Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypada dzwonić do apteki

Polecane posty

Gość gość

Mam do kupienia lek. Dziewczyny piszą że różnica w cenie czasem jest. Przyznam, że to drogi lek i nawet głupie 2 zł na opakowaniu by mi robiło różnicę. Nie chce mi się latać po wszystkich aptekach w mieście. Przeszłam się po tych w okolicach rynku. Wypada do tych co są rozsiane po całym mieście dzwonić i zapytać o cenę???? Jak myślicie?

Gość gośćka
pewnie, po to maja telefony. czesto jak jestem w aptekach mojej mamy to farmeceutki odbieraja telefony i informuja pacjentow ile kosztuje dany lek :)

Gość gość
Oczywiście, ze tak. Najpierw zapytaj czy jest (drogich leków często nie mają tylko sprowadzają na zamówienie), a potem o cenę. Jeśli nie ma to zapytaj ile byś czekała jesli zamówisz. Sprawdź sobie też na doz.pl, wiele aptek uczestniczy w tym programie.

Gość gość
pewnie ze dzwoń, sama nie raz dzwoniłam i pytałam o cene ;)

Gość gość
A dlaczego miało by nie wypadać? Przecież po to są telefony, a po za tym dzwonisz anonimowo i nikt nie będzie wiedział ,że to ty.

Gość gość
2 zł będzie ci robiło różnicę a wydzwonienie po aptekach będzie ci się opłacało? A nie lepiej poszukać na ceneo np i kupić? Czasami też można lek osobiście odebrać i nic się nie płaci, różne są możliwości. Jaki to lek, możesz podać nazwę? A i jeszcze jedno w aptekach ulokowanych w rynku i okolicy nie jest zazwyczaj tanio.