Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postulat

Przestańmy wreszcie faworyzować pięknych ludzi

Polecane posty

Gość Postulat

Niech atrakcyjnym fizycznie przestanie się wreszcie wydawać, że są lepsi, bo na loterii genetycznej wylosowało im się lepsze geny. Nie nadskakujmy atrakcyjnym, nie dawajmy im wiecznie odczuć że są więcej warci ze względu na piękną twarz czy ciało. To się tyczy osobników obu płci! A więc panowie: nie adorujcie tłumnie pięknych laleczek za samą tylko ich atrakcyjność seksualną. To samo panie - nie oblegajcie wysokich przystojniaków, tylko dlatego że urośli ponad miarę i mają ładne mordki. Ludzi powinno się cenić za inne cechy. Na szacunek, adorację trzeba sobie ZASŁUŻYĆ, a nie po prostu przyjść na swiat z fajniejszymi genami i tylko z tego tytułu mieć łatwiej, lżej i przyjemnej. Tak być nie może. Zróbmy prztyczka bezwględnemu prawu doboru naturalnego, mamy wszak wolną rozum i wolę!

Gość gość
to sie niestety nie uda taka nasza natura

Gość gość
Ja jestem wolnym człowiekiem i taki brzydal jak ty nie będzie mi narzucać swojej woli

Gość Postulat
Miało być wolną wolę i rozum. Zdaję sobie sprawę z istnienia tzw. praw natury, ale naszła mnie refleksja by z tymi niesprawiedliwymi próbować walczyć. Wiadomo, że dobór płciowy będzie przebiegał według zwierzęcego schematu wyboru jak najlepszego materiału genetycznego, zgoda. Natomiast sam fakt nadskakiwania, łaszenia się do atrakcyjnych fizycznie możemy moim zdaniem starać się zmodyfikować. Nie twierdzę wcale, że to łatwe, ale to jest właśnie walka ze swoją zwierzęcą stroną, na rzecz tej ludzkiej.

Gość gość
temat założył/a jakiś/jakaś pryszczata/y onanista brzydkie to to i zawistne. pokurcz genetyczny . na zmywak a nie truć na forum

Gość Postulat
Właśnie się dowiedziałam o posiadaniu pryszczy i zamiłowania do onanizmu. Czego to się człowiek nie dowie na tym zacnym forum. :)

Gość gość
Właśnie widać jaka zawiść jest w tobie autorze postu z godziny 15:59

Gość Postulat
i jeszcze uzmysłowiłam sobie jak jestem bezdennie głupia postulując coś co jest wbrew naturze i poczuciu piękna i estetyki.

Gość Postulat
Zrozumcie, że po prostu złość we mnie wzbiera jak widzę, że ktoś komu natura poskąpiła urody musi bardzo mocno się starać, męczyć i zabiegać o coś co piękny ma za friko, ot tak, na pstryknięcie palca. Naprawdę tego nie widzicie? Nie uważacie, że ta prawidłowość jest cholernie niesprawiedliwa?

Gość Postulat
Komentatorze z godziny 16:05, dzięki za przemiły podszyw. Mam dobre intencje, ale gawiedź oczywiście nie jest w stanie tego zauważyć i docenić. Chce po prostu byśmy siebie nawzajem traktowali lepiej, to takie niewłaściwe, tak bardzo na tym ucierpicie?

Gość Postulat
ja osobiście chciałabym by w TV w urzędach , w sklepach oraz wszędzie obslugiwała mnie , wystepowała przede mną osoba z zezem zbieznym , dziobata i z durnowatym krzywym ryjem w kształcie trapeza , oraz by sie na moich oczach lal z niej pot i wytapiał teraz latem tłuszcz . preferuję osoby powyżej 120 kg wagi.

Gość Postulat
ale niestety te szczupłe , ładne dziewczyny tego nie chcą pojąć. głebi mej myśli.

