Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sluby i inne duperele

Polecane posty

Gość gość

Moja byla z ktora znow zaczynamy sie schodzic...chociaz z dystansem do wszystkigo codziennie wkleja mi zdjecia slubne znajomych i mowi ze ona tez chce sie ustatkowac, ze chce juz meza, rodzine itd ;;] to jakies aluzyjne zachowania w stosunku do mnie ? pytam bo dziwne podchody z obu stron od kilku tyg-msc ...moze ze wzgledu na to ze ostatnio sie nie udalo.

Gość gość
żalisz się czy chwalisz bo nie rozumiem o co ci chodzi

Gość gość
pytam co to ma na celu raczej bo rozgryzc ja to masakra. raczej nie chwalilby sie czyms takim na forum ;)

Gość gość
czego nie rozumiesz?

Gość gość
dlaczego do mnie to pisze ciagle skoro nie jestesmy para itd ;]

Gość gość
Myślę, że chce Ci zasugerować, że myśli o poważnym związku a nie jakimś przejściowym.

Moze chce zaznaczyć, że jesli się schodzicie to albo na powaznie i ma to pociągnąć za sobą dalsze zobowiazania albo nici ze wszystkiego?

Gość Pieniadze to nie wszystko
Na mnie śluby koleżanek i zdjęcia z facebooka działały podobnie. Ciągle ktoś się żenił, wychodził za mąż, zaręczał się - ja też chciałam i nie rozumiałam dlaczego mój chłopak nie czuł takiej potrzeby, wkurzało mnie to chociaż ja nie chciałabym wymuszonych zaręczyn a tym bardziej wyżebranego ślubu. Odkąd rzadziej odwiedzam facebooka i skupiam się raczej na swoich sprawach widzę, że rozsądniej podchodzę do własnego życia bez brania pod uwagę tego, co dzieje się u znajomych i przede wszystkim nie porównuję siebie do nich. Wydaje mi się, że twoja była/aktualna dziewczyna jest pod wpływem koleżanek bo "skoro one już mają mężów i dzieci to dlaczego ja nie mam"... Przerabiałam to samo. Uwierz mi, że bez zdjęć koleżanek w białych sukniach raczej by o tym tak intensywnie nie myślała a o tym, że wasz związek niezbyt się kwalifikuje do ślubu świadczy ostatnie zerwanie. Ludzie gotowi spędzić ze sobą całe życie nie zrywają ze sobą, chyba że pod wpływem ogromnych emocji i to na 2 dni.

Gość gość
Nie no, wierze w powrot i ona tez...pracujemy nad tym od dawna. problemow bylo wiele dlaczego to sie skonczylo...ale nic powaznego zeby nie mozna bylo zejsc sie. tez tak odbieram jako aluzje do powaznego zwiazku mimo wszystko a nie do zabawy.

Gość gość
moskala - podbijam :)

Wiadomo, że tez jak wszyscy sie hajtają to sie pojawia czasem presja, że ja tez bym chciała. oby to ie wplynelo na was negatywnie bo dopuiero naprawiacie swoj zwiazek ale też moze pokaz jej ze zalezy ci na niej, cieszysz sie ze znow jestescie razem i ze to jest na powaznie wszystko daj jej oparcie:)

Gość gość
Zastanów się czy kochsz ją na tyle, żeby się z nią ożenić, bo z tego co piszesz wynika, że może później naciskać.

Dla mnie to dziwne, jeszcze się nie zeszli a ona już ze ślubem wyjeżdża?

Gość gość
Dla mnie też, nie wyobrażam sobie tego. Ja bym się bała, że się chłopak zrazi zanim zaczniemy. Widocznie boi się kolejnego rozstania, albo faktycznie czuje praesję żeby miec męża..

Gość gość
Jak im dajecie du py bez ślubu to po co mają się z wami żenić?

Gość gość
Jestem tego samego zdania! po co komu ślub jak wszystko dostanie bez...

Z drugiej strony uważacie że ślub powinno się brać się tylko dla seksu? Lepiej poznać kogoś, jak to określacie "dać doopy" niż wziąć ślub, wtedy dać doopy i zostać rozwódką prędzej czy później ;) Ludzie w dzisiejszych czasach są rozsądniejsi, kiedyś byle zauroczenie i brało się ślub, dzisiaj ludzie starają się jak najlepiej dobrać i najpierw coś stworzyć a dopiero później to przypieczętować. Co do tej dziewczyny wysyłającej zdjęcia ze ślubów - ona na bank chce "tak jak koleżanki". Przede wszystkim autorze zastanów się, czy ona wysyła Ci zdjęcia sowich znajomych/ koleżanek/ kolegów/ kuzynek itp. czy zwykłe zdjęcia z internetu. Jeśli wyszukuje zdjęcia na googlach to może faktycznie interesuje się tematem (choć nie wiem dlaczego ty, jej ex chłopak,masz być kandydatem) ale jeśli wysyła Ci zdjęcia wyłącznie znajomych osób to odpowiedź masz jak na tacy. Nie zdziwiłabym się, jakby próbowała Cię niedługo wkopać w dziecko :)

Gość gość
Nie uważam, ze ślub bierze się tylko z tego powodu w żadnym wypadku. Jak dla mnie to powinno tak wyglądać, że ludzie się poznają, następnie zakoc**ją.. wtedy z prawdziwej miłości powinny być zaręczyny, następnie ślub w przypadku całkowitej pewności, a po ślubie największy dowód miłości i okazanie sobie jej w maxymalnej mierze :) Porozmawiaj z tą dziewczyną a ni polegaj na domysłach, bo tak naprawdę nikt nie wie co ona tam myśli. To wszystko są tylko nasze spekulacje. Pozdrawiam i powodzenia :)