Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justa666666666666

Strach przed pierwszym razem

Polecane posty

Gość justa666666666666

Słuchajcie mam taki problem, jestem dziewicą. Właściwie to z własnego wyboru, bo cały czas obawiam się tego pierwszego razu,a mam już 21 lat (wiem, niektórych to zdziwi). Ostatnio spędziłam noc pod namiotem z facetem, cały czas próbował mnie pieścić i całować. Ale ja po prostu nie mogłam się przełamać. Nic mu nie powiedziałam o tym, że ja po prostu nigdy tego nie robiłam. Dziwnie się czułam po tej nocy, jakoś wstyd mi było spojrzeć mu w oczy, że to przeze mnie do niczego nie doszło. Facet mi się podoba, chociaż widziałam go drugi raz w życiu. Nie wiem co robić. Bo w sumie następnego dnia on cały czas próbował się zbliżyć, a ja go cały czas zbywałam. Nie mam pojęcia czy się jakoś odezwać, czy odpuścić. Myślałam, że to on pierwszy się odezwie. Niestety tego nie zrobił. Mam takie myśli, że on po prostu nie chce mieć ze mną nic do czynienia. Ale po tym jak się zachowałam, może też się boi narzucać? Co myślicie?

Gość gość
Słuchaj jeśli facet którego widzisz 2 raz w życiu na oczy chce zaciągnąć cię do łóżka a jak mu się nie udaje to się do ciebie nie odzywa to sory ale jemu chyba nie zależy na tobie tylko na szybkim numeru z tobą

Gość gość
Widziałaś gościa 2 razy i już chcesz nogi rozkładać? Gdybym postępował tak samo to nie miałbym dziewczyny tylko już bym pół miasta lasek zaliczył.

Gość justa666666666666
właśnie nie chcę nóg rozkładać..ja po prostu się zastanawiam czy to moja wina. Powiedziałam mu, że tego nie chcę i za 3 razem zrozumiał. Ale to dla mnie zaczyna być problem, mówię o dziewictwie. z tego powodu mam ogromny kompleks. W moim wieku to już jest nienormalne.

Gość gość
nie to nie jest nienormalne, poczekaj

Gość gość
czyli nie jestescie w zwiazku?

Gość gość
chcesz seksu nie dziwmy sie kobiety tez maja potrzeby ale zastanow sie

Gość gość
" Właściwie to z własnego wyboru, bo cały czas obawiam się tego pierwszego razu,a mam już 21 lat (wiem, niektórych to zdziwi)." Skoro się boisz to znaczy, że nie jesteś gotowa. A poza tym trochę straszne to co piszesz.. Tak jakbyś się tłumaczyła, że jeszcze tego nie robiłaś.. A masz JUŻ 21 lat.. heh.. To co każda ma to robić juz mając 18,19,20 .. albo wcześniej? Nie rozuemiem takiego czegoś..

Gość gość
tak jakby to był wstyd być dziewicą.. masakra ten świat teraz..

Gość justa666666666666
nie, nie jestem w związku. Jestem chyba zbyt nieśmiała i to mój problem. Moje przyjaciółki są w związkach, planują śluby, uprawiają seks, a ja jak taka mała dziewczynka. Wiem, że do brzydkich nie należę, podobam się wielu facetom, ale problem mam sama ze sobą. Im bardziej tego chcę, tym bardziej się przed tym bronię.

Gość gość
kobieto wyluzuj. Ja jestem rok starszy i jestem prawiczkiem. Musisz przyjąć do głowy, że jeśli ktoś skreśla Cię z takiego powodu, że jesteś dziewicą czy w moim przypadku prawiczkiem to taka osoba ma generalnie nasrane w mózgu. Bo teraz jesteś a teraz możesz nie być. I nie słuchaj, że to nienormalne. Każdy robi to kiedy przyjdzie na niego kolej. Jeśli nie jesteś na to gotowa to nie rób tego tylko dlatego, że inni to robią wcześniej. Twój strach może wynikać tak myślę, że nie masz bliskiego Tobie mężczyzny czy chłopaka, którego mogłabyś czuć się pewna i akceptowana. Często ludzie boją się czy ich cielesność zostanie zaakceptowana w Twoim przypadku czy piersi nie są za małe? Czy brzuch jest ok? itp. w przypadku mężczyzn może być strach przed kompleksem "małego ptaszka" choć najczęściej te kompleksy siedzą w głowie. Myślę, że powinnaś najpierw znaleźć kogoś w formie przyjaciela i przed nim trochę się otworzyć a może z czasem znajdziesz odpowiedniego mężczyznę.

Gość justa666666666666
pewnie macie rację. Dziwi mnie trochę, że spotkałam się z tak przychylnymi opiniami. Przemyślę to. Ale spotkałam się z ginekologiem, który się zdziwił na myśl o tym, że nigdy nie współżyłam, a za każdym razem jak do niego chodzę, to pyta czy coś się zmieniło i to jest trochę upokarzające.

Gość gość
ten ginekolog to kobieta?

Gość justa666666666666
yhmm, kobieta. A to coś zmienia?

Gość gość
nie, ale co to za lekarz ja bym zmienila jakas idiotka ehh co za ludzie

Gość justa666666666666
Mam taki zamiar..bo to dość krępujące. No nic idę spać. Mam nadzieję, że trochę zmienię swoje podejście do tej sytuacji. Dziękuje Wam! :*