Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mleko dawać jak nie ma się pokarmu

Polecane posty

Gość gość

jakie mleko dawać jak nie ma się pokarmu, a konkretnie chodzi mi o produkty bez cukru i zdrowsze. nie chcę dawać dziecku bebilonu, neste itp. mam nadzieję że będe karmić piersią, ale jeśli mi się nie uda, chcę dać kaszki lepsze od tych z supermarketu.

Gość gość
no ale kaszki dla noworodka? :D Obawiam się, że mleko typu Bebilon itp jest właśnie specjalnie przygotowane na taką sytuację. I nie powiedziałabym, że jest słodsze od mleka kobiecego... Kaszki bez cukru znajdziesz w necie, a mleko? Nie mam pojęcia.

Gość gość
mleko enfamil a kaszki od 4-6 mca np. Holle

Gość gość
oj tzn chodzi mi o pokarm zamiast pokarmu matki. źle to ujęłam, bo nie orientuję się w temacie - pierwsze dziecko. jaki pokarm dawać po urodzeniu. no właśnie ja jakoś nie mam zaufania do tych bebilonów itp.

Gość gość
enfamil to mleko specjalistyczne dla dzieci, które mają alergię na zwykłe mleko. W dodatku jest gorzkie i śmierdzi brudną szmatą. Jeśli dziecko nie ma alergii to najpierw trzeba spróbowac normalnego mleka dla niemowląt a nie cudować. W przeciwnym razie jak się poda z miejsca mleko HA, pepti bądź już bardziej specjalistyczne typu enfamil to potem jak się wprowadza produkty mleczne to mozna się zdziwić, ze z dziecka zdrowego zrobiło się alergika bo organizm nie był przyzwyczajony do normalnych składników. X z mlek na naszym rynku ja z czystym sumieniem polecam babydream z rossmana czyli najprawdziwszą na świecie HUMANĘ :) Mleko produkowane jest w Niemczech, a więc ma lepsze standardy przy produkcji niż bebiko i bebilon (te mleka nie różnią się pawie niczym nie licząc kwasów tłuszczowych, które nie mają większego znaczenia dla niemowlęcia wbrew pozorom, zaś cena różni się nie przez jakość a opakowanie- tak mówią nawet na infolinii firmy NUTRICIA). Ja przetestowałam u córki właśnie bebiko- z rykiem budziła się co 2-2,5h i trzęsła się na widok butelki z głodu. Po Nanie ulewała dalej niż widziałą. Po babydreamie zaś częściej zaczeła robić kupki, w dzień budzi się na jedzenie co 3-4h a w nocy śpi po 7h spokojnie- ma półtora miesiąca.

Gość gość
masz wtedy do wybory preparaty mlekozastępcze, musisz wybrać Twoim zdaniem najlepszy, moim zdaniem, Enfamil

Gość gość
Enfamil ma różna rodzaje mlek. Zwykłe, na alergię, na ulewanie. Ten gorzki to Nutramigen

Gość gość
enfamil to mleko specjalistyczne dla dzieci, które mają alergię na zwykłe mleko. W dodatku jest gorzkie i śmierdzi brudną szmatą. ENFAMIL to bardzo dobre mleczko, pójdź do sklepu i przeanalizuj skład wszystkich. Nie jest gorzkie i nie śmierdzi brudną szmatą.

BabyDream nie jest najgorsze ale nie ma probiotyków ani kwasów Omega 3. Moja Mała też przez jakiś czas jadła BD ale ze względu na problemu brzuszkowe przerobiliśmy kilka mlek (w tym też Pepti..) obecnie jesteśmy na HiPP HA ale za jakiś czas pewnie będzie trzeba spróbować przejść z powrotem na zwykłego HiPPa. W BD węglowodany to: laktoza, maltoza, skrobia i dekstryna, a w HiPP jedynie laktoza.

Gość gość
Chodzi właśnie o to, że jeśli po prostu nie masz pokarmu to zaczynasz od zwykłych rodzajów typu Bebilon, Bebiko, Hipp. Jeśli jest ulewanie czy alergie to wtedy kombinujesz. Zawartość cukru, powiedzmy sobie szczerze, nie ma tu nic do rzeczy. Nie sprawi, że dziecko nie wiadomo jak utyje, czy uzależni się od słodyczy w wieku niemowlęcym :)

Gość gość
A po co sie martwisz na zapas? Będziesz miała pokarm, jak każda matka.

Gość gość
Ja też ze zwykłych mlek polecam babydream. Mam 5 miesięcznego synka i również mogę polecić kaszki tej firmy. Jak ktos napisał wyżej ja też wystrzegałam się wszelkich udziwnionych mlek z niemalże przeidealizowanym składem. Uważam, ze jak dziecko nie jest alergiczne to cuda wianki mu potrzebne nie są,a firmy próbują zedrzeć kasę. U nas nie było problemów z brzuszkiem po tym mleku, a dziecko jest zdrowe i przybiera wzorowo. Polecam