikiem 65 C odpowiada 30/65??

Gość gość
36/65

Gość gość
dzieki/

Gość gość
No dobra, pomogłyście mi - znam swój rozmiar. Wiem że kalkulator to gówno chyba, ze wpiszesz wymiary po odejmowaniu to może coś wyjdzie. I co? W sklepach, w których lubię kupować staniki bo są ładne nie ma mojego rozmiaru. Ledwo, ledwo od biedy czasem znajdzie się 70 B. Najczęściej jednak 75 B, 80 B i takie tam ( 36/80) Tak sie kończy moja zabawa z kupowanie odpowiedniego stanika a nie takiego który jako tako leży.

Gość gość
32/70, 34/75, 36/80 To nie jest zaden rozmiar, tylko obwod pod biustem w rozmiarowce angielskiej i europejskiej. To takie staniki robione dla kobiet odbijanych na ksero - wszystkie kobiety, ktore maja pod biustem 75cm maja taki sam rozmiar.

Gość gość
A jak ja mam pod biustem 81 (w biuście 102), to jaki rozmiar mam poprosić w sklepie ? W sumie najbardziej chodzi mi o obwód pod biustem, czy mam wołać 80, czy 75 ?