Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga dziecka w 37 tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość

czy 2910 gram w 37 tyg +2 to normalna waga dziecka? czy to nie jest za mało?ile wazyly wasze dzieci w tym tygodniu

Gość gość
moja córka ważyła 2700 g w 37 tc

Gość gość
a ile przy porodzie? i w którym tygodniu się urodzila?

Gość gość
jeszcze się nie urodziła :) jestem w 39 tc i waży 3000 g :) Lekarz powiedział,że dobije do 3200 g góra i wszystko w porządku:) Idealna waga jak dla mnie :)

Gość gość
właśnie temat też mnie dotyczy tylko, że ja jestem przerażona w drugą stronę. to moja 2 ciąża. syn w 37tc ważył już 3700g! i zastanawiam się ile dobijemy do porodu. z pierwszym synem na kilka dni przed porodem mówili 3900g w 41tc urodził się z wagą 3600g.

Gość gość
Dziewczyny ..... jeżeli chodzi o wagę dziecka to zapytajcie się lekarza. Lekarz najlepiej wie , czy waga dziecka odpowiada do tygodnia ciąży. Każde dziecko przecież rozwija się inaczej , więc dlaczego od razu panikujecie. Nie rozumiem. Ja jestem w 31 tyg ciąży waga dziecka to 1400 i jak na ten tydzień ciąży to jest ok. Taką informację otrzymałam od lekarza. Tak poza tym to USG może się mylić. Nie potrzebnie zakładacie wątek waga dziecka kto Wam pomoże na forum. ohhhhh Pozdr

Gość gość
urodziłam w 37 tyg..waga 3720...nie chcę myśleć gdyby jeszcze 3 tyg pochodziła w ciaży...klocek jak nic 5 kg

Gość gość
Moje bliźniaczki urodziły się w 37tc i ważyły-2850g i 2490g. :)

Gość gość
mój synek urodził się w 37 tc - waga 3350 :-)

Gość gość
Moj synek wazyl w 37 tyg. 3500 a urodzil sie w 38 z waga 3370

Gość dsdsdsdsa
mój syn w 38 wg USG ważył 3300g, a 5 dni po wizycie urodził się z wagą 3700g

Gość gość
moje dziecko w 37 tygodniu ciąży miało ważyć wg. usg ok 3500 a urodziło się w 38 z wagą 2900 :)

Gość gość
jak dzieci się w domu nudzą - fajny serwis z grami i zabawami dla maluchów :) dladzieci.pl/

Gość gość
ja moja urodzilam w 40 plus 4 a wazyla 3050 wiec twoja prawie w 37 tyg tyle wazy daj spokoj chcesz miec dziecko czy jakiegos niemowlaka kiedys dzieci rodzily sie po 2500-2700 a teraz to co im wieksze tym zdrowsze ? dajcie spokoj :O ciesz sie ze dziecko zdrowe a nie tam waga wage ma prawidlowa

Gość gość
mialo byc * chcesz miec noworodka czy niemowlaka podczas porodu

Gość gość
Im mniejsze dziecko tym lepiej dla twojego krocza. Szczupły niemowlak to szczupły dorosły. Tłusty niemowlak to tendencja do otylości. tego chesz dla dziecka?

Gość gość
Mój synek urodził się w 37+3 z wagą 3,5 kg:)

Gość gość
w 37tyg wg USG ok 2500g urodzona 40+4 z waga 2750

Gość ewelincia_m
Mi lekarz dziś tj. 37 tydzień powiedział , że synek waży 3500 g. Ciekawe z jaką wagą się urodzi? Szacują koło 3900 g, w 30 tygodniu ważył 1800 g.

Gość gość
Mój synek urodził się w 41 tyg. ciąży i ważył 4750.- czyli kluseczek, rodziłam oczywiście naturalnie - jakoś poszło. Teraz ma 5 lat i wcale nie jest grubaskiem jest wysoki ale należy do tych szczuplejszych. Mam znajomą która urodziła córkę w terminie z wagą 2500 a teraz jest otyła i to bardzo. Dlatego też sądzę że waga urodzeniowa dziecka nie przesądza o tym czy dziecko będzie otyłe czy nie. Obecnie jestem w drugiej ciąży i w 35 tyg. ciąży moja córa ważyła 2950 myślę że to całkiem sporo ale usg myli się i to bardzo więc nie ufam tym pomiarom. W pierwszej ciąży na 6 dni przed porodem gin mi powiedział że dziecko urodzi się 3600 max więc pomyłka nie mała.

Gość gość
ja urodziłam w 37 tygodniu z waga 3940. nie wiem jak by się wszytsko skonczyło gdybym donosiła malego do końca. Poród SN bardzo męczący.

Mój mały w 37tyg ważył 2750 i mierzył 49cm przy porodzie w 40tyg ważył 3670 i 53cm :)

Gość gość
moje dziecko ważyło rzekomo 2500 a urodziło się 3400

Gość Ndz
Weszłam na forum, bo sie trochę martwię. Wczoraj lekarz mi powiedział, że mała waży koło 2300 a jest to 37 tydzień. Nie wiem czy donoszę ciąże do 40 tygodnia, bo mała pcha się na świat. Lekarz mówi, że nie mam sie martwić, no ale wiecie jak jest.

Gość gość
To spore wasze dzieci, u nas w 37t 4d urodzil sie 2400 ... Mielismy hipotrofie. Teraz 34 tydzien wazy 2000 .

Gość gość
Ja dzisiaj byłam u gina mam 35 tc mały waży 3.5 kg i 52 cm.mam bardzo duże dziecko

Gość gość
Nieprawda, ze duzy noworodek to pozniej otyle dziecko. Moje jedno wazylo 3650, drugie 4200 i sa szczupli :-)

Gość gość
U mnie 36 tc + 4 dni a córeczka wg USG waży 3090g, wiadomo trzeba wziąć poprawkę +/- 10 % tego co podają na pomiarze.

Gość gość
Ja urodziłam syna w 36 i 6 lub 37 i 1 (zależy kto liczył :p) i ważył równe 2800.

Gość gość
Mój syn w 37 tc ważył 2200 g . Urodzil się w 40 tc z wagą 2700g.