Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może zafałszować wynik testu ciążowego

Polecane posty

Gość gość

Witam. Kobietki w tym cyklu wg usg miałam cykl bezowulacyjny. Dostałam nawet skierowanie na kolejne badania hormonalne .Czekałam i czekałam na miesiączkę, aż dziś tj. 42 dc zrobiłam testy ciązowe i wszystkie 3 pozytywne... Czy coś mogło zafałszowac wynik? Bo jakoś nie dowierzam, że to ciąża, chociaż byłabym przeszczęśliwa.

Z tego co wiem,to pozytywny wynik testu moze wyjsc przy torbieli lub przy przyjmowaniu lekow zawierajacych hcg.Jesli nie bralas takich lekow i nie masz torbieli,to dla pewnosci idz na bete(koszt,to 20-50zl)

Gość MissK ryzu
podobno sa jakies superdokladne wskazniki beta wlasnie za 50 zl, prawda to?

Gość gość
Nie przyjmowałam żadnych leków, ani nie miałam torbieli. Być może cykl na prawdę był bezowulacyjny i z pęcherzyka powstała torbiel ??, już sama nie wiem. Piersi mnie wogóle nie bolą, tlyko delikatnie dół brzucha i mam dużo białego śluzu. Nigdy nie miałam takich problemów. USG mam dopiero za 2 tygodnie. Zeświruję do tego czasu. U mnie w mieście niestety nie robią Bety. ;(

Gość gość
jakby Ci zalezalo na informacji czy jestes w ciazy to bys pojechala nawet do miasta oddalonego 30km zeby ta bete zrobic

Gość gość
powiedzieli ci ze masz cylk bezowulacyjny na podsatwie usg, ale pewnie robili ci usg pomiedzy 11-18 dniu cyklu. Dla lekarzy to niby taki standard, ale ja kochana mialam tak samo....ale moja owulacja przyszla w 35 dniu...i tak zaszlam w cizae, a wedlug usg mialam nie miec owulacji

Gość gość
Usg miałam w 8 i w 17 dc i wtedy pecherzyki miały po 5mm , tlyko endomedrium rosło. Dlatego odpuściłam sobie ten miesiąc. Czytałam, że cykle bezowulacyjne moga być bardzo długie daltego czekałam na miesiączkę,. Ale miałam jeden test ciążowy w domu i zrobiłam go, po dosłownie sekundzie dwie mocne krechy. Kupiłam jeszcze dwa różne i tez pozytywne. Nie chcę się nakręcać, bo staram się prawie rok. Ale to byłoby spełnienie marzen ;) Boję się, że to torbiel jakas może z niepęknietego pęcherzyka tyle czytam sprzecznych informacji.

Gość gość
Chętnie bym pojechała, tylko stanowiska pracy tak sobie też nie moge opuścić, a pobranie robią w godiznach 8-9, a od 7 zaczynam pracę.