Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wychowywanie julki

chce nazwać córkę Julia ale ojciec moich dzieci ma corke o tym imieniu

Polecane posty

Gość wychowywanie julki

Jak w temacie ,mamy razem dwoje dzieci ,po rozstaniu ,on ożenił sie ponownie ,ja mam od kilku lat partnera.Przyszedł czas na staranie sie o dziecko ,bardzo mi sie podoba imie Julia,ale moj byly tak nazwał swoja córke z drugiego małżeństwa,Wypada? nie wypada? powinnam?

Gość gość
nie ma juz innych imion? same julki i amelki, rzygam! patola to innych imion nie umie wymyslec.

Gość gość
A dlaczego niby nie? Gdyby wśród twoich dzieci była już jedna Julia to rozumiem ale tak? Nie widzę problemu.

Gość gość
wasze dzieci beda mialy dwie siostry julie

Gość gość
Moim zdaniem to jest chore mieć 2 córki o tym samym imieniu

Gość gość
Innych imion nie ma? Masakra, same patologie. Chyba nigdzie nie ma dwóch sióstr o takich samych imionach i nazwiskach !!!

Gość gość
Nie lepiej wybrać inne niż zastanawiać się czy wypada czy nie?

Gość gość
E tam , dzieci autorki za siostrę będą traktowały przedewszystkim tą z którą będą mieszkać. Dajmy na to pod jednym dachem dzieci autorki plus nowonarodzona Julia a tamta byłego męża to co, niech sobie żyje i ma na imię Julia ale to od strony ojca a nie matki i nie mieszkają wszyscy wspólnie przecież.

Gość gość
Jak tych samych nazwiskach, przeciez nowa Julia miała by nazwisko obecnego partnera autorki a Julia od byłego męża autorki jego nazwisko . Niekumata jesteś.

Gość wychowywanie julki
Czyje to beda dwie corki? jak juz to moje dzieci beda mialy dwie sisotry i to przyrodnie ,o takim imieniu.Wiem ze "najprosciej "byloby wybrac inne imie ale nie mam pomysł na inne ,bardzo podoba mi sie to.

Gość gość
faktycznie ten problem jest bardzo powazny i wymaga natychmiastowej interwencji fachowca

Gość gość
'' Chyba nigdzie nie ma dwóch sióstr o takich samych imionach i nazwiskach !!!'' Przecież napisała że dzieci z innych ojców, więc i nazwiska różne. Jak tobie się podoba i tak chcesz nazwać córkę, to tak nazwij i się nie tłumacz.

Gość wychowywanie julki
Nie slyszalam o takim przypadku ,dlatego pytam..czy to nie będzie w brew naturze.Bardzo mi sie podoba to imie ,nie chce innego.Tylko nie wiem jak to bedzie odbierane przez rodzine

Gość gość
ważne,że Julie nie będą siostrami,jak Ci się podoba to daj

Gość gość
mojej koleżanki facet miał córkę na boku i dał jej na imię, tak jak jego córka z małżeństwa

Gość wychowywanie julki
Podoba mi sie bardzo,nie chce rezygnować z tego imienia.Kolejne jakie wchodziw gre to nicola,ale to tak niepwenie,bez przekonania.A mozecie mi powiedziec na jakie imiona jest teraz bum?

Gość gość
za nicole to Cię zaraz tu zjadą,tylko poczekaj trochę,ostatnio niby jest wzięcie na Nell

Gość wychowywanie julki
Nell ? hmm nie słyszałam ,a co z Nicola jest nie tak:)

Gość gość
ja mam córkę Nikoletę,dla mnie wszystkie imiona są ok nikogo nie krytykuję,ale poczytaj trochę kaffe to się przekonasz co piszą ,że takie imiona daje tylko patologia

Właśnie powinno się dawać imiona które nie są teraz modne. Po co chcesz żeby twoje dziecko miało popularne, oklepane imię? A Nikola bardzo mi się podoba. Sama miałam tak nazwać córkę ale wyszedł syn

Gość wychowywanie julki
Nigdy nie patrzyłam na imiona jak na patologiczne ,lub nie patologiczne ,bo chyba nawet nie da sie tego tak sklasyfikowac.Na pewno sa imiona w danym czasie popularne bardziej lub mniej ,ale zeby patologiczne???

Gość gość
ja nigdy nie kierowałam się modą,imiona dla swoich dzieci upatrzyłam sobie ,kiedy byłam jeszcze nastolatką ,teraz mają 18 i 16 lat i mam to gdzieś,kto co o mnie myśli

Gość wychowywanie julki
Nie nie,nie kieruje sie moda,tak tylko pytam jakie imnona sa teraz na topie.Wiem ze dla chlopca modne ejst Franek ,mi osobiscie sie nie podoba ,ale jezeli komus tak ,to mi to nie przeszkadza.

Gość gość
ja chyba bym się skusiła na Nell gdybym jeszcze miała córkę,starsze mają imiona na N więc by pasowało

Gość gość
i twoje dzieci będą mieć 2 siostry o tym samym imieniu. super. trzeba być niezłym półmózgiem, żeby nie potrafić wymyśleć imienia dla dziecka. może zrob sobie jeszcze trójkę dzieciorów i każde nazwij Julia jak ci się tak podoba. będzie idealnie..

Gość gość
dziewczyna pyta czy wypada,a jakim prawem nazywasz kogoś półmózgiem?

Gość wychowywanie julki
A gdyby tak grzecznie " uważam ,ze to nie ładnie i nie wypada ja bym tak nie zrobila" wystarczyło by tak ,nie trzeba nikogo obrazac.Zycie samo weryfikuje ludzkie zachowania.

Gość gość
autorko,a czy Twoje dzieci mają kontakt z rodziną Twojego byłego?

Gość gość
patola sie mnozy i nadaje imiona typu julia albo nikolka

Gość wychowywanie julki
Raz do roku kiedy sa na wakacjach.