Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam mieszkanie

Polecane posty

Gość gość
wykladzina chyba tansza, ale mnie praktyczna?

Gość gość
Chyba za dużo prawdy napisałem bo to teraz... spam:-P

Gość gość
Jeżeli chodzi o wykup mieszkań komunalnych to od kilku(chyba) lat dużo się zmieniło, a każda dodatkowa naprawa to luksus za który Ty sama bedziesz płacić.

Gość gość
Jeżeli chodzi o przepisy to PO:-P bardzo radykalnie je zmieniło!!!! Czas pokaże, kiedy zaczną nas wykańczać. Zmiany są obłędne. To już nie komuna, ale warto jeszcze walczyć:-) Powodzenia

Gość gość
jaki spam?

Gość gość
kochani, wykładzina, małe dzieci... rozleją coś to bez strachu... upadek dziecka jest amortyzowany, ciszej bo tłumi kroki. Dlaczego wykładzina taka zła??? ;-)

Gość gość
gorzej czysci sie?

Gość gość
no... trochę! Ale każdy ma swój sposób:-D

Gość gość
no... trochę! Ale każdy ma swój sposób czyszczenia lub tylko mycia wykładziny :-D

Gość gość
wykładzina podłogowa (taki dywan na cały pokój - chyba o tym mowa) odpada.. Przy moich dzieciach :)

Gość gość
to wykładzina dywanowa, a ja polecam pospolity"gumolit" lub "lenteks" często lub na ogół imitacja desek...

Gość gość
W wymogach mam jeszcze napisane , że muszę zrobić w oknach jakieś nawietrzniki.. kompletnie nie wiem o co chodzi... tzn,całe okna mam do wymiany skoro nie ma tych nawietrzników?? :/

Gość gość
popytaj, pewnie tam jest jakas wspólnota, w jakim stanie są rury, piony, dojścia do pionów, bo zrobisz sobie łazienkę a może mają jakiś plan remontów na ten rok i ci porąbią nowe kafelki. Aha i poziomy też. Poza tym elektryka, dobrze by było wiedzieć, czy tablica z licznikiem jest w dobrym stanie.

Gość gość
Będzie gumolit... Mimo wszystko..

Gość gość
Musze wstawić nowy licznik z prądu i gazu. I zastanawiam się czy za niego też sie płaci.. Bo za licznik na wode się płaci..

Gość gość
Wie może ktoś coś na temat tych nawietrzników?

Gość gość
Nawiewniki okienne (inaczej nawietrzaki okienne) są to urządzenia montowane w oknach, które doprowadzają do pomieszczeń powietrze z zewnątrz w sposób ciągły i kontrolowany. Odgrywają one istotną rolę w prawidłowej cyrkulacji powietrza wewnątrz budynku. Nawet przy szczelnie zamkniętych oknach nawiewniki pozwalają doprowadzać świeże powietrze w ilości zgodnej z obowiązującymi przepisami. Nawiewniki działają bezobsługowo i automatycznie, nie wymagają zasilania, nie wyziębiają pomieszczeń jak rozszczelnienia okienne, chronią przed nadmiernymi hałasami z zewnątrz. Montaż nawiewników w oknach to najtańszy sposób kontrolowanego doprowadzenia świeżego powietrza do budynków. Nawiewniki montuje się w pomieszczeniach w których zastosowana jest wentylacja grawitacyjna, mechaniczna wywiewna lub hybrydowa (nie stosuje się ich przy wentylacji mechanicznej nawiewno-wywiewnej). Nawiewniki montuje się w pokojach i ewentualnie w kuchni. Montując nawiewniki, w pierwszej kolejności umieszczamy po jednym w każdym pokoju. Jeżeli uzyskany napływ powietrza jest niewystarczający, dodatkowe nawiewniki można zamontować w kuchni lub w największym pokoju.

Gość gość
Dziękuję Wam wszystkim za rady :) I podnoszę bo może dowiem się jeszcze czegoś ważnego :)