Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znaczenie imienia

Polecane posty

Gość gość

Czy znaczenie imienia ma wpływ na życie dziecka. Zastanawiam się nad imieniem dla synka i ciągle czytam jakieś znaczenia, i nie wiem czy warto się tym kierować.

Gość gość
czy jak krzeslo nazwiesz tronem to to bedzie tron czy nadal krzeslo?

nie wiem, czy to ma znaczenie, ale jeśli zwracałabym na to uwagę, to chyba bym oszalała. wybierz takie imię, jakie Wam się podoba. nie daj się zwariować ;)

Gość gość
jesli zmusisz innych do uznania tego, że nazwałaś krzesło tronem to ono stanie się tronem

Gość gość
Nie ma znaczenia, tylko nie dawaj Ewelina :D

Gość gość
wplyw o tyle, ze jesli znaczenie jest idiotyczne, ludzie bede uwazali,ze ma głupich rodzicow - co oczywiscie przeklada sie na ogol na przyszle zycie towarzyskie.

Gość gość
ja znam kilku Maćków i wszyscy to ciepłe kluchy

Gość gość
Justyn-sprawiedliwy,ale osobiscie nigdy bym tak dziecka nie skrzywdzila.

Gość Rycho Wczas
nie, ono nadal bedzie krzeslem ktore bedzie nazywane inna nazwa... btw - jesli zmusisz wszystkich zeby slonia nazywani motylem to tenze slon skrzydel nie dostanie

Gość gość
Oczywiście że ma, porównaj mocne imię do jakiegoś ciuciuciuciu. Kiedyś dziecku nadawało się imię po jego urodzeniu, jak się je trochę poznało i dobierało imię do charakteru. Jak będziesz mieć ciche i nieśmiałe dziecko, to daj mu mocne imię i na odwrót.

Gość gość
i tu wchodzimy w rozróżnienie - człowiek ma moc, a przynajmniej niektórzy ludzie wmawiania komuś czegoś - owszem słoniowi skrzyła nie urosną i nie pofrunie, a krzesło może zostać tronem jeśli zaistnieje taka potrzeba, albo okoliczność.... jesli będziesz mówić o dziecka głupku, czy ofermo to całkiem możliwe, ze tak się właśnie będzie zachowywać...

Moje imię oznacza w niektórych językach umiłowana :) mąż mówi że bardzo mnie kocha i lubi to okazywać, jestem też ukochaną córeczką tatusia, który niczego mi nie odmówi :D...ogólnie jestem lubiana tzn poza kafe :p więc raczej w moim przypadku jak na razie się sprawdza

Gość gość
a jakie to mocne imię ?