Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polska Matka

dostaje uzywane ubranka

Polecane posty

Gość polska Matka
Ten gosc powyzej to cham-pozdrawiam Musze sprostowac bo jedna osoba sie tak podniecila ze napisalam ze moja mama sobie nowa sukienke na wyprzedazy kupila i ze mam problem-tego nie pisalam,to mojemu dziecku kupila sukienke (z czego od dwoch miesiecy sie ciesze i nigdy nie pomyslalam ze to zle,jest piekna ta sukienka i cieszylam sie ze udalo jej sie intratnie kupic:)) zalozylam ten temat bo sie nudzilam-przeciez kazdy moze z roznych powodow zakladac tematy-ja sie nudzilam,potrzebowalam jakiejs formy kontaktu-to napisalam problem jaki mi sie nasunal w pierwszej chwili. Ale podkreslam ze jeste wdzieczna za za kazdy grosz ktory ktos wyda na moje dziecka,a ubranka te trzymam i szanuje,sama tez takie kupuje lumpkowe Jedyne pytanie jakie mialam to czy jakies mamy tez dostaja takie prezenty i tyle-taka zaczepka ;) i dziekuje za wszystkie normalne komentarze, mozna zamknac juz ten temat nawet moze faktycznie smieciowy i niepotrzebny,pozdrawiam!

Gość milna ¤
ja nie narzekam na sytuacje finansową a mimo to zaopatrzam sie w lumpexie bo nie warto kupować dzieciom ciuchó które za kilka miesięcy wrzuce do kontenera CARITASU.

Gość gość
Do ogryzk zgryzek: To ze tesciowa kupuje walizki ciuchow dla twoich dzieci to nie jest zadna przeszkoa abys i ty nie mogla czegos dzieciom kupic!!!!! Najwyzej beda miec za duzo! Najwyzej nie zdzieraj metek z tych od tesciowej ktore ci sie nie podobaja i bedziesz pozniej rodawac w prezentach ale idz i sama kup dzieciom to co chesz!!! Zamiast plakac ze nie mozesz bo tesciowa juz kupila. Chyba nie kupila za twoje pieniadze ze ci juz nic do wydawania nie zostalo?;)

Gość gość
Do caritasu nie wrzucaj, lepiej oddaj bezposrednio jakiejs mniejszej organizacji czy biednym rodzinom w twoim miescie, caritas sprzedaje do firmy przerabiajacej na szmaty, dziecko na tym nie skorzysta.

Gość ogryzekogryzek
mnie jest po prostu żal kupić coś nowego skoro dziecko na jeden sezon ma 5 kurtek, czy tak jak teraz latem 27 koszulek, aktualnie mam system, ze te rzeczy od teściowej sprzedaje na all i za to kupuje takie jak mi się podobają, ale po co to ona robi? dlaczego nie rozumie tego że ja też chcę coś dzieciom kupić a nie że ona kupi kilka x tyle co trzeba bo sorry ale 3 pary trampek w tym samym numerze to już dużo za dość itd..

Gość gość
moja siostra, szwagierka czy mama czasem jak wypatrza w lumpeksie fajne ubranie dla synka to je kupuja i mi przynosza. Ja sie ciesze, bo wiadomo- ubran nigdy za duzo dla dwulatka, a ja sama czesto cos mu kupuje uzywanego.

Gość gość
A moja mama z lumpeksow przynosi takie markowe cuda ze szok ;-) Ja nie mam zadnych ciuchow ze sklepu dla mojego synka i nie jest mi z tym zle w ogole :-P

Gość gość
Nigdy nie dostalam dla dziecka ubran z lumpa.to dla mnie obrzydliwe.na szczescie ja jak i moja rodzina mamy pieniadze i nikt mi takiej niespodzianki nie sprawi.zreszta kto ma czas latac po lumpach chyba tylko osoby bezrobotne i z nizin spolecznych

Tak córka dostaje (od chrzestnej, dziadka i prababci), sama też jej kupuję. Tak samo ma też nowe ubrania. Większość wygląda jak nowe, nie używane. A duża część z nich to na prawdę perełki. Żadnych plam czy dziur, ewentualnie czasem są jakieś zmechacenia ale łatwo usuwam to "golarką" do ubrań, zresztą nowe body i pajace ze Smyka zmechaciły się po pierwszym praniu, jak byłam jeszcze w ciąży. Głównie są to ubranka marek: NEXT, Mark&Spencer, GAP, Mothercare, Early Days Nie mam z tym kłopotu, rzeczy na prawdę są w super stanie, co innego jakbym dostawała jakieś szmaty.

Gość gość
Mój dostawał od babci używane- bo po prostu chodzimy z mamą do lumpeksów i przeważnie zajrzy jeszcze na dziecięce, ja tak samo. I to nie na zasadzie że babcia przyjeżdża z paczką i woła że "prezent" kupiła- po prostu jak gadamy to wspomina że była ostatnio i mu bluzeczkę czy spodenki znalazła, albo jak przyjeżdżamy to babcia coś w szafie ma. Teściowa nie kupuje tylko dlatego że ostatnio na lumpeksy nie ma czasu... Sama noszę ciuchy używane, mama, siostry, mój mąż też- i nie widzę problemu żeby dziecko tam ubrać, a większość nowych mam z wyprzedaży. Czy oszczędzanie na ciuchach to jakiś wstyd? A małemu dość na buty wydaję. Ciuszki używane mogą być ładne, porządne, nie porozciagane, bez plam, a u siebie w mieście mam ciucholandy w których zawsze coś trafię. I płacę za bluzkę Next 3 zł a nie 45.