Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nie do zdrcia

moje dziecko socjopata

Polecane posty

Gość mama nie do zdrcia

szukam mam ktore podobnie jak ja maja dziecko z zaburzeniami socjopatycznymi. moj 7-latek od 2 lat jest juz na terapii i widac jakies postepy ale generalnie wiemy, ze nigdy nie bedzie normlanym, kochajacym dzieckiem. czy sa tu inni rodzice z podobnym problemem?

yyyhmmm, czy aby faktycznie masz na mysli socjopatie, a nie czasem socjofobie? bo wiesz.. ciezko mi sie przekonac, ze u 5 latka juz zostala stwierdzona socjopatia :o

Gość mama nie do zdarcia
socjopatia zostala stwierdzona u mojego syna przez specjaliste jako pierwsza diagnoza. w wieku 10 lat przejdzie kolejna sesje diagnozujaca, zeby upewnic sie czy na pewno zostala postawiona sluszna diagnoza. moje dziecko juz w wieku 3 lat nie wykazywalo zadnych wiekszych emocji, do dzis pamietam, ze wygrywala kazdy konkurs gapienia sie w oczy, bo ja to nie peszylo, nie straszylo, nie smieszylo. dorosli mysleli, ze tozabawne i slodkie, ze mala dziewczynka pokonuje w ten sposob doroslych mezczyzn, ale okazalo sie, ze ma to troche inne podloze.

Gość gość
a jest adoptowana?

Gość gość
.....

Gość gość
socjopata? to jak sie zachowuje twoje dziecko? oprocz tego ze patrzy w oczy ludziom

Gość gość
Rozumiem że specjalista stwierdził że dziecko jest socjopatą. Jak to wyglądało w rzeczywistości, w codziennych zachowaniach?

Gość ja jestem socjopatka
nie przejmuj sie to nie choroba. Mozna z tym normalnie zyc aczkolwiek jest bardzo ciezko, bo ludzie zawsze oczekuja od ciebie emocji i jesli ich nie okazujesz to stajesz sie "dziwadlem". poza ta niedogodnoscia pociesze cie, ze socjopaci sa przewaznie ponad przecietnie inteligentni i ogolnie maja latwiejsze zycie. Bez uczuc musi byc chyba latwiej, bo widzialam nie raz cierpienie drugiego czlowieka i choc nie wspolczulam i nie rozumialam to podoba mi sie to, ze tego nie odczuwam.

Gość mama nie do zdarcia
generalnie od zawsze zaskakiwala nas swoim zachowaniem. nie tesknila za nami, nie okazywala strachu przed obcymi, nie zadala nowych zabawek. myslelismy na poczatku, ze jest zwyczajnie cicha dopoki nie poszla do przedszkola i zaczely pojawiac sie sugestie ze strony wychowawcow, ze cos moze byc nie tak. potrafila z calych sil uderzyc inne dziecko i nie wykazac przy tym zadnej skruchy gdy zostala za to ukarana. wychowawczynie generalnie stwierdzily, ze jest zupelnie inna niz dzieci, nie cieszy sie, nie przymila, chyba, ze robia to wszystkie dzieci, wtedy ona jakby to "nasladuje". specjalista stwierdzil, ze dzieci z zaburzeniem oczuwania emocji nie koniecznie musza byc zle, poprostu instynktownie nie wyczuwaja co jest dobre a co zle, wiec trzeba ja tego nauczyc.

Obecne społeczeństwo jest chore, opiera się na obłudnych pryncypiach, skrzywionym morale, gonitwa za pieniądzem, wyścig szurów. Bycie socjopatą w tym społeczeństwie to przywilej...

Gość gość
twoja corka rosnie na zimna suke :-D moze nimfomanke hm

Gość gość
większość socjopatów kończy jako okrutni przestępcy :o a pierwszymi ofiarami są najczęściej najbliżsi...

Gość gość
co z was za ludzie ? nasmiewacie sie a to problem jest u mnie w rodzinie jest chlopak 14 lat i wszyscy sie go boja, bije rodzicow, klamie, klnie, kradnie, nie wraca na noce, zneca sie nad zwierzetami - tez ma stwierdzona sociopatie od kilku lat ale z biegiem czasu jest coraz gorzej jak tak dalej pojdzie to poprawczak

Gość mama nie do zdarcia
pocieszajace jest to, ze ona nigdy nie odczuje braku emocji. dla mnie z perspektywy mamy najgorsze jest to, ze moje dziecko nigdy nie bedzie do mnie lgnelo, nie bedzie mi ufalo, nie bedzie za mna tesknilo.

Gość gość
Autorko w końcu masz syna czy córkę? "socjopatia zostala stwierdzona u mojego syna przez specjaliste jako pierwsza diagnoza." "dorosli mysleli, ze tozabawne i slodkie, ze mala dziewczynka pokonuje w ten sposob doroslych mezczyzn, ale okazalo sie, ze ma to troche inne podloze."

Gość gość
Hehe, ale.wpadlas autorko :D Ale żeby nawet płci nie zapamiętać, kiepsko prowadzisz wątek... :P

Gość koljena prowokacja
dz\ieciom sie nudzi

Gość gość
Socjopatia jest efektem bardzo zlych warunkow spolecznych czyli przemocy itd natomiast to o czym piszecie to psychopatia