Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa 0088

wynajęte mieszkanie co zrobić

Polecane posty

Gość gość
Powinnaś człowiekowi kartkę jakąś zostawić w tym mieszkaniu czy w drzwiach ,skoro nie masz z nim kontaktu z kontaktem do Was i oczywiscie zaplacić ,skoro to rudera jak piszesz to chyba dużo nie płaciliście .

Gość gośćgościowinierówny
A może mu się coś stało? Ja na studiach wynajmowałam mieszkanie, właścicielka zawsze 15 przychodziła po czynsz. Jednego miesiąca się nie zjawiła... 18 pojechałam do niej do domu i... znalazłam ciało w stanie rozkładu-to było lato,upały po ponad 30stopni a ona tam leżała prawie 3tygodnie :O ale przecież musisz oddać klucze. może pogadaj wtedy o jakiejś obniżce za ostatni miesiąc? ja bym nie umiała tak się zmyć.

Gość Ciekawy dylemat moralny
czy wolno okraść złodzieja? bo oczywiście facet nie płacąc podatku od wzbogacenia okrada nas wszystkich

Gość gość
olac sprawę, jak koles własnych spraw nie pilnuje, to cięzko zeby ktos za nim biegał i na siłe mu kase wciskał skoro byla umowa ze przychodzi po kase na koniec każdego mca, a teraz autorka poinformowała go 2 tyg przed ze sie wyprowadza to tym bardziej kazdy myślacy człowiek zjawi się po kase, klucze, sprawdzić stan mieszkania. Jeszcze nie odbiera telefonu. sorry ale za głupote się płaci

Gość gosciowa 0088
dokladnie nie odbiera nadal , sam nie mieszka więc w stanie rozkładu nie jest napewno:P

Gość gość
Ja bym mu jeszcze wyslala smsa zee sie wyprowadzilismy i jak chce klucze niech sie zglosi. Chyba ze naprawde nie chcecie zaplacic to siedz cicho ;) Nie tylko wy tak robicie nie boj sie, gosc trzymal was na czarno wiec nie placil podatkow, nic dla was nie zrobil w tym mieszkaniu a jesli wzial depozyt to tym bardziej nie miej wyrzutow bo juz wszystko wyrownane. Po prostu zatrzyma sobie depozyt na poczet tego ostatniego czynszu.

Gość gość
to mogla poprosic o umowe i zaplacic stówkę więcej za wynajem , ale pewnie po kieszeni swedzialo i wolala taniej bez umowy...

Gość gość
A co z kluczami? Chyba powinniście mu oddać? Jak to zrobicie?

Gość gość
Jakie stowke wiecej za umowe! Dziewczyno wszyscy wiedza ze w interesie wlasciciela mieszkania jest zarejestrowac dzialalnosc i placic podatki bo moze miec z tego tytulu powazne problemy. Wedlug mnie autorka nic nie powinna placic. Dala wypowiedzenie dwa tygodnie?-dala. Wydzwania za gosciem?- wydzwaniala. Teraz ewentualnie sms ze sie wyprowadzila i jak chce klucz to niech sie odezwie - ale ja bym i tyle nie zrobila i siedziala cicho. Jak zechce klucz i kase to wie jak ich znalezc. Jak mu sie nie uda trudno jego strata, oni go szukali, on mial ich w d***e. Tyle.

Gość gość
A o klucze sie nie martwcie, jedzcue za granice czy dzie tam chce ie i nie nekajcie go juz telefonami, jak nie zdazy odebrac kluczy to sobie zamki pozmienia, proste chyba nie?