Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urodziłam i nie byłam jeszcze na spacerze

Polecane posty

Gość gość
W Niemczech to kobiety w szpitalu wychodza na szpitalny ogrod z noworodkami :D:D w takim lipcu maju czerwcu wiadomo ze jak pada czy snieg to nie ale jak jest pogoda to polozne same wyganiaja a ta kisi dziecko

Gość gość
A ja cie rozumiem przeciez teraz takie upaly pozniej przyjdzie jesien , bedzie wialo , padalo pozniej przyjdzie zima to minus temp i snieg bloto chlapa pozniej wiosna wiadomo pylki lato znowu upaly k***a kiedy tu wyjsc na spacer ?

Gość gość
Ale jak z tym pępkiem? Cały czas go wietrze i na spacer to na golaska tylko w pieluszce bym musiała? Albo kocem przykryć tylko. Jak wy zrobiliscie?

Gość gość
ja go wogole nie wietrzylam przeciez na ten spacer to nie musi byc ten pepek na wierzchu

Gość gość
rusz d*psko i idz na spacer .wozek przykrywasz pieluszka i jest ok jesli nie masz w ogrodzie duzych drzew .Swieze powietrze jeszcze nikomu nie zaszkodzilo ,a wrecz przeciwnie.Szkoda ze jestes matka 2-ki dzieci i jeszcze o tym nie wiesz,zaszkodzic to moze kiszenie dzieci w niewietrzonym mieszkaniu.Taka z ciebie matka jak z koziej d**y trabka...

Gość gość
Pierwszy urodzony srooogą zimą 29stycznia, wyszłam z nim w marcu. Drugi urodzony 13maja tr. wyszłam 2 albo 3 tyg. po porodzie. Powinno się z dzieckiem wychodzic codziennie na spacer. A ja od 3 tyg. nie byłam w ogóle :P a to dlatego, że ejstem z dwójką dzieci a mój mąż do 15 pracuje. Jest mega za gorąco, żeby z nim wychodzić. W domku mamy chłodniej. Często jest otworzone okno, jak jest chłodniej wieczorami to nie dajemy rady bo ochładza się późno gdy komary tną a tną u nas niesamowicie. Mój starszy synek jest cały w bąblach. Starszak jeździ do babaci się wyszaleć i z babcią na plac zabaw, ja zajmuję się dziecmi, obiad, 3 piętro bo niestety nie było na sprzedaż na niższym piętrze. Mamy wypas wózek za 3 tys. ale co z tego, jak ciężki, a 3 meisięcznego dziecka do spacerówki lżejszej za 700zł nie włożę jeszcze. Wiec dziś liczę na spacer :) Tylko neistety weekendami możemy sobie pozwolić. A i żeby nie było fakt od 3 tyg. na spacerze nei byliśmy, ale jeździmy samochodem z dzieckiem co weekend gdzieś i czasami wózek jest zbędny.

Gość az slow mi brak na nicka
rodzilam na poczatku kwietnia w niemczech,dzien po porodzie poszlam z innymi mamami na taraz z dzieckiem i tak wychodzilysmy codziennie. Po powrocie do domu codziennie wychodzilam albo ja albo maz albo babcia na spacer. Tu sie nie cackaja z jakimis werandowaniami,a trzymac dziecko 3 tydzien w domu to zenada i lenistwo mamuski. Dzieciaki zdrowe,a nawet zdrowsze niz te polskiedzieci bo w polsce co slysze to wszystkie na antybiotykach na lekach,kaszle sraszle,katary

Gość gość
A znajoma znajomej prosto ze szpitala poszla do... Castoramy bo jakiegos mebelka jej braklo :D buhaha a wy tak panikujecie ........

Gość gość
Nie przesadzajcie. Lepiej na spacer, po co się kisić w domu jak są takie upały...? co to za mądrości????? lepiej sie kisić na podwórku? Pod budą gondoli z 40 stopni... albo dziecko 2 miesiące i całe na słońcu.... Przez pierwszy miesiąc dziecko nie potrafi regulować temperatury ciała. U nas o 19 jest ciagle 29 stopni. To nie jest temperatura dla noworodka. W domu tyle nie ma na pewno. Przecież świeże powietrze dziecko ma. W taki upał okna się otwiera szeroko. Możesz z nim rano siedzieć na balkonie :) ale faktycznie wychodzić to już czas najwyższy. Nie można przesadzać w żadną stronę

Gość gość
TY Powyżej, no tak przy otwartych oknach w domu jest dużo chłodniej jak na dworzu, puknij się, na balkonie ma siedzieć? taaaak tam też super chłodno.Niech idzie z dzieckiem rano albo wieczorem na spacer.

Gość gość
przecież to PROWO jak nic a wy się podniecacie...

Gość gość
ja urodziłam 2 tygodnie temu. Zaliczyliśmy już działkę u znajomych i odwiedziliśmy obydwie babcie 50 i 70 km od Warszawy :) A wychodzę z małą codziennie wieczorem jak już się chłodniej zrobi.

Gość gość
na podwórku chłodniej niż na balkonie? dziwne.,...