Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, mam takie pytanie do Was, czy jeśli z końcem czerwca odstawiłam tabletki 20 czerwa, dostałam ten ala okres z odstawienia dnia 27 czerwa, następnie miałam plamienie dnia 17 lipca oraz teraz też od jakiegoś 29 lipca mam lekkie plamienie, ale tak jak by jego nie było do tego mam biały śluz, a wczoraj się kochałam, czy jest możliowść zajścia w ciąże? bo w tym momencie nawet nie wiem czy mam owulację? a jak mam to kiedy ona jest, prosze was o jakies informację

Gość coooooooooooooooooo
napisz to normalnie dzie2wczyno,bo nic nie rozumiem .

Gość gość
jak ja to mam bardziej napisać? chce wiedzieć jaka jest szanasa w takiej sytaacji na zajście w ciążę, dodam że mam 24 lata i nie długo brałam te tebletki

Gość gość
najwazniejsze pytanie czy sie zabezpieczelas, po tabletkach bardzo latwo zajsc w ciaze

Gość gość
Możliwość jest, bo nikt nie wie kiedy masz dni plodne. Musiałabyś je zaobserwować albo pójść na monitoring.

no właśnie się nie zabezpieczałam i dlatego pytam, niby miałam plamienie, ale jak jest wtedy z tą owulacją, wiem, że jednka tabletki na to mają duży wpływ jak się je odstawia

Gość gość
u ciebie nie da sie stwerdzic kiedy mialas owulacja, bo nie mialas normalnego okresu. widac, ze organizm troche ci wariuje po tabletkach, w takich przypadkach owulacja mogla byc kiedykolwiek. ogolnie przyjmuje sie, ze owulacja wystepuja okolo 14 dni po odstawieniu.

Gość gość
Bzdura. Niczego takiego się nie przyjmuje.

Gość gość
Bzdura. Nie przyjmuje się. Owulację można stwierdzić tylko prowadząc obserwacje (a nie żadne wyliczenia), albo na monitoringu u lekarza.

no to w takim razie mogę mieć problem tak czy inaczej, no cóż pozostaje obserwować swój organizm, dzięki za udzielenie informacji:) coś już tam więcej wiem

Gość gość
po odstawieniu tabletek mozna nie miec owulacji nawet kilka miesiecy, nie sadze autorko zeby była mozliwosc ciazy

tak czy inaczej to nie wiem, niby miałam delikatne plamienie i taki śluź to ja już sama nie wiem, zaczynam się martwić

Gość gość
Kolejna bzdura. Równie dobrze owulacja może się odblokować bardzo szybko po odstawieniu tabletek.

Gość gość
No i słusznie się martwisz. Każde współżycie bez zabezpieczenia = mozliwość ciąży. Trzeba się zabezpieczać.

Gość gość
oczywiscie, ze to jest tylko wyliczanka, tylko monitoring moze w duzym stopniu potwierdzic owulacje

Gość gość
palmienia oznaczaja ze organizm nie wrócił do równowagi hormonalnej, mysle ze po pierwszym normalnym okresie owulacja powinna wystapic normalnie

Gość gość
gdy w koncu pojawi sie okres to bedzie raczej oznaczalo, ze mniej wiecej 14 dni wczesniej byla owulacja. rownie dobrze u autorki teraz moglaby byc owulacja

Gość gość
Nie pisz takich bzdur!!! Stąd m.in. biorą się później te ciąże niespodzianki u głupiutkich dziewczyn, które naczytały się takich porad. Autorka odstawiła tabletki i jesli nie planuje dziecka, to od kolejnego dnia powinna sie zabezpieczać w inny sposób. Koniec kropka.

Gość gość
zgadzam sie w 100% z wypowiedza powyzej

dziękuje za te odpowiedzi, ale nadal mnie zastanawia fakt, czy mozliwe jest, że miałam okres z odstawieniu, po kilku dniach plamienie a w między czasie owulację, jajniki fakt mnie bolały, a po przyczytaniu Waszych komentarzy już nie wiem co mam myśleć

Gość justyna878
Wydaje mi się, że Twój organizm reaguje w ten sposób, ponieważ powoli wszystko wraca do normy i reguluje się, wyrównuje się gospodarka hormonalna, poczytaj trochę na ten temat, a uspokoisz się :) http://wdobrychstosunkach.pl/ciaza-po-odstawieniu-plastrow-lub-tabletek-antykoncepcyjnych.html I faktycznie od razu po odstawieniu tabletek powinnaś pomyśleć o innym zabezpieczeniu, bo jest możliwość zajścia w ciążę.

Gość gość
Czesc dziewczyny. Czy ktoras brala tabletki przez 10 lat albo wiecej? Ja byla na mercilonie lacznie z dwoma malymi przerwami przez 13lat. Teraz bedziemy starac sie o dzidziusia. Lekarz mowi ze jezeli nie bylo problemu przed tabletkami teraz tez nie bedzie wiec dzialac. myslicie ze bedzie duzy problem z zajsciem w ciaze?