Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem opozniony rozwoj polroczniaczki

Polecane posty

Gość gość

Witam was mamusie prosze poradzcie cos bo juz zaczelam schizowac! Chodze na kontrole do pediatry z moja corcia regularnie i zawsze niby jest qszystko ok... No wlasnie niby. Bo ja mieszkam w holandii i tutaj cala ciaze tez bylo wszystko ok i ok takie podejscie. Moja corka ma troche ponad 5 miesiecy, wazy ok 7 kg je tylko piers. A jak tak czytam tematy dziewczyn dziecmi w pidobnym wieku to jestem przerazona!! Waza po 9kg , jedza pelne obiady, chca siadac. Moja polozona w wozku glebokim spokojnie lezy, do siadania sie nie rwie. Co o tym sadIciie

Gość mysle ze jestes nawiedzona
i przerwazliwiona, jak lekarz mowi ze jest dobrze to mu ufaj albo idz do innego lekarza, kazde dziecko jest inne i ma inne tempo rozwoju, najgorsze jest porównywanie do innych dzieci, opanuj sie i ciesz sie macierzynstwem babo

Gość gość
Moja ma 5.5 miesiaca wazy 7200 I jest na mm. 5 miesieczne dziecko zadko rwie sie do siadania. Nie sugeruj sie tym co pisza inni tylko fachowa wiedza. Starsza corka usiadla jak miala 8 miesiecy I to byl jak najbardziej prawidlowy czas. Jak poszukasz dobrze na kafe to znajdziesz I 4 miesieczne dzieci ktore stoja ;)

Gość gość
Bo to jest wlasnie dziwne udzielam sie na tym temacie ale co mam tam pisac wszystkie dziewczyny pisza o pierwszych zabkach, siadaniu, gadaniu a moja sie tylko za stopki lapie i tyle jej aktywnosci

A widzialas jak to robia?wiele mam koloryzuje ale wierz mi, ze twoje dziecko na pewno rozwija sie prawidlowo. Gadajacy 5 miesieczniak :) chcislabym osobiscie to uslyszec:) moja wydaje dzwieki jak skrzypiace drzwi ;)

Gość gość
dziecko w tym wielu powinno przynajmniej głużyć, niektóre dzieci już gaworzą

Gość gość
Tak, tak gawoza, gadaja, siadaja, stoja.