Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga dziecka w 37 tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość
byłam u ginekologa w 37 tygodniu i lekarz stwierdził że dziecko waży 4020g!!! jestem przerażona, jest to moja druga ciąża, ginekolog powiedział że nie mam się martwić, jednak mam wiele wątpliwości. Chciałabym rodzić naturalnie, jednak w tym przypadku obawiam się o dziecko, aby nie doszło do jakichś komplikacji. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Maja.corka w 38 tyg wazyla.3,800 . Urodzila sie, z wagą 4700.

Gość gość
Synek ur sie w 36tc z waga 3900 i 58cm. Na usg wychodzilo niby maksymalnie 3600... Corcia z 40 tc wazyla 4200 i miala 60cm. Z usg szacowali maksymalnie 3800...

Gość gość
Moja pierwsza córka ur w 39tyg ważyła 4110 a w dniu porodu ocenili ja na 3700....teraz jestem w drugiej ciąży 36tydz i synus w 35 tyg ważyl 3500-3700.... Chciałabym juz urodzić bo strasznie boje się, ze jak tak dalej będzie przybieral na wadze to nie poradzę SN. Średnio na tydzień przybiera 350g.

Gość gość
Mój jeszcze 20 minut przed urodzeniem w szpitalu, na ponoć dobrym sprzęcie "ważył" 4200-4400. Chwilę później 3580. Dajcie sobie spokój z tym ważeniem na usg.

Gość gość
Ma córka w 37tc ważyła według USG 2800 urodziłam w 39tc z waga 3010, teraz z synem w 37tc waży podobno 3kg zobaczymy ile będzie w rzeczywistości, z tym że w tej ciąży przytyłam tylko 4kg i każdy twierdzi że mam jeszcze mniejszy brzuch chodź to wcale nie świadczy o wielkości dziecka...

Gość gość
Dzieciątko powinno ważyć ponad 3kg przy porodzie jeśli jest mniej niż 3 nigdy nie dostanie 10 punktów. Jestem w 37 tc i mała waży około 2900 ale jeszcze troszkę czasu ma żeby nabrać tluszczyku :) teraz podobno 220G na tydzień przybiera dzidzius

Gość gość
dziś Nie zgadza się. Moja ważyła ok. 2,5 kg i dostała 10 pkt. Nie było się do czego przyczepić :P

Gość gość
u mnie w pierwszej ciąży córka urodziła się w 37/38 tygodniu z wagą 2545g, miała hipotrofię, ale tak poza tym wszystko było idealnie i dostała 10/10 apg. Za tydzien mam termin drugiego porodu. W 33/34 tc miała (bo też dziewczynka) ważyła 2300g. Jutro idę do lekarza, zobaczymy ile przybrała :)

Gość gość
dziś Jak Ci nadrabiała wagowo pierwsza Kruszyna? Bo moja z podobną wagą tylko trochę niższą :)

Gość gość
Ja w tym wlasnie tygodniu urodziłam córka ważyła 4100g ale na usg wychodziło ze max 3500g.

Gość gość
Mala szybko nadrobila rowiesnikow. W tej chwili jest najwyzsza w klasie i... wagowo nie nalezy ABSOLUTNIE do kruszyn ;-)))

Gość gość
36 tc 3140 gramów:)

Gość Aga

Urodziłam w 37 tygodniu - 2060 kg. 10 punktów. Teraz, w 11 tygodniu życia, wazy 4600. 

Gość Gość

Niektóre dzieci rodzą się z taką wagą. Jest jak najbardziej prawidłowa. A ile moje ważyły nie ma  pojęcia, bo ciąża rozwiązana w 34 tyg.

Gość Gość ula

Moja córka urodziła się w 41+ 2 dni i wazyla 2830, całkiem zdrowa, poród wywoływany