Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczonymabyć świadkiem

Narzeczony został świadkiem

Polecane posty

Mój narzeczony, ma 2 braci najstarszy żeni się za dwa tygodnie. Narzeczony jest średnim. Jego brat chce go na świadka. On się zgodził, ale mi się to nie podoba. Swiadkową będzie 18 nasto letnia dziewczyna. Kuzynka przyszłej szwagierki narzeczonego. Młoda, ładna, zgrabna. Druga sprawa to taka że jego brat.nie ch e od swoich braci prezentów, ale mój narzeczony stwierdził że da mu 2 tys i ja mam się dołożyć. Nie wiem jak mu wybić z głowy żeby odmówił mu swiadkowania.

Gość Rycerze okraglego stolu
jak nie chcesz to sie nie dokladaj

Gość makemakee
A co Ci przeszkadza, że będzie świadkiem? Dokładać się nie musisz, to oczywiste.

Właśnie u ich w rodzinie zawsze osoby towarzyszące się dokładają. Jak szedł ze mną na wesele kuznki to dałam 400zł i on też 400zł. Ja muszę sama dojechać do kościoła, na sale. Później już będziemy siedzieć razem no ale narzeczony chce siedzieć przy młodym.

Już zrobili imprezę żeby świadkowie się poznali mnie nisko zaprosili.

Gość gość
Powiedz, ze kupisz kwiatki i kartke.

Kwiatów nisko chcą chcą wino zamiast kwiatów, kartkę już ma.

Tu już niwie chodzi o ten prezent. Chodzi o sam fakt że będzie świadkiem. Jego brat w mojej obecności spytał się czy będzie jego świadkiem a narzeczony nawet mnie nie zapytał o zgodę tylko od razu się zgodził i się jeszcze cieszy że będzie świadkiem bratem.

Gość makemakee
Ale kłopot.. Ty jesteś zaproszona jako osoba towarzysząca, więc to tak jakby Twój narzeczony zaprasza Cię, żebyś mu towarzyszyła. W takim wypadku NIE MA MOWY o dokładaniu się, chyba, że robiłabyś to z własnej i nieprzymuszonej woli. A jak tak strasznie nie chcesz, to wcale na ten ślub iść nie musisz.

Na zaproszeniu jest napisanie imię i nazwisko(narzeczony) z imię i nazwisko moje. Czyli Z czyli jestem do niego tylko dodatkiem :-( pięknie mnie traktuje przyszły szwagier. Jakbym nie poszła to.cała rodzina narzeczonego by się obraziła.

Z tą kasa to nie jest jakiś wielki problem większy z tym że będzie świadkiem, że nie spytał mnie o.zgodę, że będZie przebywał z 18stka

Za wesele płacą ich rodzice. My już nie będziemy mieć takiego super wesela, bo obilo mi się o usszy że za całość mają zapłacić 63 tysiące czyli 30 tysięcy dla rodziców narzeczonego i 30 od rodziców tej dziewczyny. Napewno przyszli teście nie odbiją się finansowo do roku czasu i my będziemy mieć gorsze wesele. Ale narzeczony tego nie widzi że będziemy mieć gorsze wesele.

Gość makemakee
On jest zakładam) dorosłym, wolnym człowiekiem, a to ma być ślub jego brata. Nie możesz wymagać, żeby był aż takim pantoflarzem i pytał się Ciebie o zgodę. Nie jesteście jeszcze małżeństwem. Co Ty wymyślasz z tą 18stką? Postoi z nią chwilę w kościele i tyle, nie wiem jaki kontakt może mieć ze świadkową. Ja za tydzień świadkuję na ślubie kuzyna i jak dotąd świadka na oczy nie widziałam.

Gość makemakee
Czyli jesteś zazdrosna, że Twój przyszły szwagier będzie mieć lepsze wesele od Ciebie? A co zmieni to, czy Twój facet będzie świadkował? Jeśli rodzice chcą wyłożyć kasę to i tak wyłożą. Naprawdę nie wiem o co masz pretensje do narzeczonego.

