Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eneat

Czy ta ciąża ma szansę

Polecane posty

Gość eneat

Witam, mam zmartwienie i chciałabym Was spytać o opinię. Ostatnią miesiączkę miałam 2.07, a 30.07 zrobiłam rano test ciążowy. Pojawiła się taka maleńka kreska, że trzeba było dobrze się popatrzeć pod światło, aby ją zobaczyć. Dwa kolejne testy z tej samej próbki - to samo. Poszłam na test z krwi, wynik beta HCG to 35, co mieści się w normie dla 3-4 tygodnia ciąży. No i już mogłabym zacząć skakać z radości, gdyby nie kilka spraw. Byłam już 2 razy w ciąży, z czego tylko 1 skończyła się szczęśliwie. 1. Nie mam żadnych objawów, w poprzednich ciążach od początku miałam tkliwe piersi itp. 2. Dzisiaj rano zrobiłam taki sam test jak wczoraj, spodziewałam się, że kreska będzie mocniejsza, a była SŁABSZA NIŻ WCZORAJ :( 3. W poprzednich ciążach beta na tym etapie wynosiła ponad 200... Czy ktoś miał podobny problem? Czy jest szansa, że ciąża rozwinie się prawidłowo?

Gość gość
po dwoch dniach zrob jeszcze raz bete jak wzrosla co najmniej dwokrotnie to jest szzansa jesli nie to raczej nie ;/

Gość gość
pewnie że ma, 35 to dobry wynik, a rano mocz mógł być bardziej wodnisty niż wczoraj

Gość gość
powtórz betę po 48godz. od pierwszej. Najważniejszy jest właściwy przyrost.

Gość Westa i Hestia
eneat-> ...też radzę jeszcze jedną betę zrobić, żeby zobaczyć jaki przyrost...bo te kreski mogą mieć różne nasycenie z różnych powodów (np inna czułość testu, pora testu, inny test). Tak samo z objawami...bywa różnie....Więc akurat tym nie powinnaś się stresować... co do poziomu bety to możliwe są 2 scenariusze: 1 - beta ładnie urośnie i będzie wszystko ok;) (co jest bardzo prawdopodobne i życzę Ci tego gorąco! -> były już na forum laseczki, które miały pierwszy pomiar mniej więcej w takiej wartości i wszystko skończyło się pozytywnie) 2 - mój scenariusz z poprzedniego cyklu: ja miałam ok. 25 dnia cyklu betę 21 i już się ucieszyłam jak młody cielak - ale 2 razy powtórzona beta dała wynik na zbliżonym poziomie i 3 dni później przyszła @. Mi ginekolog powiedział, że bez sensu tak szybko testować w ogóle, że jak się @ spóźnia ponad 2 tyg. to wtedy należy dopiero się sprawą interesować...bo niepotrzebnie najadamy się stresu....no ale w pełni Cię rozumiem - ja też co cykl lecę na Betę obkookać co i jak bo się nie mogę doczekać.... Powodzonka i daj znać jak się sprawa rozwinęła!

Gość eneat
Westa i Hestia -> dzięki, a radzisz iść już jutro na tą betę (po 48 godzinach), czy lepiej odczekać kilka dni?

Gość Westa i Hestia
po 48h powinno już być widać czy prawidłowo rośnie. im szybciej zrobisz tym będziesz spokojniejsza :) kochana -> powodzenia - wierzę że wynik potwierdzi dzidziusia!:) czekam na info!

Gość gość
czas pokaże

Gość eneat
Po 2 dniach beta potroiła się :)

Gość gość
to super gratuluje:)