Gość Postulat
Podszywie, oczywiście przesadzasz i opacznie interpretujesz moje słowa. Nie chcę ustalić ,,rządu" nieatrakcyjnych, po prostu wystarczy tych nieatrakcyjnych traktować NORMALNIE, a atrakcyjnym tak bardzo nie nadskakiwać, nie lizać im tyłeczków za ich piękno, to wszystko.

Gość gość
To jest niemożliwe z prostego powodu, jesteśmy ludzimi i jednocześnie zwierzętami, odczuwamy popęd seksualny, podniecenie do ładnych osobników. Tego nie da się zachamować. Facet zawsze będzie się ślinił na widok szczpułej dziewczyny z dużym biustem, będzie dla takiej przychylniejszy, milszy itp, bo nie będzie umiał zahamować swojego instynktu. Podobnie z kobietami, wysoki, dobrze zbudowany facet będzie je pociągał. Podobnie jest w przyrodzie, między zwierzętami, osobniki silne fizycznie są zawsze na 1-szym miejscu. Ale wiesz co... Czasami widzę naprawdę brzydkich ludzi, którzy osiągnęli ogromne sukcesy np. taki Ronaldo czy Ronaldinio(sorry, nie wiem, jak to się pisze....:D) są brzydcy z mordy że szok.

Gość panna bez dziecka
ja wcale nie faworyzuję. to że wpatruję się na pięknych ludzi chyba wcale im nie sprawia przyjemności, a pomagam tylko ładnym i fajnym :)

Gość Postulat
A więc widzę, że nikomu nie chce się pracować nad temperowaniem swoich prymitywnych instynktów. No fakt, jest to bardzo trudne, a zważywszy na to, że większość nie jest ich świadoma jest to bardzo bardzo trudne. No nic, trudno się mówi, spodziewałam się takich odpowiedzi.

Gość gość
a kim ty jesteś żeby mi mówić kogo mam adorować i za co..

Gość gość
Ależ ja z chęcią bym się na coś takiego zgodziła - żeby oceniać ludzi po tym, jacy są, a nie po tym jak wyglądają, tylko tak, jak mówię - to nie jest możliwe, bo jesteśmy po prostu zwierzętami. Trzeba by było jakoś medycznie ten problem rozwiązać, zablokować może jakieś hormony, nie wiem, żartuję, ale taka jest prawda, tego się nie da zmienić. Kobieta zawsze będzie czuła podniecenie na widok przystojnego mężczyzny, a facet na widok pięknej kobiety, a to przekłada się na to, że ładne osoby są po prostu przychylniej traktowane, bo odczuwamy do nich pociąg fizyczny.

Gość gość
A ja cię popieram. Tu nie chodzi o to aby być zawistnym w stosunku do ładnych ludzi ale o to aby traktować brzydszych na równi z ładniejszymi. Oczywiście jestem w stanie zrozumieć, że jeśli facet chce zabiegać o względy kobiety to będzie traktować ją lepiej niż pozostałe, to jest normalne. Ale chodzi po prostu o ten szacunek i dawanie brzydszym ludziom szansy w życiu.

Gość Teodozjusz Mosiołkowiec
niestety , gorsze geny warunkują to , ludzie brzydcy , pokurczeni są po to by pracować na tych pięknych , sławnych i w rezultacie bogatych. ktoś na Osoby piękne i wartosciowe pracować musi. no to kto będzie? brzydcy o twarzach budzących uśmiech politowania

Gość gość
A czy brzydcy ludzie nie mają szansy? Co to za brednie! Piękno/brzydota jest wyznacznikiem przy doborze partnera i tego nie da się zmienić! Po prostu się nie da! Ale co do reszty... rozwój osobisty, zawodowy - tu wygląd nie ma znaczenia chyba że chodzi o zawody, w których uroda jest koniecznoscią np. modeling. Ale tutaj to akurat też nie uroda a szczupłość i wzrost.

