Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaMamaWwo

ułożenie miednicowe podłużne

Polecane posty

Gość młodaMamaWwo

Witam was drogie panie i Bardzo gorąco proszę o radę . Pisałam już na różnych forach ale nigdzie nie otrzymałam odpowiedzi . Jestem w 35 tygodniu ciąży i mój maluszek jest ułożony miednicowo podłużnie co grozi mi Cesarskim Cięciem którego się panicznie boje . Czy jest jeszcze opcja że mój Synek się obróci główką w dół ? Czy mam przygotować się na najgorsze . ?

Gość gość
cc to nie jest najgorsze, więc nie szukaj sobie na siłę problemów

Gość młodaMamaWwo
na siłę nie szukam . Po prostu nastawiłam się na poród naturalny wraz z mężem . oczywiście jeżeli będzie taka konieczność to zdecydujemy się na CC najważniejsze , żeby Smyk był zdrowy . ale jednak wolałabym żeby zdążył się odwrócić główką w dół zanim zacznie się akcja porodowa .

Gość gość
no więc właśnie- najważniejsze żeby dziecko było zdrowe, a co odwracania, to czytałam na jednym z tutejszych watków, że lekarz kazał dziewczynie latarką między nogami swiecić i sie udało, ale jakoś z wielkim przymróżeniem oka na to patrzę, choc przeciez próbowac mozesz ;)

Gość młodaMamaWwo
no niby są różne sposoby na odwrócenie się dziecka ale nigdy nie ma stuprocentowej pewności . a z latarką to nie słyszałam chyba będę próbować wszystkiego po trochu . a nóż się uda :)

Gość Nie zgodzę się
Oczywiście że jest szansa, nawet na tydzień przed, o tym czy będzie cc powinni decydować jak przyjdzie termin na nie na miesiąc przed, wszystko się może zdarzyć. Autorko wizualizuj sobie codziennie jak dziecko się przekręca główką w dół, wbrew pozorom to dużo daje.

Gość gość
Z latarką to nie jest głupi pomysł. Mniej więcej od 20 t.c. możesz "bawić" się z dzieckiem latarką, Maleństwo widzi poświatę i wyciąga do niej rączki więc może coś to da. Ja w 12 t.c. leżałam w szpitalu z dziewczyną, która była w 32 t.c. i jej Synek też miał położenie miednicowe na początku pobytu w szpitalu, a po trzech dniach, jak ta dziewczyna była na ostatnim USG przed wyjściem okazało się, że Maluch się obrócił główką w dół. Mój Smyk podczas jednego badania USG potrafi zmienić pozycję, ale jestem dopiero w 26 t.c. i nie wiem jak wygląda r***liwość Malucha w ostatnich tygodniach przed porodem...

Gość młodaMamaWwo
to spróbuje patentu z latarką . Mam nadzieję że pomoże :)

Gość Nie zgodzę się
Przykładanie ciepłego termoforu też podobno pomaga, jak chce się uzyskać dane położenie dziecka, bo dziecko przekręca się pleckami do źródła ciepła.

Gość lubie luksus
w necie sa specjalne cwiczenia dzieki ktorym dziecko moze sie odwrocic. ja cwiczylam i w 39tc dziecko sie odwrocilo. mi lekarka powiedziala , ze moge rodzic sn bo to bylo moje drugie dziecko , pierwsze ur sie przez sn , bez zadnych problemow.

Gość gość
a moje sie nie odwrocilo i tam mialam cc, o ktora kobiety sie zabijaja

Gość gość
moja córcia też miała takie ułożenie,a urodziłam sn,dziecko do ostatniej chwili może obrócić się samo :)

Gość gość
a ja dziekuje Bogu ze robia cc, bo dziecko mialo 3700 i obwod glowki 37. chyba bym sie posr.... a nie urodziła na naturalnie :(