Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odżywianie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co jadłyście albo jecie w ciąży?ulegałyście niezdrowym zachciankom?ja staram się pilnować i zdrowo odżywiać ale dość często zdarza mi się ulec jakimś paściom typu frytki lub kanapka z salami.Oczywiście póżniej mam wyrzuty sumienia...

Gość gość
A co niby złego we frytkami i salami

Gość gość
frytki to niby sam ociekający tłuszcz a salami robione z surowej kiełbasy...podałam tylko przykład bo grzeszków mam więcej typu kebab,pizza i takie tam...

Gość gość
Jesz to samo co przed, no chyba że naprawdę fatalnie się wcześniej odżywiałaś, to nie polecam. Ja się wcześniej w miarę zrdowo odżywiałam, więc nic nie zmieniałam specjalnie. Odradzam jedzenie smażonego na noc :O o zgagę nie trudno.

Gość gość
Oczywiście, ze tak. Lody, słodycze aż nawet miałam trzaska, ze dziecko będzie miało cukrzycę, pizzę, kebab, frytki ale domowe z ziemniaków. Chipy. :-) Ale owoce i warzywa również. Nawet piłem mleko, którego nie lubie. I żeby nie było przytylam 17kg, po których już ani śladu :-) a dziecko zdrowe, po czasie urodzone, 3600g.

Gość gość
ja tez jem jak wczesniej i jak mqm ochote na pizze to jem pizze... juz nie mowie o coli na ktora ostatnio mam wscieklzne;)

Gość gość
Uuuuuuu coli i tego typu napitków to jak ognia unikam :O wyniszczają układ kostny jak nic innego.

Gość gość
'wyniszczaja uklad kostny' hm..a to dobre... tez pije pepsi jak mam ochote , bez przesady;/

Gość gość
Czy śmieszne, to się okarze po 50-tce jak hormony polecą na łeb na szyję, ale oczywistym jest fakt że takie środki odwapniają, a w ciąży wapń jest bardzo potrzebny, bo jak matka ma niedobory, to dziecko będzie minerały ciągnęło z jej zębów i kości. Ale róbcie jak uważacie, to w końcu wasze ciała.