Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przechowywanie mięsa w lodówce

Polecane posty

Gość gość

Witam Kobiety, dzisiaj nasmażyłem sobie filetu z kurczaka, powiedzcie ile można trzymać usmażone mięso w lodówce? czy mogę sobie trzymać 5-7 dni?

Gość gość
gdy samo otworzy drzwiczki i wyjdzie, to znak, że już pora je wyrzucić. A tak poważnie, to lepiej nie trzymać za długo, w takie upały nawet w lodówce może nie być bezpiecznie. Kilka dni to maksimum, a i tak sprawdzaj, czy się nie psuje.

Gość gość
dałem specjalnie na samą górę w lodówce, mam nadzieje, że się nie zepsuje.

Gość gość
po usmazeniu ,ostudz i wloz do pojemnikow .zamknij i wloz do zamrazarki.mozesz trzymac zamrozone mieso do 6 miesiecy.powkladaj ewentualnie do woreczkow foliowych,przeznaczonych do mrozenia....wkladaj pojedynczo nakie kawalki,ktore zjesz po odmrozeniu!samcznego!!!

Gość gość
warto mrozić usmażone mięso?

Gość gość
a dlaczego nie,bierzesz kiedy jestes glodny...robie tak od lat.przygotowuje sobie zawsze na zapas,ale pamietaj,ze woreczki foliowe musza byc przystosowane do mrozenia(nie spadna ci walory smakowe) naprawde tak robie,sprobuj choc zrobic pare porcji!!!!

Gość gość
niestety nie posiadam woreczków takich, postaram się jutro zakupić, czy mogę dziś włożyć do lodówki a jutro przełożyć do tych woreczków i zamrozić?

Gość gość
jeszcze jedna sprawa, 400g tego filetu które kupiłem to było mięso zamrożone, czy teraz po usmażeniu go moge ponownie zamrozić jako już gotowe?

Gość gość
Mozesz schlodzic i wlozyc do lodowki.......poszukaj czy masz moze pojemniki po lodach i w tym mozesz pomrozic.bedzie dobrze!

Gość gość
nawet jak wcześniej jako surowe było mrożone?

Gość gość
Po obrobce termicznej mozesz schowac mieso do zamrazarki,ale pamietaj po wylozeniu i odmrozeniu drugi raz nie zamrazaj.....bo to juz niezdrowe!!!!

wstaw normalnie do lodowki a jutro jak kupisz woreczki to zamrozisz. później tylko wyciągasz, podgrzewasz i masz jak świeże.;) ja tak zawsze robię jak za dużo ugotuje. mroże prawie wszystko: kotlety, pierogi, krokiety, bigos gulasz itd a później jak nie mam czasu gotować albo mi sie nie chce to tylko wyciągnę i mam.:)

O ja p******ę, co za debilne tematy. Myślałam, że gość usmażył ze 2-3 kilogramy i chce trzymać 5-7 dni w lodówce... A tu chodzi o 400 gramów.. podwójna pierś z kurczaka. Buahaha. Ile z tego można usmażyć kotletów, 4-5???? Weź s********j. :D

Gość gość
to nic nie szkodzi ,ze mieso bylo 1 raz zamrozone,ale teraz jest w innej postaci tz termicznej i mozesz jak najbardziej.reszta j/w

Gość gość
musztarda po co czytasz te posty.!

Gość gość
do użytkownika musztarda: kupiłem 400g mrożonego i 1,5 kg normalnego świeżego, że było tylko 1,5kg to musiałem iść do innego sklepu gdzie było tylko mrożone, przypuszczam, że Twoja inteligencja nie przewyższa inteligencji taboretu, a Twoje słownictwo świadczy o tym, że już dawni przebiłaś warstwę mułu i ostro pikujesz w dół.

Gość gość
ja lubie jak ktos pyta,a ja moge odpowiedziec.jestem mamuska 50+ tez kiedys duzo rzeczy nie widzialam !!!SMACZNEGO I CIESZE SIE ZE MOGLAM POMOC!!!!!!!

Gość gość
03.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość do użytkownika musztarda: kupiłem 400g mrożonego i 1,5 kg normalnego świeżego, że było tylko 1,5kg to musiałem iść do innego sklepu gdzie było tylko mrożone, przypuszczam, że Twoja inteligencja nie przewyższa inteligencji taboretu, a Twoje słownictwo świadczy o tym, że już dawni przebiłaś warstwę mułu i ostro pikujesz w dół. XX He he, jaki debil. Tak, teraz się tłumacz, że kupiłeś 400 mrożonego, resztę nie. :D :D :D

Gość gość
Czy Ci się to podoba czy nie to na tym forum mam prawo pytać o to, na co mam ochotę, Zapewne szczytem Twojego poziomu to zakładanie głupich tematów w dziale życie erotyczne, gdzie jest wylęgarnia gimbusów bez mózgu. bez odbioru.

Gość gość
Spier*dalaj su*ko :D

Gość gość
Ja do przechowywania miesa stosuje zazwyczaj torebki foliowe, najlepsza metoda wedlug mnie, nie lapie zapachow itp., wieksze ilości kupuje zawsze w www.elzet-opakowania.pl

Gość keczap
Musztarda na prezydentkę! Dolina Trolli potrzebuję Cię