Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego Polki wydają kase na tipsy a nie na dentystę

Polecane posty

Gość gość

robią co miesiąć pazury, w lato tez na stopach, tipsy, hybrydy, żele, wydają paredziesiąt zł/ miesiąc a mają zółte, krzywe zęby i nie chodza do dentysty?

Gość gość
Bo zakladanie tipsow nie boli, a dentysta to sadysta. Teoretyzuje, bo tipsow nie znosze, prawie tak samo jak dentystow.

Gość gość
no wlasnie - glupie baby wydaja ostatnie grosze na kosmetyczke, fryzjera, kosmetyki, ubrania buty buzuterie , wakacje solarium -a nie na dentyste- choc zęby to superinwestycja

Gość gość
ale brzydkie zeby szpeca nawet przepiekna kobiete

Gość gość
solarka raz na tydzień, tipsy raz na miesiąc, fryzjer (farba+strzyżenie) to wychodzi jakies 150-250/ miesiac, spokojnie pół roku i jest na dentystę

Gość gość
zgadzam sie ale to nie 100% tylko ułamek 10-15% reszta nie chodzi bo nie stac ich ani na tipsy ani na dentyste wizyta u dentysty to luxus

150 zl czesto jedna wizyta u dentysty kosztuje. :O i to nie przy jakichś mega zaniedbanych zebach. Ja ostatnio wydałam 70 zł na same zdjęcia rtg zebow. :O

Gość gość
ja zeby móc isc na leczenie zeba musze kwartał wczesniej zaplanowac skad odejme zeby starczyło na wizyte sa tacy którzy nie mają juz z czego odjąc leczenie u dentysty jest kosztowne tych tzw tipsiar jest za mało zeby tak uogólniac

Gość gość
ale kobiety -sama znalam takie,co potrafily wydac pol pensji n a ubrania buty torebki itp-a potem lament - bo rachunki i proza zycia

Gość gość
ja na dentystę nie płacę bo mam idealnie zdrowe zęby. a na tipsy nie płacę bo są brzydkie.

Gość gość
ale ja chodze do dentysty raz na rok i wydaje ok 600-700 zł, dużo? to jest pół roku robienia tipsów a ja chodze raz na roku i w tym jest usuwanie kamienia z zębów tzw piaskowanie oraz ozonowanie i zawsze jakieś 2-3 małe ubyteczki, nic mnie nie boli

Gość gość
wszystkie moje znajome maja albo tipsy albo hybrydowe i zyebane zęby :o potrafia tez przeyebac kase na d*perele, torebki, szmatki, kremy na cellulit (zamiast ruszyc doopsko)

Gość gość
brzydkie zeby strasznie szpeca wiec zamiast tracic kase na ciuchy, kosmetyczke, wczasy itp- warto przeznaczyc te sume na denyste

Gość gość
Pewnie dlatego bo dentysta jest drooogi i trzeba dłużej na niego zbierać kasę niż na tipsy.

Gość gość
moja kumpela też gada że nie ma kasy na dentyste (strasznie brzydkie zęby), ostatnio kupila jakis krem z apteki na cellulit za 220 zł (zbierala na niego 2miechy :o )

Gość gość
to krotkowzrocznosc- kosmetyki szybki sie zuzywaja a np zaplombowanie dziurawego zeba -to na lata jest

Ale co jej da pozbycie sie cellulitu z tyłka skoro nikt jej nie bedzie chcial pocalowac? :D

Gość gość
moja kumpela zanim dostanie wyplate juz ma poodkladane szmatki w sklepach i odbiera jak ma tylko wyplate :o

Gość gość
chyb a jeden krem nawet drogi celulitu ni e usunie?a jedna plomba moze radyklanie zmienic wyglad zeba

Gość gość
najlepsze jest to że wcale nie ma cellulitu i fajny zgrabny tylek a zeby masakra!

Gość gość
Mozna znaleźć tańszego dentystę, nie wszyscy to zdziercy. Ja mam wspaniałą dentystę do której chodzimy całą rodziną, tzn ja, mąż i syn i naprawdę ceny ma dla nas bardzo, bardzo przystępne, pracuje na dobrych materiałach i jest świetną specjalistką, ale przede wszystkim jest dobrym człowiekiem, który pracuje z pasją a nie tylko aby wyrwać jak najwięcej kasy od biednych, ciemnych ludzi.Jestem pewna że w kazdym miescie również są zrożnicowane ceny usług stomatologicznych, trzeba pochodzic i popytac o ceny i sprobowac się targowac jeżeli ktoś ma dużo ubytków

Gość gość
bo s a bezmyslne?

