Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślałam że to samo

Czy imię MAGDALENA i MAGDA to zupełnie inne imiona

Polecane posty

Gość myślałam że to samo

jak w temacie :) do wczoraj myślałam że to samo ale.... sąsiadka ma córkę Magdalenę i ona mówi do niej madziu a jak ja wczoraj (zawsze tak mówię)powiedziałam magada to zwróciła mi uwagę że ona się tak nie nazywa bo to inne imię zdziwiłam sie... i zaczęłam się śmiać :P to w takim razie jak mam do niej mówić ? powiedziała magdalena lub madzia jaaasne... już madziu nie cierpię tego dziecka jest strasznie nieposłuszne i wszystko robi na złość prosić ją o coś krzyczeć na nią to mówić jak do słupa. Mam koleżankę która się pisze Magdalena i każdy na nią mówi magda nawet w szkole tak mówili :)

Gość myślałam że to samo
Już doczytałam w sieci że to są 2 inne imiona. Ale można zdrabniać na Magda :)

Gość myślałam że to samo
teraz też już to wiem :) Ale przecież też można zdrabniać magdalenę na magdę to nie rozumiem oburzenia sąsiadki :D

Gość gość
teraz to juz z tymi imionami w ogole nie widomo. rozicomsie poj ebało we łbie . dla mnie tez magdlaena zawsze była magda i odwrotnie

Gość Panna w hijabie
czy meskim odpowiednikiem madzi jest madziar? :D

Gość myślałam że to samo
kazała mi mówić na nią magdalena/ko lub madziu ale madziu to mi bardziej podchodzi do magdy :D :D ale fajnie że nie mam innych problemów :D

Gość goscniedzielny
to inne imiona? ... wow.. dobrze wiedzieć :D ja bym na nią mówiła teraz MAGDALENA ale wiesz z taką ironią w głosie ;d

Gość gość
a jak myślisz Paulina i Paula to to samo imię? Ja nienawidzę jak ktoś mówi na mnie Paula-mieliśmy takiego wrednego rudzielca w klasie, a jednak większość osób twierdzi, że to to samo imię :)

Gość gość
Ja mam Magdalena I szczerze mowiac tez mnie denerwowalo zawsze jak ktos mowil do mnie magda. Nie podoba mi sie imie magda a tym samym ten skrot mojego imienia.

Gość gość
Tez bylam w bledzie i myslalam ze magada to skrot od magdaleny tak samo jak elzbieta a ela maria mowiono marysia bartosz bartek itd :D:D

Gość gość
Są osobne imiona Magdalena i Magda, tak samo Paulina i Paula też. Wiem, bo znam osoby, które w dowodach osobistych tak właśnie mają wpisane: Magda i Paula... Jak dla mnie to niepotrzebne udziwnienia utrudniające życie. Moja koleżanka ze studiów, Magda, co chwilę musiała tłumaczyć się wykładowcom, dlaczego podpisała się na liście obecności "Magda", a nie "Magdalena". A oburzenia sąsiadki autorki tego tematu nie rozumiem - na Magdalenę można mówić Magda, to całkowicie normalne, powszechnie używane zdrobnienie, tak samo jak Paula jest nie tylko odrębnym imieniem, ale też często używanym zdrobnieniem imienia Paulina.

Gość gość
W liceum chodziłam do klasy z Magdaleną i Magdą, do obu dziewczyn zwracałyśmy się tak samo. Mam też kolegów Bartosza i Bartłomieja i do obu zwracam się Bartek. Ela to nie jest zdrobnienie od Elżbiety? Hm...