Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarobki a dziecko

Polecane posty

Gość gość

Ile wydaje się miesięcznie na dziecko? Zarabiam od 3800 na rękę miesięcznie przeciętnie ok 4400, moja dziewczyna ok 2000 - 2500. Zastanawiam się czy gdybyśmy postarali się o dziecko i dziewczyna zrezygnowałaby z pracy, to czy razem z dzieckiem moglibyśmy przeżyć na normalnym poziomie uwzględniając to, że mamy kredyt na mieszkanie i niewielkie oszczędności,

Gość gość
no ale jaki kredyt? ile wydatków itp. co u Ciebie znaczy normalny poziom? skąd mamy to wiedzieć.

Gość gość
ile macie lat?

Gość gość
Normalny poziom to znaczy żeby niczego nie brakowało i nic sobie nie odmawiać, ale bez przepychu.Po odliczeniu opłat miesięcznych na życie zostanie przeciętnie ok 2000. Ile kosztuje gdzieś utrzymanie dziecka miesięcznie? Mam tu na myśli pieluchy, jakieś zabawki itp itd wszystko co potrzebne dziecku, bo nie mam o tym bladego pojęcia, a znajomych głupio mi pytać i nie chcę się wypytywać kogoś o jego finanse.

Gość gość
ja 25, ona 24

Gość gość
na początku same utrzymanie ok 500zł miesięcznie. minimum. Ale dobra rada, ja bym się nie decydował na razie na dziecko, za 2,3 lata czeka nas kontrolowany kryzys. ja sam zarabiam 6000 na ręke, ale nie chce na razie zakładać rodziny, a mam 27 lat. Poczekaj jeszcze ok 5 lat, może sytuacja finasowa się ustabilizuje.

Gość gość
dlaczego ona miałaby rezygnować z pracy?