Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowle 4 i pol miesiaca poplakuje przez sen

Polecane posty

Gość gość

Tak jakos od 2-3dni synek poplakuje przez sen. Tak chwilowo,jak sie podniose i dojde do lozeczka to oczy ma zamkniete i spi. Ewentualnie za chwile poobraca glowke na boki. Probuje podac mu wody to wezmie lyka i wypluwa butelke wiec dostaje smoka. Dzis byl rekord bo chyba co pol godziny wstawalam do niego. Rano sie budzi to jest radosny i sie usmiecha,w ciagu dnia rowniez jest pelen enrgii. W czasie drzemek poplakiwania sie nie zdarzaja.

Gość i co w zwiazku z tym kkk
o co ci chodzi? myslalas,ze urodzisz dziecko i bedzie spalo 24 na dobe? zresztanie rozumiem,zalisz sie czy chwalisz,czy co?

Gość gość
Cos cie dzis ugryzlo?czy maz nie przelecial? Ze sie mnie czepiasz? Zastanawiam sie o co chodzi. Spi niespokojnie i mnie to martwi a nie ze wstaje w nocy. Bo nawet jak dziecka nie mialam to czesto wstawalam wiec to mnie nie rusza. Martwi mnie,bo cos mu chyba dolega? Wg mnie dzieci nie poplakuja cala noc.

Gość gość
I to nie jest wybudzanie sie z placzem tylko polakiwanie przez sen.

Gość mama Igi
Hej! nie przejmuj się, od kilku dni jak czytam różne tematu na forum to jad sie wylewa przy każdym, mniejszym czy większym. Nie wiem skąd tyle złości w ludziach. Moja córka, też ma 4,5 miesiąca, nie popłakuje w nocy, ale np. w czasie drzemki w ciągu dnia robi buzię w podkówkę i jak nie zauważę i nie pokołyszę to sie budzi. A wczoraj dwa razy pod rząd zbudziła sie z ogromnym płaczem. I też nie bardzo wiem o co chodzi.

Gość iustak
Mój synek tez tak miał w tym okresie. Teraz ma 6 miesięcy śpi 10h bez marudzenia. Trzeba przeczekać.

Gość gość
normalne zachowanie,nie ma sie co martwic.niedlugo przejdzie :)

Gość gość
Dzieki:)uspokoilyscie mnie,balam sie ze moze cos go boli.

Gość gość
moja córcia już roczek, ale w tamtym okresie miała podobnie. Tylko że u nas powodem były ząbki. Pomogła mi gwiazdka - projektor tomy :) włączyłam i malutka spala spokojnie przy kołysance.

Gość martussiaa
Niemowle w takim wieku może płakać, także nie przejmuj się zbytnio, zawsze możesz udać się do specjalisty z tym problemem, albo poczytaj w internecie, http://blogoslawionystan.pl/ ciekawy portal mi pomogl.

Gość gość
witam. moja również ma 4,5mies i podobnie.myślę że może chodzic o to że nie wygodnie bo ja jak do swojej wstane w nocy to dam jej smoka to sie obróci i na bok lub brzuch i śpi dalej. czasem też poplakuje jak próbuje sie obrócic i nie daje rady bo np przy końcu i szczebelki jej przeszkadzaja. czasem zdarza sie że jest za gorąco lub za zimno więc stosownie odkrywam lub przykrywam.

Gość gość
Mi przychodza dwie mozliwosci do glowy: 1. Dziecko ma za duzo bodzcow w ciagu dnia i przez sen odreagowywuje to wszystko. Moze wtedy mriczec, poplakiwac i 2. Boli go brzuszek i jak mu sie cos tam w srodku przelewa lub jak puszcza baka, to poplakuje

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Sklanialabym sie w kierunku nadmiaru bodzcow. Ostatnio odwiedza nas codziennie brat z zona. Moze o to chodzi.

Gość gość
wiesz co ja w te upały mojemu dawałam w nocy co godzine pic bo plakal ale moj nienawidzi wody-pije herbatki moze mu za goraco?

Gość gość
Za goraco nie,sprawdzam za kazdym razem,zreszta on zmarzlak raczej. Wode pije tylko z raz kolo 3. Lubi wode.za kazdym razem wezmie lyka i wypluwa smoka z butelki,musze mu wtedy podac uspokajajacego. Tylko kolo 3-4 jest spragniony i wypije z.30-50 ml. O 5-6 pije mleko okolo 100ml. Jak napije sie wody to do 5 -6juz spi spokojnie,zje i spi jeszcze z poltorej godziny.Te poplakiwania zaczynaja sie czasem o 23 a czasem kolo 1. I sa ewidentnie przez sen. Jedyne co to rzeczywiscie brat z bratowa moze go draznia. Rzyjezdzaja na wieczor kiedy on juz potrzebuje wyciszenia a moj brat jest troche taki szalony wariat,wiec na spokojnie sie z nim nie pobawi. A moze to skok rozwojowy? Zaczal wiecej pic mleka i intensywnie uczy sie obrotow na brzuch. Jeszcze mu nie wychodza ale kazda wolna chwile na to poswieca. Slyszalam,ze przy skokach dzieci wiecej marudza. Tylko nie wiem ile w tym prawdy.ale on w dzien jest wesoly,chyba ze bardzo chce spac to staje sie taki nadpobudliwy.

Gość gość
to były ząbki :) po 2 dniach wyszedł jeden. potem 2 noce przespane w całości i kolejna noc jeszcze gorsza i kolejny ząbek zaliczony :) teraz śpi dobrze tylko raz się obudził z zimna.