Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość nędzna kreatura

tragedia była i się zmyła

Polecane posty

Gość nędzna kreatura

W odpowiedzi na pozew o rozwód podnoszę co następuje. 1. Wyrażam zgodę na rozwiązanie naszego małżeństwa przez rozwód, bez orzekania o winie. 2. Nie wyrażam zgody na zasądzenie alimętów na rzecz powódki. 3. Zwolnienie z kosztów sądowych, przyznanie pełnomocnika z urzędu Uzasadnienie 1. l w pozwie o rozwód wnosi o orzeczenie przez sąd rozwodu z mojej winy. Zgadzam się na rozwód jednak bez orzekania winy, ponieważ nasz związek małżeński uległ trwałemu i zupełnemu rozkładowi w karzdej dziedzinie jusz wiele lat temu około 1995 roku i to ze strony żony. Żona niewyraziła chęci na wspólne porzycie, na prowadzenie razem domu i wiąrzących się z tym wspólnych obowiązków. Wiele razy muwiła mi że mnie niekocha i nie jestem jej jusz do niczego potrzebny, wrecz wyrzucała mnie z domu. Atmosfera była nie do zniesienia, trwało to latami, aż kturegoś dnia kiedy córka jusz wiele spraw zrozumiala (17 lat) po rozmowie z nią postanowiłem się wyprowadzić, tak też zrobiłem. Zamieszkałem w wynajętym pokoju (2006r). Dlatego uwarzam że niema tu mojej winy po prostu nastąpił rozkład małżeństwa. 2. Powódka wnosi o zasądzenie przez Sąd alimentów na swoją rzecz po 400zł miesięcznie. Nie zgadzam się z tym, ponieważ moje zarobki są zbyt małe – netto 1102zł a niekiedy i mniejsze jak są przestoje w zakładzie, z tak niskich poborów nie jestem w stanie wziąć nawet porzyczki. Jestem bardzo schorowanym człowiekiem, lecze się Przyszpitalnej Przychodni Onkologicznej, Neurochirurgicznej (operacja kręgosłupa). Lecze się też na wysokie ciśnienie i żylaki kończyn dolnych, co niepozwala podjąć karzdej pracy. Koszty zamieszkania, dojazdu do pracy i lekarstwa to prawie 70% moich dochodów, reszta ledwie starcza na środki czystości i żywność, w związku z tym nie jestem w stanie płacić alimentów na żonę. 3. Proszę o zwolnienie z kosztów Sądowych i przyznanie pełnomocnika z urzędu. Jestem bardzo schorowanym człowiekiem nie potrafię myśleć logicznie w sadzie jak ruwniesz wypowiadać się, jestem bojaźliwy. Pobory moje (1102zł) niepozwalają mi na opłaty Sądowy i obrońcę. Proszę o pomyślne rozpatrzenie tej proźby. Krecik Wniosek dowodowy Wnoszę o wezwanie i przesłuchanie na okoliczność, że to żona przyczyniła się do rozkładu pożycia w malżeństwie. 1.samochód

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować