Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy z pępuszka maluszka posączyła się krew

Polecane posty

Gość gość

Witam. Otóz mój synek ma 11 dni i niepokoi mnie fakt iż dziś rano przy zmianie pampersa zauważyłam krew na brzuszku w okolicach pępka i na pampersie u góry. Nie zastanawiając sie przemylam brzuszek z krwi i znalazla miejsce z ktorego krewka poleciala. Dodam ze malemu kikut jeszcze nie odpadl. Maly ma taka jakby ranke na dole pepuszka i widac tam krew. Prawdopodobnie uszkodzilismy kikutka pampersem ktorego za wysoko zapielam. Byla dzis u nas polozna ale na nasze nieszczescie nic nie bylo widac aby cos sie tam dzialo. A ja zastanawiam sie czy nie wda sie nam jakies zakazenie albo infekcja. Skoro jest juz rana to nie mozna zlewac juz tego kikuta pioktanina wiec jak o niego dbac. A wogole po jakim czasie on odpada? Pozdrawiam

Gość przemyslaw22lata
I po c**j tak zdrabniasz dziwko? WON NA "Ciąża, poród, macierzyństwo"🖐️

Gość gość
Mojemu sie ze trzy tygodnie trzymal. I tez krewka poleciala. Ja psikalam octaniseptem. Wogole to dobry preparat-mama miala zakazona rane na nodze-czerwona,spuchnieta,rwacy bol-po dwoch dniach kompresow zelzalo.

Gość gość
przemyslaw22lata Jak Ci nie pasuja moje zdrobnienia to po co wchodzisz i sie wypowiadasz? Bede pisala jak mi sie podoba. W moim mniemaniu maluszek ma pepuszek wiec masz problem jesli Ci sie nie podobaja zdrobnienia. A dz*** to Cie moze rodzila? Zero szacunku...

Gość gość
oczywiście, i urodził się przez twoją c*puszkę, poczęty został po stosuneczku z mężusiem, zaraz po tym jak zjedliście obiadek i odbyliście stosuneczek na taboreciku w kucheneczce. następna kretynka z pieluchowym zapaleniem mózgu :o

Gość gość
sama jestem matką, ale takich debilnych zdrobnień nie uzywam :o co jest teraz z tymi kobietami?

Gość gość
Octanisept. Mojemu synek mial zaropiale miejsce pod kikutem, bo mu nie odciagneli w szpitalu klipsa. Octanisept i wietrzyc! Niedlugo odpadnie.

Gość gość
Pozostawie wasze wypowiedzi bez komentarza. Bede pisala jak mi sie podoba a Ci ktorzy maja cos przeciwko niech nie czytaja. Proste!

Gość eleńka
polecam przeniesc sie na ciazowe bo tu nic normalnego sie nie dowiesz i kazdy bedzie glupio krytykowal :D nie ma co sie oszukiwac no ale to cala kafeteria w swojej okazalosc

Gość gość
Przez przypadek moj temat znalazl sie na dyskusji ogolnej. Chcialam go zamiescic na macierzynstwie. Koncze temat. Pozdrawiam normalnych ludzi i dzieki za "normalne" odpowiedzi.

Gość gość
Przemywać spirytusem.

Gość gość
O k***a straszne rzeczy.

Gość gość
nalej do gębusi spirytusku.

Gość widzę że piszą tu niektórzy
nie poważni - ale potwierdzał - delikatnie przemywać pępek spirytusem

Gość dowwwwn
Kolejna zachwycona miotem maciora.

Gość gość
kolejna tepa maciora, no nie mogę :/

Gość dietka89
Kikutek pępunia dobrze jest zabalsamować w oliwce z oliwek, bedziecie mieć słitasna pamiatke na lata. Pępuszek należy odkażać kapsaicyną i zasypywać mączką z chleba świetojańskiego.

Gość gość
Nosz k***a ja tu jem! :-O Zrzygać sie można na tej kafeterii normalnie. Jakbyś tu napisała normalnie to nie byłoby takie obrzydliwe, okreslajcie no jakoś po ludzku wszystko już lepiej naukowo ale nie tak