Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princessax

Roczne dziecko i pies

Polecane posty

Gość princessax

Mój synek niedługo skończy roczek . Czy to dobry pomysł żeby wziąć teraz psa ze schroniska? Przy dziecku jest dużo obowiązków a jak wezmę psa to jeszcze mi ich dojdzie. Z drugiej strony bardzo go pragnę.

Gość gość
zależy jaki się ci trafi :) bo jak dostaniesz utracjusza to możesz rzeczywiście nie podołać pies psu nie równy ja mam tak durnego że już nikt z domu nie chce się nim zajmować tylko ja to muszę robić i uwierz mi mam serdecznie dość

Chciałam wziąć jakiegoś rasowego bo z kundelkami to zawsze tragedia była. Najmadrzejszy pies jaki miałam to była bokserka. Miałam wtedy 4 lata i zawsze gdy płakałam to była przy mnie. Raz nawet gdy płakałam a drzwi były zamknięte(takie harmonijkowe) to chciała je rozwalić żeby się do mnie dostać :-). Więc boksery mi się dobrze kojarzą ale niewiadomo jakie psy bd w schronisku , może wezme innego. Wiem ze w schronisku raczej nie znajdę czystego rasowca, może być jakiś mieszaniec

Gość twixx
Też na twoim miejscu wzielabym rasowego. Kundel nie wiadomo na co wyrośnie i możesz mieć z nim problemy.

Gość gość
Ludzie ze schroniska beda w stanie ci powiedziec, ktory pies ma jaki charakter. Moj pies, ktory jest z nami od dawna, jeszcze przed urodzeniem dzieci, to taki ancymon, ze z nim jako mlodym psm I malym dzieckiem chyba bymboszalala. Ale mialam wczesnij inne psy I przy nich to by nie byl problem. Wlasciwie to najwieksze wyzwanie to nauczyc psa zalatwiac sie poza domem, ewentualnie w kuwecie. Eeszta to kwestia - czy poetry buje duzo spacerow, czy ni. Jak wezmiesz dobremana na przuklad, to musisz byc gotowa na spacery po 2 h dziennie, a minimum absolutnie godzina. Wezmiesz mopsa - spaxery koga byc mniej intensywne

Gość gość
A jak na razie albo w ogole nie planujesz drugoego dziecka, to dziecku dobrze zrobi pies. Bo bedzie musialo czasem poczekac, bo np szczotkujesz psa, bedzie musialo przyjac do wiadomosci, ze pies tez czlowiek hehe I nie wolno mu dokuczac, osaczac. Moim dzieciom pies bardzo dobrze robj na glowe

Znajdziesz w schronisku jakiego tylko chcesz. Większość ras ma swoją stronę adopcyjną, skupiają się na psach konkretnej rasy, sami wyciągają psy ze schronisk z całej PL i szukają dla nich domu. Polecam Ci takie rozwiązanie, bo ludzie, którzy się tym zajmują robią wszystko, żeby i pies i wszyscy dookoła byli zadowoleni, więc nie wcisną Ci byle jakiego, tylko takiego, który będzie do Was pasował ;P Mówisz bokser? proszę Cię bardzo http://www.fundacja-bokserywpotrzebie.pl/