Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Barteq

Problem z jedynką

Polecane posty

Gość Barteq

Otóż moim problemem jest brak górnej jedynki. Nie mam jej od urodzenia, teraz mam 18 lat i muszę w końcu coś z tym zrobić. Kiedyś dentysta powiedział mi że ta jedynka jest tam gdzieś w dziąśle, jednak nie wyrosła. Przez to że ona gdzieś tam sobie jest, ząb obok (nie chodzi o drugą jedynkę) urósł krzywo bo tamten jakby go trochę blokował. Chciałbym się dowiedzieć jakie są rozwiązania, zanim pójdę do stomatologa. Nie chcę pojawiać się w jego gabinecie zupełnie zielony i z wiedzą równą - zero. Za każdą odpowiedź dziękuje :D

Gość Barteq
pomoże ktoś?

Gość buzka808
Hmm nie jestem dentystka wiec Ci nie pomoge, ale mysle ze tu kwestia aparaciku ortodontycznego lub implatnu. Ale musisz isc do dentysty nie ma sie czego wstydzic, wiekszosc gabinetow oferuje bezplatne badania kontrolne, dzieki ktorym dowiesz sie o swoim problemie, wycenią ile by to kosztowalo itd

Gość Barteq
No właśnie problem w tym że chodziłem już po kilku dentystach i wciąż nie chcieli mi powiedzieć lub kierowali do mnie teksty w stylu "zacznij leczyć pozostałe zęby" Dobrze o tym wiem ze mam kilka zębów do naprawy, ale zrobienie sobie jedynki dałoby mi większą motywację do dalszego leczenia, na pewno wiecie o czym mówię.

Gość gość
Hmm widocznie odwiedzałeś złych dentystów;) Mi się pol roku temu zlamala jedynka, wyglądało to strasznie, poza tym mam cały przod krzywy. Poszlam do jednego gabinetu, babka powiedziała, ze się tego nie podejmie! że mam wyprostowac pzoostale zeby, chodzic z dziurą przez 2 lata podczas noszenia aparatu i dopiero potem mi zrobi jedynke, no parodia! ja mam 19 lat i nie mam zamiaru 2 lata chodzić bez jedynki... Załamałam się, ze tylko takie mam wyjście, ale udalam sie do gabinetu w innym mieście, ktory polecila mi znajoma, tam od razu się mną zajeli. Wstawili jedynkę, aparat zaloze sobię za jakieś 2-3 lata i potem po zdjęciu jego bede mieć implant na jedynce, jak pozostale zabki sie wyrownaja. Musisz szukać dobrego dentysty, pytaj po znajomych, bo wiekszosci dentystow sie po prostu NIE CHCE. Pozdrawiam

Gość gość
WItam , zauważyłam że jest wiele pytań w zakresie stomatologii . Jestem dentystą i chętnie odpowiem na pytania . mój email zola.stomat@wp.pl