Gość Postulat
Ostatnia dwójka komentatorek - przywracacie mi wiarę w ludzkość. :) Zdaję sobie sprawę, że libido jest energią o niesłychanym znaczeniu dla naszego życia, popęd seksualny jak najbardziej ma swoje ujście w sferach pozałóżkowych. Chodzi jednak o to by nauczyć się tym popędem sterować tak, by mieć z tego jak najwięcej korzyści dla siebie i jednocześnie NIE KRZYWDZIĆ INNYCH. Ja osobiście umiem oddzielić neutralne/pozytywne nastawienie do człowieka jako takiego - może być brzydki, stary, niedołężny; od popędu seksualnego, pożądania które odczuwam do mężczyzny którego postrzegam jako atrakcyjnego seksualnie; to są dwie różne kwestie. Natomiast ci którzy tych kwestii nie są świadomi, często reakcję nadmiernie pozytywną kierują jedynie do osobników atrakcyjnych seksualnie, a reakcje nadmiernie negatywną do osobników nieatrakcyjnych. To jest typowo zwierzęce zachowanie i z tym w moim odczuciu można lub wręcz trzeba walczyć.

Gość gość
przeceniacie mozliwosci ludzkie:) jestesmy po prostu zwierzetami, tylko z nieco bardziej rozwinietym mozgiem przez co uwazamy sie za lepszych ale kieruja nami proste intstynkty:( to jest niemozliwe wlasnie z takich powodów jakie pisza osoby wyżej jesli dana osoba jest atrakcyjna seksualnie bedzie duzo lepiej traktowana przez plec przeciwna i za nic w swiecie tego nie zmienimy to tak jakbys probowala przestac jesc zeby nie zabijac zwierzat czy nie niszczyc roslinosci da sie ? nie, choc jest moralnie piękne ;) pewne rzeczy a własciwie wiekszosc jest nie do zmiany

Gość gość
A nasz wspaniały minister finansów - czy on jest przystojny albo reszta tych wspaniałych poliktyków? Mało który tak może się poszczycić urodą, a mają wszystko, czego potrzeba. Tak jak mówię - nie uda wam się pohamować zwykłego pociągu fizycznego, który czujemy do ładnych ludzi. To po prostu natura, tego się nie da zmienić.

Gość gość
Ale tu chodzi o takie typowe sytuacje. Np. wiele dziewczyn twierdzi, że uroda pomaga na studiach (faworyzowanie).

Gość gość
oczywiscie w takim stopniu o jakim piszesz jest to mozliwe ;) no i tak sie przeciez dzieje ,w dorosłym swiecie niezauwazylam zeby ktos specjalnie uprzykrzał zycie tym brzydkim ale zawsze spotykaja sie oni w mniejszym stopniu z zainteresowaniem otoczenia...

Gość Elekronikełee
kategoryzacja dotyczy głownie Kobiet. niestety penis nie staje do brzydactw i opasłych tłuściochów. brzydki facet jak ma kasę i jest kimś czyli ma umysł piękny tzn , że jest piękny.

Gość gość
Elektronikełee wynocha. Nie chcemy tu czytać wykładów o tym jakie to kobiety są złe. Idź wyładować się gdzieś indziej.

Gość gość
"Ale tu chodzi o takie typowe sytuacje. Np. wiele dziewczyn twierdzi, że uroda pomaga na studiach (faworyzowanie)." pomaga ale ich uroda nie trwa wiecznie ;) predzej czy pozniej przekonaja sie o skutkach jej utraty ;) własnie takie pieknosci najgorzej to znoszą ;)

Gość Teodozjusz Mosiołkowiec
może nie są złe ale sfustrowane te przetuczone , sapiące , nieadorowane z racji braku uroku i piękna zasilają szeregi walczących feministek . unikajcie ich Panowie. łatwiej jest poderwać ładną , próżną dziewczynę. dlatego , że zdecydowana większość z nich jest łasa na kasę. pokurczami się nie interesujcie , muszą radzić sobie bez sponsorów , czyli na zmywakach i w tanich polaczkowych sklepach zapieprzać na zlecenie