Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Pablo0188

Czy to język geograficzny

Polecane posty

Gość Pablo0188

Witam. Mam pytanie odnośnie języka geograficznego i mam nadzieję że ktoś mi pomoże rozwiać moje wątpliwości. Otóż podejrzewam u siebie właśnie występowanie języka geograficznego. Może opiszę mniej więcej jak to u mnie wygląda. W ciągu dnia plamy na języku są widoczne tylko po bocznych jego częściach i mają lekko czerwonawy kolor bez białej obwódki. Biało-żółtawa obwódka w okół plam zaczyna być widoczna dopiero w godzinach 17-18 i utrzymuję się aż do momentu gdy rano wstanę. Rano białe obwódki są takie jakby matowe i bardziej białe, po zjedzeniu śniadania oraz wypiciu wody biała obwódka znika i zostają tylko same czerwone plamy aż do godziny 17-18 i tak w kółko. Dodam jeszcze że po wieczornym umyciu zębów oraz po posiłkach biała obwódka też tak jakby znika po czym pojawia się ponownie po około 15 minutach. Plamy zawsze występują po bokach języka, niektóre lekko wychodzą na jego górną powierzchnię i umiejscowione są za każdym razem gdy się pojawiają w innych miejscach. Mam jeszcze lekko poszarpany (wygląda jak ponacinany) język po bokach oraz lekko wystające brodawki(bo chyba tak się one nazywają) koloru czerwonego z białą otoczką. Mój język dodatkowo jest wrażliwy na ostro przyprawione potrawy oraz te gorące. Poza tym plamy które pojawiają się praktycznie codziennie (niekiedy jest spokój) to niektóre z nich są lekko bolące/piekące podczas ocierania językiem o zęby. Proszę napiszcie mi czy ktoś z was miał podobny problem i objawy jak ja tutaj przedstawiłem. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować