Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cierpiąca123

Ból zęba tabletki nie działają CZEMU dobry sposob na bol

Polecane posty

Gość Cierpiąca123

Od trzech dni ząb strasznie mnie boli. W czwartek byłam u nocnego dentysty, wydłubał mi tlenek, który tam miałam założony i włożył lekarstwo na 2 tyg. W drodze od dentysty było dobrze, ale później znów zaczęło boleć. Wczoraj kolejny raz byłam u dentysty, on mi popukał w ten ząb i powiedział, że nic nie zrobi i mam wytrzymać te 2 tygodnie. Sądzę, że niestety będą musiała mieć leczenie kanałowe, bo ząb zrobił się trochę szaty przy dziąśle i czuje, że boli mnie wewnątrz. Teraz też boli, nie tak jak w czwartek, ale jednak i to strasznie denerwujące, bo ból ani na moment nie przestaje. W ciągu tych 3 dni zażywałam już różne tabletki i nic nie działały, boli jak boli. Wczoraj lekarz powiedział mi żebym wzięła Ibum, podobno pomoże. Od wczoraj popołudnia wzięłam 5 tabletek i nic. Niby rano trochę przestało, ale teraz nadal boli. Nie chcę wziąć 6 tabletki w ciągu 24 godzin, bo to lekka przesada. Pytam się dlaczego te tabletki nie działają? Bo to trochę dziwne, aby żadna nie zadziałała...Myślę teraz o wypiciu Aspiryny do rozpuszczania, bo znajoma mówiła, że jest najlepsza na ból (co prawda mówiła wtedy o bólu głowy) i nie obciąża tak żołądka...Myślicie, że zadziała?

Nie ilość połykanych tabletek przyniesie zmniejszenie bólu ,lecz dawka jaką maksymalnie można zastosować w danym leku jednorazowo. Arion.

Gość errteeeee
ibum na ból zęba? Ty byłas u lekarza czy konowała??? na ból zęba weź pyralginę najmocniejsza bez recepty albo ketonal ale to już musisz od kogos wyprosić:) aspiryna najbardziej wali po żołądku!!!!

Gość gość
Zgadzam sie z przedmowca-ketonal i po bolu, z tym ze to na receptę. Pyralgina niekoniecznie, mi nigdy na bol zeba nie pomogła, ale ja mogę polecić lek z apcety bez recepty, a mianowicie Ibalgin maxi! Takie rozowe tabletki,rewelacyjny jest. Ale widać każdemu pomaga coś innego.

Gość gość
Ten twój ibalgin to ibuprofen. Barny czytajacie lepiej co jest substancją czynną, bo zazwyczaj to ta sama tylko pod różnymi nazwami handlowymi 🖐️

Gość gość
polecam antidol

Gość asystentka stomatologicznaaaaa
jesli w kanałach jest stan zapalny i ząb jest zamkniety opatrunkiem to żadna tabletka nie pomoze, autorko wyskub opatrunek i idz do innego stomatologa bo to nie jest normalne

Gość gość
Jeśli masz w domu goździki to spróbuj je zagryzać... wydzielają substancję, która łagodzi ból

Gość gość
polecam spolpadeine w tabletkach musujacych. tez ostatnio to przechodzilam

Gość gość
Ketonal nie pomaga na bółe zębów? Największa bzdura. Miałam wyrywane dwie osemki dłutowane - chirurg zapisał ketonal, dzieki któremu to przezylam. Miałam tez kiedys suchy zębodół, tez dostalam ketonal. To najlepszy lek na receptę jesli chodzi o zęby(a przynajmniej ja o lepszym nie slyszalam:P)

Gość Czekajcie czekajcie
Po 1. Jeżeli miałaś tam opatrunek leczniczy z tlenku cynku, i mimo to ząb zaczął boleć, a lekarz założył Ci "coś" na 2 tygodnie, to BARDZO prawdopodobne że założył Ci trutkę - przygotowuje ząb do leczenia kanałowego. Jeżeli tak to ząb może poboleć jakiś czas i powinien przestać w miarę jego dewitalizacji (uśmiercania). Po 2. Nikt nie pomoże Ci przez internet, zadzwon do lekarza i spytaj co właściwie masz włożone do tego zęba, to wyjaśni sprawę. Z leków pyralgina co 4 godziny, ale jeżeli masz założoną trutkę to ból stopniowo powinien ustępować.

Gość gość
dzięki za pomoc już mnie nie boli ząb

Gość ffinka
FURALGIN ---skutecznie pomoże na bóle zębów(zmniejszy obrzęk ) na początek przyjąć jednorazowo 3 tab......dalej wg potrzeby .Już po pierwszej odpowiedniej dawce ból ustąpi .

Gość gość
wizyta u dentysty powinna załatwić sprawę, może tu www.dentysta-gadomska.pl ? mysle, ze powinno dać radę :)

Gość gość
Nie ma dobrego sposobu jeśli tabletki przeciwbólowe nei działają. Możesz lód co najwyżej przyłożyć. Najlepiej w takim przypadku iść jak najszybciej do gabinetu i wyleczyć go. Ja byłam niedawno w http://www.truszel.pl/ bo miałam podobną sytuację i tego samego dnia już byłam na fotelu u dentysty ;)

Gość gość
Ketonal może nie pomóc. Wszystko zalezy w jakiej jest dawce mnie przy 100mg dalej bolalo. Miałam stan zapalny. Jesli podczas nachylania czujesz pulsowanie i gorąco w okolicy tego zęba to na bank jest ropa w dziąśle.

Gość Necrontyr
Jest coś co ci pomoże na 100 % i można kupić na recepte, wystarczy iść do rodzinnego najlepiej prywatnego bo oni nie marudzą. Ten środek to MORFINA.

Gość gość
Olejki goździkowe nie pomagają. Jesli jest stan zapalny zęba i strasznie boli to nie obejdzie sie bez leczenia kanałowego. Fakt, jest to nie przyjemny zabieg i bardzo kosztowny ale nieunikniony. Polecam isc z takim problemem do dobrego dentysty, który specjalizuje sie w kanałach. Przy ostrych bólach przyjmują bez kolejki. Jesli musimy kilka dni poczekać na naszego ulubionego stomatologa polecam trzymać kostki ludu w ustach przy bolących zębach lub kieliszek czystej wódki ( oczywiście dla pełnoletnich pacjentów)

Gość gość
Możesz też lód przyłożyć ale jeśli ząb jest bardzo uszkodzony to nic oprócz wizyty u stomatologa Ci nie pomoże. Mnie niedawno też bolał bardzo ząb i byłam w gabinecie www.rojekdental.pl. Okazało się że faktycznie zęba trzeba było borować bo była próchnica.

Gość gość Adam
SORRY ALE jakim trzeba być DEBILEM aby proponować goździki na ostry ból zęba! !??? :/

Gość perlak89
nurofen ultima jest bardzo dobry lecz trzeba zmieniac gdyz organizm sie przyzwyczai

Gość gość
szeptanka w tym wątku jest na żenującym poziomie.. te wszystkie wpisy z linkami

Jesli jest stan zapalny miazgi, zadne tabletki nie pomogą nawet ketonal. 

Jedynie wizyta u zębologa pomoże 🙋🏻‍♂️