Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strojweselny

Strój z lat 20 lub 30

Polecane posty

Gość strojweselny

Dostałam zaproszenie na slub, goscie maja sie ubrac w stroje z lat 10, 20 i 30 XX wieku! :O Jednym słowem przed wojenne, ale jak sie wtedy ubierano... ? Co moge zalozyc?

Gość strojweselny
super, a powaznie? :)

Gość strojweselny
ta od paska - No to juz chyba 19 wiek. Z tego co sie co nieco orientuje to w latach 20 juz nie noszono krynolin ani gorsetów

Gość bernank
ale pamiętaj, że w tamtych czasach prawdziwe Damy nie zakładały pod sukniami żadnych majtek i tzytzkonoszy , na nogach miały pończochy bawełniane, które zapierniczyły facetom i pończochy trzymały się na pasie z żabkami , - to tak abyś nie kombinowała z rajstopami nylonowymi bo będzie śmiech na sali !

Nie mam pojecia gdzie mozesz znalezc tego typu stroj, chyba tylko w teatrze :D Bardzo mi sie podoba styl tamtych lat, ludzie byli niesamowicie szykowni i te fryzury...Ale gdzie to wszystko dzis zdobyc? Ludzie strasznie dzisiaj wydziwiaja z weselami. Jak nie wszyscy na niebiesko to w stylistyce poczatku ubieglego wieku. Nie wiem dlaczego ale irytuje mnie to.

Gość gość
Zgodzę się, pomysły może i fajne, ale dziś każdy ma tyle na głowie, swoje problemy, a tu jeszcze dodatkowy. Też by mnie to irytowało.