Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowaaaa

zagracony strych przez współmieszkańca

Polecane posty

Gość anonimowaaaa

Witam! Mam ogromny problem z sąsiadem i tak jak w temacie przedmiotem sporu od lat jest zagracony strych. Mieszkamy wszyscy (tzn. 3 rodziny) w domu na wsi (obrzeża Krakowa) i generalnie wszystkie 3 rodziny prowadzą od lat spór czego skutkiem jest brak kontaktu i porozumienia nawet najprostszych sprawach. Ja jestem córką jednej ze skłóconych sióstr i postanowiłam działać. Wiec dom jest piętrowy + strych. Parter zamieszkują 2 rodziny a pierwsze piętro 3 rodzina i właśnie ta rodzina na piętrze zaadaptowała sobie praktycznie cały strych wnosząc stare graty, meble, pralki, ubrane choinki na święta, narzędzia, kable, materiały budowlane, części samochodowe, słoiki, kukurydzę do suszenia, fasolę :D, troty, ubrania, książki, buty itd... ta lista nie ma końca. Wspomniane dwie rodziny z parteru już od kilku lat proszą o uprzątnięcie strychu jednak to nie przynosi skutku. Dodam iż strych nie jest ocieplany, dach to praktycznie goła blacha i oczywiście zero dojścia do kominów czy przejścia na dach co niewątpliwie jest zagrożeniem zarówno w czasie upałów jak i w zimie w okresie grzewczym. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Gdzie mogę to zgłosić skoro normalna prośba nie pomaga? Czy straż pożarna jest w stanie zaradzić? Bardzo proszę o podpowiedź w tej sprawie. Pozdrawiam

Gość ParKOmat
jesli masz PRAWA do tego strychu to mozesz wniesc do sadu pozew o zniesienie wspolwlasnosci

Gość gość
ogarnij co tam mozna oddac a co nie - wiele makulatury znajduje sie czesto na strychu :) ja oddalam cos takiego tu www.pphuorion.pl :)

Gość PANGAG
zaproś na strych znajomego strażaka z PSP , niech wyrazi opinię na temat składowiska