Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o pomoc z CV

CvvvCCCvv

Polecane posty

Gość Prosze o pomoc z CV

Skończyłam studia licencjackie, obecnie studiuję na uzupełniających magisterskich. Dodatkowo planuję roczną naukę w szkole policealnej. A kiedy już ją skończę będę miała następujący problem: :D Według tego co wpajano mi w szkole oraz wszystkich wzorów dostępnych w internecie ukończone szkoły powinno się szeregować chronologicznie a na górze umieszczać ostatnio ukończoną. I teraz problem: Tytuł magistra otrzymam przed ukończeniem rocznej szkoły policealnej, ale (co chyba logiczne) wolałabym żeby na szczycie mojego CV znalazły się studia magisterskie. Co w takiej sytuacji: Wpisać roczną szkołę pomiędzy magisterskimi a licencjackimi, wpisać ją pod tymi dwoma, czyli na końcu, czy też zachować chronologię i policealną szkołę (która w moim założeniu ma być tylko dopełnieniem podstawowych studiów) umieścić na samej górze? Z góry dziękuję za opinię lepiej zorientowanym.

Gość gość
w cv liczy sie gdzie pracowalas..tu chronologia szkoly sa wazne jak robisz cos wiecej doktorat ale na to jestes za glupia i watpie ze licencjat zdasz..chyba ze zaocznie:D

Gość CvvvCCCvv
Moim licencjatem się nie martw. Jak pisałam wyżej studia licencjackie już skończyłam, mogłabyś chociaż spojrzeć na post który komentujesz. O moje doświadczenie również się nie martw. Proszę o opinię zorientowanych.

Gość gość
doskonale go widzę. gdybys cokolwiek studiowała nie pytałabys tu i tak głupio.. podobno studiuja osoby mądre..po tobie tego nie widac..wiec nie studiujesz i nie masz licencjata:D

Gość CvvvCCCvv
Hehe :) Jeżeli będzie Ci z tym lepiej to dobrze, przyjmij że nie studiuję i nie mam. :) Dzięki za podbijanie tematu :)

Gość gość
nawet jesli masz to powiem ci, że mam zdanie takie: głupek i tuman nie wiem jakim cudem ma to. Ale dzis poziom szkoly taki niski..no i chyba ze konczyszlas zaocznie to uwierze..

Gość Napisałabym na górze
magisterskie, licencjat i jako ostatnia szkola policalna

Gość gość
Ale dylematy :) Wpisujesz chronologicznie, bo w innym wypadku zaburzasz trochę ustalony schemat, a poza tym pracodawca o ile w ogóle zechce czytać uważnie cv - i tak się dowie co skończyłaś i w jakiej kolejności. Po co to zamieszanie. A ktorejś ze szkół możesz w ogóle po prostu nie wpisywać jeśli z punktu widzenia tego konkretnego stanowiska będzie to nieistotne lub wręcz szkodliwe :). Ewentualnie możesz w cv szkoły policealnej nie wpisać, a nadmienić o niej w liście motywacyjnym, który jest uzupełnieniem cv.

Gość CvvvCCCvv
Szkodliwe nie będzie bo tak jak napisałam, kurs jest uzupełnieniem studiów, tak go traktuję (ta sama dziedzina). Jasne że mogę nie wpisać ale jednak wolałabym mieć w CV coś na co poświęciłam rok nauki, stąd pytanie.

Gość gość
Jeśli to kurs, to możesz wpisać w rubryce: "kursy/szkolenia" osobno, razem z np. kursami językowymi itp. a nie w "wykształcenie". To jedna z możliwości, bo jest wiele schematów pisania cv, ale wpisanie szkół w losowej kolejności (losowej dla czytającego) jest pomysłem raczej ryzykownym. Weź pod uwagę, że pracodawca/rekruter czyta setki cv, przyzwyczaił się do tej chronologii i nagle od czapy ktoś mu pisze niechronologicznie. I myśli sobie: WTF? Czy ona nie wie co po kolei skończyła? Czy może nie umie pisać cv? A może tu jest jakaś literówka w datach i szkoła była najpierw? A może ma coś do ukrycia? Bo to, że wg ciebie szkoła wygląda gorzej niż studia magisterskie w cv raczej nie przyjdzie mu do głowy :)

Gość CvvvCCCvv
Może i prawda... Niekoniecznie musi ogarnąć że o to mi chodziło :D Chyba rzeczywiscie umieścić to z innymi kursami. Dzięki.