Gość nędzna kreatura Napisano Sierpień 2, 2013 W odpowiedzi na pozew o rozwód podnoszę co następuje. 1. Wyrażam zgodę na rozwiązanie naszego małżeństwa przez rozwód, bez orzekania o winie. 2. Nie wyrażam zgody na zasądzenie alimętów na rzecz powódki. 3. Zwolnienie z kosztów sądowych, przyznanie pełnomocnika z urzędu Uzasadnienie 1. l w pozwie o rozwód wnosi o orzeczenie przez sąd rozwodu z mojej winy. Zgadzam się na rozwód jednak bez orzekania winy, ponieważ nasz związek małżeński uległ trwałemu i zupełnemu rozkładowi w karzdej dziedzinie jusz wiele lat temu około 1995 roku i to ze strony żony. Żona niewyraziła chęci na wspólne porzycie, na prowadzenie razem domu i wiąrzących się z tym wspólnych obowiązków. Wiele razy muwiła mi że mnie niekocha i nie jestem jej jusz do niczego potrzebny, wrecz wyrzucała mnie z domu. Atmosfera była nie do zniesienia, trwało to latami, aż kturegoś dnia kiedy córka jusz wiele spraw zrozumiala (17 lat) po rozmowie z nią postanowiłem się wyprowadzić, tak też zrobiłem. Zamieszkałem w wynajętym pokoju (2006r). Dlatego uwarzam że niema tu mojej winy po prostu nastąpił rozkład małżeństwa. 2. Powódka wnosi o zasądzenie przez Sąd alimentów na swoją rzecz po 400zł miesięcznie. Nie zgadzam się z tym, ponieważ moje zarobki są zbyt małe – netto 1102zł a niekiedy i mniejsze jak są przestoje w zakładzie, z tak niskich poborów nie jestem w stanie wziąć nawet porzyczki. Jestem bardzo schorowanym człowiekiem, lecze się Przyszpitalnej Przychodni Onkologicznej, Neurochirurgicznej (operacja kręgosłupa). Lecze się też na wysokie ciśnienie i żylaki kończyn dolnych, co niepozwala podjąć karzdej pracy. Koszty zamieszkania, dojazdu do pracy i lekarstwa to prawie 70% moich dochodów, reszta ledwie starcza na środki czystości i żywność, w związku z tym nie jestem w stanie płacić alimentów na żonę. 3. Proszę o zwolnienie z kosztów Sądowych i przyznanie pełnomocnika z urzędu. Jestem bardzo schorowanym człowiekiem nie potrafię myśleć logicznie w sadzie jak ruwniesz wypowiadać się, jestem bojaźliwy. Pobory moje (1102zł) niepozwalają mi na opłaty Sądowy i obrońcę. Proszę o pomyślne rozpatrzenie tej proźby. Krecik Wniosek dowodowy Wnoszę o wezwanie i przesłuchanie na okoliczność, że to żona przyczyniła się do rozkładu pożycia w malżeństwie. 1.samochód Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach