Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra chce nazwać córkę Lilka

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że to jej dziecko i ma prawo nazwać jak chce ale mnie to imię się tak nie podoba... Pełna forma Liliana, ale jak dorośnie będą do niej mówić Lilka, dla mnie to coś okropnego, trochę wiejskie. Nie umiem tego przeboleć.

Gość gość
Liliana, Lila, Lilka - Paskudne może dla ciebie . Odetchnij z ulgą że to nie twoje dziecko i daj sobie spokój.

Gość gość
cudne Lila , Lili piekne

Gość gość
faktycznie wiejskie

Gość gość
lala, lili - bo sie zaraz zesrasz na różowo. dla mnie to raczej pretensjonalne

Gość gość
ładne imie a Ty sie nie wtracaj

Gość gość
"Nie umiem tego przeboleć" - A co to , twoje dziecko że się tak angażujesz? Twoja siostra ma z tobą podpisaną jakąś umowę na wyrażenie zgody co do imienia ich dzieci? Weź się dziewczyno nie ośmieszaj. Twoja siostra zapewne ma w uroku twoje zdanie i słusznie a że ciebie to boli, wiesz ...mnie boli głupota ludzka ale już się z tym pogodziłam więc o tobie radzę.

Gość gość
ja też nie rozumiem "fenomenu" tego imienia :/ dla mnie jest wiejskie, miałam nauczycielke w przedszkolu Lilke :/ to imie jest tak samo wiejskie jak imie Wioletka.

Gość gość
ale Ty nie musisz tego przebolewać 🖐️ moja mama nie moze przeboleć że nie dałam synowi na imię Piotr, bo tak ładnie po jej tacie... i od lat mi to wypomina, a gdybym miała tak na to patrzeć to mogłam dać Józef, Franciszek,albo Henryk wiec dlaczego miałam zadowolić akurat ją? I ona nie moze tego właśnie przeboleć :D :D :D Daruj sobie, swoje dziecko nazwij jak chcesz a co jak siostrze się nie spodoba? Chciałabyś wysłuchiwać jak ktoś Ci truje d**ę "bo mi się nie podoba"

Gość gość
ciesz się , że nie nazwie Pelagia, Petronela-to dopiero obciach:D

Gość gość
gorzej jakby ją nazwała nikola albo wanessa

Gość gość
potem dzeci sie będą z niej śmiały lilka debilka :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:

Gość gość
ja nie rozumiem czemu moja sąsiadka dala julke. jestem jula-setna jula w meiscie.

Gość gość
znowu Liliana,coś zaczyna byc popularne to imię ostatnio.

Gość gość
sluchajcie nadanie imienia powoduje wiele rozmow, mi w rodzinie wygadywali imie kostek. od babki po kuzynki. teraz juz sie uspokoili! kazdy proponowal swoje: babcia-miruś(komuno wróc) kuzynka,mama,ciocia-Tomasz!!!!!!!! tylko że ja tomkami sie najadlam jak papierówkami cioci. tomkow mialam chlopakow ze 4 i z 5 kolegów. nie lubie tego imienia, kropka. nie lubie trendu i mody 1995-karolina 1998-ola 2000-wiktoria 2003-amelia 2004-2013-julia

Gość gość
bardzo ładne imię. gdybyśmy mieli córkę tak by się nazywała. ale woleliśmy chłopca i tak też będzie :)

Gość gość
A mnie się bardzo podoba, mam koleżankę o tym imieniu ( dojrzałą już), i nikt nie mówi Jej Lilka., tylko LILA.

Gość gość
Ale masz problem dziewczyno! Nigdy nie pojmę dlaczego ludzie zakładają takie topiki.. Jaką trzeba być wieśniarą bez własnego życia żeby pisać na forumie że się nie podoba to jak ktoś inny swojemu dziecku dał na imie i robić z tego problem. "Wiem, że to jej dziecko i ma prawo nazwać jak chce ale..." I tego się trzymaj! Bez żadnego "ale"! Założe się na 1000% ze jak ty wybierzesz swojemu dziecku imię to ty będziesz myśleć że wybrałaś super imię a w rzeczywistości mnóstwo osób uzna je za brzydkie albo wiejskie w tym na pewno ktoś z rodziny. I ciekawe co wtedy zrobisz ??? Dostosujesz się do gustu innych ? Z pewnością nie. Pilnuj swojego nosa i swojego życia! Owszem można sobie pomyśleć że się czyjeś imie nie podoba, nawet wyrazić zdziwienie do jakiejś osoby trzeciej (nie do osoby bezpośrednio związanej z tematem), ale żeby topik zakładać na forumie ???? I pisać że się ma z tym jakiś problem ???? to trzeba być chyba jakąś prymitywną idiotką, która wtrąca się w życie innych, w dodatku egoistką która nie akceptuje niczego poza własnym gustem.

Gość gość
Ja mam na imię Liliana i nikt nie mówi do mnie Lila. W domu wszyscy mówią do mnie Liliana,a znajomi najczęściej Lila, albo Liliana. Cieszę się, że mam tak mało popularne imię, chociaż jak byłam mała, nie podobało mi się ;)

Gość gość
dla mnie to imię jest wiejskie. Lilka - coś okropnego.

Gość gość
Lilka wiejskie? tak mowiono na Marie Pawlikowska-Jasnorzewską. Lilka ok. Natomiast Liliana, jak dla mnie , [peetensjonalne- teraz zreszta wysyp Lilian.

Gość gość
Ale autorka ma to dziecko z siostrą że rości sobie jakieś prawa i jeszcze podkreśla że JEJ się to imię nie podoba? Liliana to żadne wiejskie imię, skąd takie podejście. Czyżby co druga wiejska dziewczynka je nosiła? Wiejska może być Stanisława, Czesława ale to tylko dlatego że wiele wiejskich matek tak kiedyś, kiedyś nazywało swoje córki a dziś ktoś mógłby powiedzieć, ok , mieszkam w mieście w rodzinie z tradycją i dałam córce na imię Stasia i co?

Gość gość
ja mam ciocie Liliannę i jest suuperową babką:))

Gość gość
Moja sasiadka dala corce na imie Wanessa Liliana....