Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona001

ciąża przed okresem

Polecane posty

Gość zmartwiona001

witam mam pytanko w piątek uprawiając sex pękła nam prezerwatywa w sobotę dostałam okres ale czy jest jakaś możliwość zapłodnienia ? Czy możliwa jest owulacja w trakcie intensywnego okresu? Bądź czy plemniki są w stanie przeżyć przez cały okres do owulacji która mogłaby się zacząć zaraz po okresie? Dodam że standardowo owulację odczuwałam w połowie cyklu a mój cykl trwa 25 dni z czego krwawienie 7 dni nurtuje mnie to zawsze mając okres brzuch bolał mnie tylko pierwszy drugi dzień a teraz brzuch boli już 5 dzień

Gość gość
Plemniki nie przeżyją, bo krew to nie są sprzyjające warunki. Ciąża nie jest możliwa.

Gość zmartwiona001
mam też taką nadzieję i dla mnie to też jest mało prawdopodobne ale sytuacja z pęknięciem prezerwatywy mnie jakoś przeraziłam tym bardziej że jestem w trakcie przerwy w braniu tabletek i nie wiem czy mój organizm wrócił już "na właściwy tor"

Gość gość
Przepraszam ze teraz bede zlosliwa ale jak mozna brac sie za sex nie majac podstawowej wiedzy w funkcjonowaniu naszego cyklu.. I nie pisz ze masz bo twoje pytanie pokazuje wszystko. Gdzie sa rodzice uczacy podstaw ..

Gość zmartwiona001
no tak ale pewne badania pokazują że plemniki potrafią przeżyć nawet do 7 dni chociaż zawsze czytałam że 73 godziny max. a mnie zdarza się mieć owulację zaraz po okresie ze względu na krótkie cykle mogę również to stwierdzić po śluzie owulacyjnym więc gdzie tu niedouczenie?

Gość zmartwiona001
doskonale wiem że w czasie kiedy współżyłam miałam dni bezpłodne bardziej mi chodziło o przeżycie plemników do następnej owulacji, która jak wiem potrafi u mnie wystąpić wcześniej niż w połowie cyklu. czasem już pod koniec swojego okresu zaczynam mieć bóle owulacyjne

Gość gość
Był ogonek w dziurce,będzie potomek jak stosujecie takie zabezpieczenie.