Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość jegomość

do mam chłopców które w ciąży przyjmowały Duphaston

Polecane posty

Gość gość jegomość

czy Wasi synowie mają penisy w normie? (chodzi mi o rozmiar) schizuję, że przyjmowanie progesteronu w ciąży może powodować potem małego penisa u chłopców :(

Gość gość
Moj ma dopiero 3m, a ja progesteron bralam 2 tygodnie, sikawka jednak wielka, a jaja jak berety :)

Gość autorko tematu
jesteś genialna :D:D:D

Gość gość jegomość
dziękuję ale nie do końca rozumiem Wasze rozbawienie - to w końcu hormon żeński i zastanawiam się czy w nadmiarze w ciąży nie może powodować małych penisów u chłopców...

Gość autorko tematu
to zanim zaczniesz pieprzyć bzdury i robić z siebie idiotkę to zapoznasz się z wujkiem google i jego zapytasz :)

Gość gość jegomość
po pierwsze szukałam a po drugie nie pieprzę bzdur tylko najnormalniej w świecie PYTAM

Gość gość
o czymś takim nie widziałam ,ale faktycznie mój 9 latek ma mniejszego niż jego brat 2,5 latek ,ale teraz jakoś specjalnie nie przyglądam mu się tam bo on się wstydzi i się zakrywa ,nie wiem czy mu urósł .

Gość gość
ja brałam progesteron w dawce 300mg na dobę czyli 4x więcej niż d*phaston i mój syn ma wszystko ok. Wybiera się i tak mniejsze zło więc nie wiem po co pytasz kretynko

Gość gość jegomość
te inwektywy zachowaj dla innych

Gość gość
ja brałam d*phaston do konca ciazy do 36tyg i moj synek ma wszystko w normie

Gość Likaa23
Nie ma to wpływu. To nie estrogen. Nie martw się. Progesteron miał tutaj zupełnie inne zadanie i nie kumulował się w organizmie Malca.

Gość gość
w Anglii d*phanson jest zakazany bo odkryli że szkodzi. może powodować spodziectwo u chłopców a nie małego penisa więc lepiej nie brać niż brać, ja odstawiłam sama, wolałam stracić ciąże niż mieć jakieś genetycznie zmodyfikowane dziecko

Gość gość
genetycznie zmodyfikowane dziecko :D....Używa się określeń które wie się co oznaczają a nie odwrotnie ;). Genetyka a działanie syntetycznych hormonów z zewnątrz to zupełnie inna bajka. D*phaston w Anglii zakazany? A czy tam wogóle co kolwiek przepisują bo z tego co wiem to raczej bazują na matce naturze czy udolnej czy nie . Ja brałam przez kilka pierwszych tygodni ciąży z powodu odklejającej się kosmówki i mam syna z normalnym penisem (ma 5 lat) a Progesteron jest wytwarzny również przez organizm matki w trakcie ciąży , natomiast d*phaston przyjmuje się wtedy kiedy Progesteron jest produkowany w niedostatecznej ilości przez organizm i nie ma żadnego negatywnego wpływu na męski płód.

Gość gość
hmmm u nas przyjmowany jest bez uprzedniego zbadania poziomu progesteronu np. w przypadku krwiaka czy plamień w ciąży więc czasami może zostać przedawkowany