Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile w koperte na wesele

Polecane posty

Gość gość

Była któraś z was ostatnio na weselu ? ile teraz daje się w kopertę od pary ? a ile mniej więcej od 4 osobowej rodziny (2 dorosłe os i 2 małych dzieci )

Gość gość
500 to już niestety taki standard, nie ważne czy znajomi czy rodzina :/ no chyba, że z wiadomych przyczyn się tyle nie ma to djesz na tyle ile cię stać.

Gość gość
ani za mało ani za dużo bo po co? ale skoro jest was 4 to mysle, że conajmniej te 400 zł powinniście dac.

Gość gość
moim zdaniem 500 zł od pary.

Gość gość
jak was 4 to co najmniej 500 zł

Gość gość
Ja miałam wesele 2 lata temu no i dawali nam tak 500 pln . chrześni czy tam dziadkowie dali nam po 1000

Gość gość
Jak chodzę na wesela nie daję mnie niż 500 zł jednak za swoim weselu spotkałam się z kopertami o niższej wartości. Jak idziesz z dziećmi to trzeba dorzucić 100-200 zł jeszcze zależy jak duże są dzieci. Zazwyczaj powyżej 5 roku życia para młoda płaci 50% tego co za dorosłą osobę. Jak masz dzieci poniżej 5 lat to nie musisz dodatkowo dokładać do koperty

Gość gość
to ja autorka Jak damy 1000 zł + wino to wystarczy? My + 2 dzieci (2l i 4 l ) Wesele jest jednodniowe.

Gość goscinna mamuska
my jako para dawalismy 1000

Gość gość
moim zdaniem to nawet za dużo jak na cztery osoby. Wcześniej pisałaś o 500 a teraz 1000

Gość gość
moim zdaniem 1 tys to stanowczo za dużo... ale jak was stać....

Gość gość
1000 zł? nie przesadzaj

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
starczy:) zazwyczaj daje się więcej niż "talerzyk" kosztuje. Jako para bez dziecka dawaliśmy 500-600 zł + wino Jako małżeństwo z dzieckiem dajemy 1000 zł + wino Nie mogłabym dać komuś mniej niż wydał na mnie i męża za talerzyk.

Gość gość
Autorko gdyby mi tak na weselu dali to byłabym przeszczęśliwa. Gdyby każdy tak myślał jak ty to chyba PM chodziliby po weselu uradowani. My dostaliśmy nawet od rodzin 3 osobowych gdzie były 3 osoby dorosłe 400 zł ! Za dzieci poniżej 5 roku życia PM nie płacą więc to tak jakbyście szli w dwójkę. Nawet jak dasz 500 albo 600 to będzie dobrze. Chyba że masz chęć dać 1000 to nie zabraniam bo każdy robi jak uważa

Gość Tojaautorkatematu
To nie ja pisałam o 500 zł . Ok to damy 1000zł Dawno nie byłam na weselu i bałam sie ze to trochę mało będzie .

Gość gość
Dwa lata temu od pary z dwójką dzieci dostaliśmy 300. Moim zdaniem 500 i wino w sam raz.

Gość gość
ja dwałam 300 zł, z dzieckiem.

Gość gość
ja na wesele siostrze dałąm 1000zł i zamiast kwiatow posciel za 80 zł ... bylismy w 4 ....po weselu wydawało mi sie to mało bo swiadkowa sama z mezem dali 1300 zł ....wiec głupio mi było ze mogłąm wiecej dac ...

Gość hjshdhhddhhh
U nas w rodzinie i między znajomymi jest tak : narzeczeństwo daje zazwyczaj 500 zł a małżeństwo z dziećmi 1000 zł (to nie jest jakaś extra wygórowana cena jak na te czasy) I wszyscy tak dają.Jakoś ja w ostatnich latach nikomu mniej nie dałam i sama na weselu w każdej kopercie nie było mniej niż 500 zł.Ludzie z mojego otoczenia wiedzą ile co kosztuje...

