Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie przyszła mama

celiakia u cieżarnej

Polecane posty

Gość jeszcze nie przyszła mama

czy wiadomo jak wygląda sytuacja w przypadku gdy matka jest bezglutenowcem- czy dziecko na pewno odziedziczy chorobę? czy utrzymywanie ścisłej diety w trakcie ciąży (i niski poziom przeciwciał ) ma jakiś wpływ na pojawienie się choroby u maluszka? mam 22 lata, na diecie od 3 lat. może jest jakaś mama, która chciałaby sie podzielić własnymi doświadczeniami?

na pewno inaczej rozszerza się dietę u takiego maluszka, gluten wtedy wprowadza się późno bo chyba najwcześniej ok.10 miesiąca.

Gość jeszcze nie rpzyszła mama
no właśnie takie praktyczne informacje mnie interesują :) bo wiem, ze u dziecka przeprowadza się tzw. prowokację glutenem, ale nie wiem w jakim wieku i jak powinna wyglądać suplementacja w trakcie ciaży i co z karmieniem piersią, itp. halo, nie wierzę, że nie ma tu nikogo z podobnym "problemem" :)

Gość gość
Moja teściowa ma celiakię, zdiagnozowana po 50tce. Nie wiem, czy tą chorobę miała jak była mężem w ciąży, ale on jej prawdopodobnie nie odziedziczył i je normalnie wszystko, a ma już 26 lat i bardzo dobre wyniki.

Cześć. Napiszcie proszę o swoich doświadczeniach z bycia w ciąży na diecie bezglutenowej. Jeśli któraś z was miała podobne doświadczenia to proszę o kontakt na priv. Mam tyle wątpliwości i pytań, że chyba zwariuję ;p