A on ją widział zrobili imprezę niby ,,żeby nie było nie przynosici na ślubie".

Ma młodszego brata jakby nie mógł wsiąść go tylko akurat mojego narzeczonego.

Do ślubu ubierają go obydwoje bracia.

Dlaczego Twój facet ma Cię prosić o zgodę? On nie jest dzieckiem, a ty jego matką. Puknij się w czoło! Masz niską samoocenę, skoro uważasz, że świadkowa panny młodej jest twoim zagrożeniem. Ja bym się cieszyła i nie miała nic przeciwko, żeby mój facet był świadkiem.

A niby czym się tu cieszyć? Że wyda 2 tys, przepismy się w hotelu w pokoju koło państwa młodych i rano wstanimy nie wyspanii.

Ciekawe ile on da na nasz ślub

licze na to ze twoj narzeczony zrozumie swoj blad i zanim sierpien sie skonczy,bedzie wolnym czlowiekiem.Z pustostanem ciezko przezyc zycie

Denerwują mnie jego opowiastki że ze swoimi braćmi spędził najlepszy czas w życiu, że go niby znają najlepiej.

Po cholerę zapoznali świadków no pp jaką cholerę.

Gość gość
uważam ze jesteś nawiedzona i masz paskudny charakter zastanow się nad sobą,ja bym nigdy nie weszla w związek z Toba,bedziesz maciwoda i awanturnica tak czuje,po 1.to jest jego brat i guzik Ci do tego czy się zgodzil czy nie bratu się nie odmawia egoistko i to naturalne prawo,Twoje pomysły sa chore ze mialby się pytac Ciebie o to,Ty masz siostrę?pytalabys się faceta czy możesz być swiadkowa puknij się w glowe 2.swirujesz z zazdrości o swiadkowa puknij się drugi raz 3 myślisz o kasie jesteś tepa materialistka 4.mam nadzieje ze troche zmądrzejesz dla własnego dobra by Ci się malzenstwo kiedyś nie posypalo,facet nie zna Twoich myśli prawda?zmien szybko nastawienie do ludzi ufaj swojemu facetowi znaj swoja wartość a nie trzęsiesz się na jakas 18,nie przeliczaj wszystko na kase,bo w zyciu jest cos ważniejszego,nie bądź zlosnica bądź ciepla przyjazna kobieta a będziesz doceniona

Gość xen
To chyba jakaś wieś zabita dechami tutaj się wypowiada.Wesele to nie wszystko,liczy się człowiek za którego zamierzasz wyjść za mąż.

Jestem jedynaczką. Tak jak przyszła szwagierka narzeczonego. Ale co ztego że brat? Ma jeszcze jednego brata.

Co to znaczyć ,,bratu się nie odmawia"?

Gość gość
ty się chyba nadajesz tylko do bzykania, bo w głowie masz sam gówniany chaos :( życzymy twojemu narzeczonemu, żeby ta młódka go oczarowała i żeby przejrzał na oczy :)

Bardzo chciałam wesele w tym roku. Ale oni zaklepiali wszystko i już my nie mogliśmy. Oni znają się krócej więc co my powinniśmy być pierwsi.

Gość Roselena
Mam wrażenie, że to będzie "wsioskie" wesele, bez urazy. Poznawanie świadków przed ślubem - niemodna wioska, zwłaszcza, że świadek już ma partnerkę. Nie wojuj z nim w kwestii świadkowania, bo i tak nic nie ugrasz - to są bracia. Powiedz, że nie dokładasz się do prezentu. 2 tysiące zł to od cholery kasy. Kup prezent. Coś wymyślisz. A świadkową się nie przejmuj, nawet jeśli jest młoda i ładna - co to ma za znaczenie? Wyluzuj się. Masz okazję pokazać, że masz klasę. Powodzenia.