Gość gość
Witam :) Okres dzieciństwa.. Moja mama rzadko pilnowała mnie, abym myła ząbki co przyczyniło się odwiedzenia gabinetu stomatologicznego. Dentystka bardzo mnie zraziła (zachowywała się jakby pracowała za kare) wpłynęło to na wizyty i dbanie moich ząbków. Teraz żałuje.. mam pod żółtawe, 4 ząbki z dziurkami.. Nie stać mnie na porządną wizytę, ale robię co mogę. Zbieram pieniążki. Najgorsze jest to, że wstyd uśmiechnąć się, ponieważ zaatakowało mi dwie jedynki. Porażka.. DBAJMY o ząbki, bo to wizytówka człowieka.

Gość gość
no wlasnie - ludzie jezdza na wakacje - za 1, 2 , 3 tysie lub wiecej a zeby - zaniedbane ze hhoo a ci po 40 tce i 50 zeby zwykle ohyda

Gość gość
Ja poszłam po plombę a zapłaciłam 500 zł bo się okazało że leczenie kanałowe jest potrzebne. Ząb się psuje a żeby uskładać taką kwotę ZA JEDNEGO ZĘBA trzeba zbierać i zbierać. A gdzie reszta. Krzywe zęby to nie wynik zaniedbania a natura. Chyba, ze chodzi ci o zaniedbanie rodziców bo wtedy aparat był za darmo. A teraz? Przed trzeba wyleczyć wszystkie zęby. WSZYSTKIE - Sama plomba jednego zęba to 100 zł a gdzie leczenie JEDNEGO zęba? Trzeba usunąć kamień, wyrwać ósemki. Koszt aparatu to około 1500 minimum. Potem wizyty kontrolne i koszt nakładki aby zęby się znów nie skrzywiły - CO SIĘ zdarza. Wyrwanie zęba może również = postęp krzywienia się zębów nawet tych wyprostowanych. Wybielanie kosztuje, jest krótkotrwałe i niszczy zęby u niektórych nawet efektu nie ma bo istnieje coś takiego jak żółte szkliwo. i można tak godzinami.

Gość gość
Witam. Moja mama tez nie bardzo pilnowała mojej higieny jamy ustnej..i tak oto dzis,mam zołtawe. Ale robie wszystko w dobrym kierunku,od poł roku biegam do stomatologa,dzis mam wizyte,koncze dolne zabki,a potem to juz z gorki, kilka ubytkow na gorze,wybielanko i voila! Tak bede chodzic :-D juz nie moge sie doczekac efektu.

Gość gość
Aha wydalam ok 1100-1200 zł. Ale warto! Teraz wiem ze dbam o siebie i to jest inwestycja na lata!!

Gość efy
No no.. Ja to jak wychodzę z gabinetu to cieszy mi się zawszę mordka. O jednego już mniej, że coraz to lepiej. Następnie wybielanko i tylko się uśmiechać :D

Gość gość
a kto ma te tipsy? prawie nikt. i co rozumiesz przez brzydkie zęby, bo jeżeli próchnicę, to ok, ale żólte czy krzywe zęby, to problem czysto kosmetyczny. prawie nikt nie ma naturalnie śnieżnobiałych zębów, więc jak chcemy mieć hollywódzki uśmiech, to trzeba je w kółko wybielać- co wcale zdrowe nie jest, albo założyć licówki niszcząc przy tym własne zdrowe zęby.. a manikiur, shellac czy żel, to koszt 30-100 zł- i większość bab robi, to na jakieś okazje, a nie regularnie, wizyta u dentysty, to najmarniej 100, a stomatologia estetyczna, to koszty w tysiącach. i jeszcze jest fobia przed dentystą- jestem po 30-tce i pamiętam komunę- mam wyleczone zęby, ale wcale się nie dziwię, że starszym ludziom został uraz po tej rzeźni i wolą raczej w łeb sobie strzelić niż pójść do dentysty