Gość gość
wiec głupio mi było ze mogłąm wiecej dac ... --- a mogłas? W sensie, stać cię było?

Gość hjshdhhddhhh
300 zł???Przecież nawet młodym się nie zwróciło to co za Was zapłacili :/ Nie rozumiem takich ludzi...pójdą,nażrą się,napiją i grosze dadzą w kopercie :/ Zazwyczaj młodzi płacą ok 200 zł za osobę...a tu Ci przyjdą w 4 osoby i 300 zł dadzą - lepiej wcale nie chodźcie na wesela!

Gość gość
Ludzie z mojego otoczenia tez wiedzą ile co kosztuje, i byliśmy w szoku, że naprawdę cienko przędące osoby dawały nam na przykład 200 czy 300 od pary, bo wiemy, jaki to dla nich był wydatek (tym bardziej, że na przykład musieli dojechać z drugiego końca Polski). Nie jestem zwolenniczką "wesele musi się zwrócić" i uważam, że każdy powinien dać tyle na ile go stać, a na ile go stać to sam wie najlepiej po opłaceniu rachunków.

Gość gość
tak było mnie stac .....ale mnie sie wydawało ze to 1000zł to jest ok .....tylko tu chodzi bardziej ze to siostry slub ....ze to moze jednak wiecej sie daje .....

Gość gość
co to za wypowiedzi....a niby młoda para zawsze mówi, że na kasie im nie zalezy tlyko chcą spedzić ten wyjątkowy dzien z najbliższymi... ja uważam, że 1 tys zł to za dużo nawte jak na pare z dzieckiem.

Gość gość
"300 zł???Przecież nawet młodym się nie zwróciło to co za Was zapłacili :/" xxx Po co w takim razie młodzi urządzają wesele, skoro ich na to nie stać? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx "Nie rozumiem takich ludzi...pójdą,nażrą się,napiją i grosze dadzą w kopercie :/" xxx Goście mogą dać cokolwiek w prezencie, nawet komplet ręczników czy pościeli jeśli tylko na to ich stać. To gość przychodzi z prezentem, a jak ci nie pasuje, to zrób listę prezentów albo podaj stawkę jaką chcesz od osoby znaleźć w kopercie. Wstydu to tacy jak ty nie mają...

Gość gość
20 zł w kopercie

Gość hjshdhhddhhh
Nie muszę podawać kwoty jaka mnie satysfakcjonuje,bo u nas w rodzinie wszyscy wiedzą ile się daje na takie okoliczności.Ja już po swoim ślubie jestem.Teraz chodzimy do innych i w życiu bym nie dała jakiś groszy w kopercie. Nie wiem...może to chodzi o to,że u nas w rodzinie i wśród znajomych wszystkim się dobrze powodzi i nie ma takich problemów jak brak kasy.jeśli kogoś uraziłam to sorry.Myślałam że wszyscy dają tak żeby się młodym talerzy zwrócił i jeszcze coś zostało (bo wiadomo,że całe wesele nigdy się nie zwróci,ale chociaż niech te talerzyki się zwrócą) Jeszcze raz sorki...

Gość gość
pójdą,nażrą się,napiją i grosze dadzą w kopercie :/" xxx To fajną masz rodzinę :) I znajomych :) I sama jesteś fajna :) Nie martw się! To co napisałas o innych ludziach sprawia, że ciesze się, że nie mam takich przyjaciół. Tyle pogardy, a potem maskowanie się "sorki, nie chciałam urazić". Mieszkasz w Polsce czy pod jakimś kloszem?

Gość hjshdhhddhhh
Nie pisałam o swoich znajomych i rodzinie,bo ja groszy w kopertach nie dostałam...

Gość gość
ale po co w takim razie zapraszacie gości? po co robicie wesele? tylko po to, żeby sie wam zwróciło i jeszcze zostało czy żeby wspólnie z rodzina i przyjaciółmi świętować ten dzien? chyba robicie to dla kasy jak widać